img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Ford Ranger som dronebil
Ford Ranger Wildtrack kommer nå i en spesialbygd versjon som skal fungere som base for droner som skal undersøke det norske strømnettet.

alt

Under en pressekonferanse i Halden med eSmart Systems fikk den ombygde Ford Ranger Wildtrack sin verdenspremiere nylig.

Det er ombyggeren Lafinto som har hatt oppgaven med å bygge om pickupen til å fungere som base for droner. Disse sendes ut på oppdrag for å overvåke og melde tilbake feil og svakheter i det norske strømnettet. Halden-selskapet eSmart Systems står bak systemet.

- Vi valgte Ford Ranger som dronebil fordi det er den pickupen som har den beste kombinasjonen av nyttelast og fremkommelighet for denne type oppdrag. Dronebilen må kunne ta seg frem i tøft terreng og beholde sine kjøreegenskaper selv med mye last, sier direktør i eSmart Systems, Knut H. H. Johansen i en presseuttalelse.

Lanseres flere steder
Det norske selskapet har blant annet kontorer både i USA, Storbritannia, Singapore og Tyskland, og planlegger nå å lansere Fords ombygde drone-pickup og eSmart Systems sine droner til å overvåke strømnettet også i en rekke andre land i Europa og USA.

- Per i dag brukes det millioner av kroner, hundrevis av mennesker og mange helikoptre for å overvåke vårt strømnett. Dette arbeidet blir nå revolusjonert med dronebiler med to droner, bildegjenkjenningssystemer og avansert programvare, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den spesialbygde konseptbilen fra Ford er også utstyrt med avansert radiokommunikasjonsteknologi. På denne måten vil data kunne sendes mellom bilen og skyen, fra steder hvor dette ikke tidligere var mulig.

- En slik avtale vil bety et betydelig salg av vår Ford Ranger, både i Norge men også i resten av Europa, sier Berg.

300-timers ombygging
I skyen vil Connected Drone bruke intelligente systemer for å sile ut de bildene som er kritiske for energiselskapet å se.

- Vi har brukt drøyt 300 timer på å bygge om Fords pickup. Den har blitt hevet med 10 cm og det er montert ytterligere avansert utstyr på den, sier daglig leder i Lafinto, Eivind Wolff.

En spesialdrone som sørger for kommunikasjon er montert på taket, og en større inspeksjonsdrone anvender en egen operasjons- og landingsplattform på lasteplanet.

- Begge dronene tar av og lander direkte på bilen. Operatørene sitter i bilen og styrer og overvåker droneflygningene, sier Per Gunnar Berg.

Ford Motor Norge og Lafinto er med i et konsortium sammen med blant annet Kongsberg Gruppen, Telenor, Microsoft og Norut, som underleverandører til eSmart Systems.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1723 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 189 LASTEBILER TIL SALGS