img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Videoen alle som ferdes i trafikken bør se
Norges Lastebileier-Forbund fikk over to millioner visninger på trafikksikkerhetsvideoen «Stopp, se og vink». Nå lanserer de oppfølgeren.

alt

Å ferdes med sykkel på høyre side av et vogntog kan være svært risikabelt. Store blindsoner hindrer sikten, noe som er spesielt farlig i vegkryss.

En ny video fra NLF (se den lenger ned i artikkelen) viser hva som kan skje, og hva en bør være obs på. Denne videoen bør du både se og dele med unge og voksne!

– Vi har sett en stor økning i antall barn som sykler i trafikken. Det må vi ta høyde for når vi utfører vår trafikkundervisning for barn, forteller forbundsleder i NLF, Tore Velten.

Han understreker at det aldri har vært flere syklister og vogntog på norske veger. Disse to trafikantgruppene er spådd stor vekst i årene som kommer, noe som betyr at de tyngste og de letteste trafikantene oftere og oftere må dele vegen, også der det ikke er godt tilrettelagt.

I tillegg blir syklistene yngre og yngre: I dag er det vanlig at barn i selv de tidligste skoletrinnene forserer skolevegen på to hjul.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Over to millioner visninger
Velten er også primus motor i programmet Venner på veien, hvor frivillige fra NLF besøker skoler i hele Norge for å undervise barneskolebarn i trafikksikkerhet. I 2016 fikk over 2.400 elever undervisning av NLF. Ved siden av den praktiske undervisningen spiller også sosiale medier en stor rolle i å spre budskapet til barn og unge.

– Vi opplevde stor suksess med vår forrige trafikksikkerhetsvideo «Stopp, se og vink», med godt over 2 millioner visninger i sosiale medier. Den bidro til at mange barn i dag gjør seg til kjenne for sjåføren før de skal krysse vegen foran en lastebil. Nå ønsker vi å gjøre det samme for de yngste syklistene, forteller Velten.

Den nye informasjonsvideoen ble lansert av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen under et NLF-arrangement på Youngstorget, hvor også skuespillerne Jenny (11) og Johanne (9) mottok heder og applaus for sin sterke innsats.

Kan redde liv
Det er spesielt i vegkryss hvor lastebilen skal til høyre at de farligste situasjonene kan oppstå.

Hvis en syklist befinner seg på innsiden av lastebilen og skal rett frem i krysset, har sjåføren i lastebilen liten eller ingen sjanse til å se den mindre trafikanten, siden den befinner seg i blindsonen.

– Det er denne situasjonen vi har forsøkt å illustrere i videoen. Nå håper vi at så mange som mulig får med seg budskapet. Det kan være med å redde liv, avslutter Velten.

Her er den forrige videoen, som ble er sett over to millioner ganger i ulike kanaler:


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1738 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 172 LASTEBILER TIL SALGS