img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Ekte Scania-kjærlighet
Glem Paris og Roma. For det norske paret Robert Steen og Ann-Kristin Tveterhagen var Södertälje det ultimate stedet å gifte seg.

alt

Mange ville nok valgt for eksempel den franske eller italienske hovedstaden som ramme for en vielse, framfor Scania-fabrikkens eget kjøretøymuseum. Men for dette paret kunne ikke lastebilprodusentens hovedsete i Södertälje bli et mer riktig sted.

– Det var fantastisk. En kombinasjon av alt det som betyr mest for Ann-Kristin og meg: Oss to, og Scania, sier Robert Steen fra Trondheim til Scanias nettside.

Oppvokst med lastebiler
Trønderen har nærmest fått relasjonen til det svenske lastebilmerket inn med morsmelken. Etter at faren hans i 1972 kjøpte en Scania 110 og startet tømmertransport i Trøndelag, var det lite annet enn lastebiler som opptok guttungen.

– I stedet for å være i barnehage som de fleste andre barn, tilbragte jeg barndommen i passasjersetet ved siden av faren min, forteller Robert.

Lastebilinteressen har ikke avtatt med årene, og etter 14 år i påbyggerbransjen bød muligheten seg endelig i 2012 for å starte i Norsk Scania, hvor han i dag leder avdelingen i Trondheim.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Og det skulle vise seg å bli et lykketreff på flere måter, for det var under et juleselskap ved Norsk Scanias hovedkvarter i Oslo i 2014 at han møtte sin nåværende kone for første gang.

Hun jobbet da som vikar ved hovedkontoret, og til Roberts store glede skulle det vise seg at også hun var lidenskapelig opptatt av lastebilmerket. Hennes far hadde nemlig også hadde kjørt Scania.

En utfordring for forholdet var imidlertid at han bodde og jobbet i Trondheim, mens hun hadde to barn og bolig i Oslo.

– Vi fant måter å møtes oftere og oftere på. Hvis jeg fikk nyss om at det skulle leveres nye biler til kunder i Trondheims-området, reiste jeg ned til Oslo i helgene for å ta med lastebilen tilbake til Trondheim, smiler Robert.

– Gal idé
Siden ble det frieri og bryllupsplanlegging, og det var da ønsket om å gjøre noe litt utenom det vanlige meldte seg.

– Å gifte seg hos Scania startet vel egentlig som en gal idé, forteller Robert.

Han spurte Ann-Kristin om de skulle undersøke muligheten for å gifte seg hos Scania, og fikk åpenbart et «ja» på det også. Forespørsel ble sendt til ledelsen i Norge, som videreformidlet ønsket til Södertälje.

Og 15. juli i år var den store dagen endelig kommet. Med familie og venner til stede ankom paret fabrikkmuseet i Södertälje i en skinnende grønn Scania Vabis postbuss fra 1927, før de ga hverandre sitt ja midt blant lastebilprodusentens historiske kjøretøy.

Her ble også bryllupsmiddagen inntatt, og avsluttet med en spesiallaget kake formet som Scanias nye lastebilmodell.

– Vi hadde en fantastisk dag, Ann-Kristin og jeg, sier Robert.

YrkesBil ønsker paret all lykke på veien videre!


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1723 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 189 LASTEBILER TIL SALGS