img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Alaskan klar for Europa – men ikke Norge
Renault-importøren har ikke planer om å ta inn merkets nye pickup. Foreløpig.

alt

Renault Alaskan, som er et av søsknene i flokken med navn som Nissan Navara og Mercedes X-klasse, er nå klar for det europeiske markedet. Salget starter i september, opplyser produsenten.

Men Alaskan vil neppe bli et vanlig syn på norske veier med det første. 

Fokuserer på andre segmenter
Renault-importøren RBI Norge AS har nemlig besluttet at de ikke skal ta inn pickupen - foreløpig.

– Ved nye modeller gjør vi alltid en vurdering på kostnader, konkurransekraft og potensial relatert til å introdusere en ny modell i markedet. Pickup er et forholdsvis lite segment med noen få dominerende aktører, og vår foreløpige konklusjon er at vi fokuserer våre ressurser på andre modeller med høyere volumpotensial, sier RBI Norge-direktør Nils-Henrik Holmen til YrkesBil.no.

Han mener Renault nå har en bred og sterk modellportefølje på både person- og varebil, og ikke minst elbiler med Zoe og varebilen Kangoo ZE som nå har 270km NEDC rekkevidde (du kan lese mer om den i nyeste utgave av bladet YrkesBil). 

– Vi mener denne porteføljen representerer en oppside i volum som vi enda ikke utnytter fullt ut. Vi har derfor foreløpig valgt å avvente introduksjon av Alaskan, men utelukker samtidig ikke at vi ved en senere anledning kan komme til en annen konklusjon da produktet er meget godt, utdyper Holmen.

Mye felles
Alaskan-konseptet ble vist første gang i Paris i september 2015, og produksjonsmodellen ble lansert i Colombia i juli 2016.

Bortsett fra noen designdetaljer er bilen i all hovedsak identisk med Nissan Navara.

Tredjemann i søskenflokken, Mercedes X-klasse, skiller seg mer ut fra de to etter at tyskerne har utført en rekke endringer utvendig og innvendig, i tillegg til at de har et annet motorutvalg.

Nyeste utgave av Navara har vært i salg i Norge siden februar 2016.

Det er foreløpig ikke kjent når Mercedes X-klasse kommer til Norge, og hva prisene blir. Trolig vil vi tidligst se den her mot slutten av året. 

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken ble det registrert 4.725 nye biler i pickupsegmentet i Norge i 2016. I løpet av første halvår 2017 var det registrert 2.083 biler i samme segment. Toyota Hilux var da bestselgeren, fulgt av Volkswagen Amarok, Ford Ranger, Isuzu D-Max og Nissan Navara på de fem første plassene.  


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1559 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 159 LASTEBILER TIL SALGS