- Daimlers buss-taxi-buss
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Daimlers buss-taxi-buss
Taxi til busspris er Volkswagens idé i Hamburg. I Karlsruhe går Daimler enda lenger: de gjør det gratis.

alt

Moovel heter Daimlers mobilitets-tjeneste. 

I Karlsruhe tar de ideen enda et skritt til. Der har de nå introdusert en fleksibel transport-tjeneste som er en blanding av taxi og kollektivt transportmiddel. Uten billettpenger.

Det er riktignok bare et forholdsvis kortvarig eksperiment og skal kjøre i dagene frem til fagmessen IT-Trans stenger om en ukes tid.

Kall det gjerne en avansert shuttle-tjeneste også, for dette skal være et rent supplement til eksisterende offentlige transportmidler – forsikrer Alexander Pischon. Han er sjef for det lokale transportselskapet Karlsruher Verkehrsverbund.

«On demand løsninger vil være en viktig brikke i fremtidens mobilitetstilbud. Sammen med Moovel ville vi gjerne forsøke å tilby våre kunder enda mer individuelle løsninger som vil kunne være attraktive, prisgunstige og miljøgode alternativer til egen bil eller taxi», forklarer han.

Denne spesielle løsningen er altså 10 Mercedes-Benz V-Klasser som er tilknyttet en stor regnesentral.  Brukerne bestiller skyss over den vanlige KV-appen, der de også forteller hvor de skal.

Moovel har allerede bygget opp ca. 100 virtuelle stoppesteder i byen, og noen smarte algoritmer regner ut korteste vei, eventuelt koblet sammen med andres behov, og sender den mest passende bilen til den «holdeplassen» der brukeren står. Underveis kan det forekomme at andre brukere går på eller av, men i prinsippet skal du ikke oppleve store avvik fra korteste vei..

Volkswagen har lenge jobbet med tilsvarende ideer og har satt sitt MOIA-system ut i livet i Hamburg.  Fremdeles bare i en pilot-fase, og – akkurat som hos Moovel – er drømmen her også autonome kjøretøy.

Både i Wolfsburg og i Karlsruhe er det sindige mennesker av kjøtt og blod bak rattet.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2265 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 309 LASTEBILER TIL SALGS