- Lett og tungt på DAFs museum
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
103 bilder i galleri
Lett og tungt på DAFs museum
DAF er en av bilfabrikkene som vet å ta vare på historien. I hjembyen Eindhoven byr de på en imponerende bilsamling. Her er noen glimt fra et nylig besøk.

alt

Det var i forbindelse med feiringen av DAFs første 90 år vi også fikk anledning til å stikke innom firmaets gedigne museum igjen.

Dette er mye mer enn en parkeringsplass for gamle biler, her er de presentert som temaer og med gedigne «kulisser» rundt, slik at den besøkende blir en del av både tid og miljø.

Dessuten er de aller fleste av disse bilene «levende» og blir stadig kjørt ut og inn til demonstrasjoner og events over hele verden.

Hver gang jeg besøker dette stedet er det noe som er borte, til gjengjeld er det kommet noe annet på plass. Magasinet må være imponerende stort det også.

Selv om DAF i dag er en amerikansk eid bedrift som bare bygger tunge lastebiler er også personbil-minnene godt ivaretatt. Dinkytoys-tiden varte ikke lenge: Fra DAF 600 ble lansert i 1958 til Volvo overtok den delen av virksomheten i 1975.

Det er ikke tvil om at disse modellene, med trinnløs automat og remdrift er en av milepælene i nyere bilhistorie – og på museet møter du dem alle sammen. Også de mest obskure, håndbygde italienske spesialkarosseriene og alle de utrolige spesialversjonene. For ikke å snakke om racerbilene.

Selvfølgelig er hele lastebilhistorien her også, selv om den tar større plass. Helt fra den første, med den karakteristiske grillen med de syv horisontale kromstripene, til biler som ble bygd da Paccar overtok på nitti-tallet.

Det hele starter med smia til Hub van Doorne, der han først begynte reparasjonsverksted i 1928 og etterhånden begynte å bygge tilhengere det spesialiteten var lav vekt. 

Det første verkstedet er nennsomt reprodusert, og like ved finner vi en tidsriktig pub som skal minne om at de første investeringene kom fra en lokal ølbrygger som var så fornøyd med måten van Doorne hadde fikset bilen hans på.

Blant bilfabrikkers minnelunder er denne en av dem jeg absolutt vil anbefale.

Du finner alle praktiske detaljer om stedet her.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1997 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 241 LASTEBILER TIL SALGS