- Driftig gammel DAF
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Driftig gammel DAF
Tidligere i år kunngjorde DAF jakten på den eldste lastebilen i fortsatt drift, i forbindelse med selskapets 90-årsdag. Nå har de funnet den.

alt

– Lastebilen vår er kanskje 50 år gammel, men langt fra klar til å gå av med pensjon, sier Frits og Nicky Hoefnagels.

DAF har lett internasjonalt og funnet den eldste DAF-lastebilen som fortsatt er i kommersiell bruk – og den brukes nesten daglig.

Lastebilen er en A1600 som tilhører familien Hoefnagels, som bruker den til å transportere en tivoliattraksjon full av nostalgi rundt i hele Nederland.

– Ja, selvfølgelig bruker vi den akkurat som andre lastebiler, forsikrer de.

I lokalmiljøet
Jakten ble lansert med en kveghandler som har kjørt DAF-lastebilen sin rundt i hele Irland siden begynnelsen av 1980-tallet.

Og DAF forteller nå i en pressemelding at konkurransen førte til «et ras av tips, forslag og rapporter om lastebiler som kunne fortjene tittelen».

Svarene kom angivelig fra hele verden, men den eldste lastebilen fant de så å si i fabrikkens egen bakgård i Eindhoven. Mer nøyaktig i landsbyen Bakel.

Mange av rapportene produsenten fikk handlet om lastebiler som hadde vært i bruk siden slutten av 1950-tallet og begynnelsen av 1960-tallet, blant annet en brannbil fra 1963 som fortsatt brukes regelmessig til omvisninger, og en gammel lastebil uten nummerskilt, som brukes til å transportere avlinger ved innhøsting.

Imidlertid oppfyller ikke disse lastebilene kriteriene: vinneren måtte være en lastebil som ikke bare fortsatt brukes til kommersiell transport på offentlige veier, den må også brukes jevnlig.

Får gjennomgå
Vinneren, det familiedrevne, nederlandske tivoliselskapet Hoefnagels, bruker lastebilen til å transportere attraksjonene sine over hele Nederland.

Bildet som far og sønn Frits og Nicky Hoefnagels sendte inn til DAF via Facebook, viser hele fire klassiske DAF-lastebiler, som alle er i topp stand takket være kontinuerlig pleie og oppmerksomhet.

– Attraksjonen vår er en såkalt cake walk. Vi bruker DAF-lastebilene til å transportere tivoliet vårt, Lunapark, og lastebilene var nye da vi skaffet dem. Lunapark settes på lager om vinteren, men resten av året er vi på farten, fra tidlig vår til sen høst, og transporterer dette enorme byggesettet fra sted til sted.

– I tillegg til en 2800 fra 1975 og en 1600 fra 1971, har vi to A1600-lastebiler. Den ene av de sistnevnte DAF-lastebilene – som kalles kikkers på nederlandsk på grunn av det froskeaktige utseendet – er fra 1968, og den andre er fra 1969. Og vi lar dem få gjennomgå, uttaler Hoefnagels.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2046 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 258 LASTEBILER TIL SALGS