- Vil tette kunnskapshull om farlig gods
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Vil tette kunnskapshull om farlig gods
Nomiko – Norsk Miljøkompetanse og AS Farlig Gods har signert en samarbeidsavtale. Formålet er å tette kompetansehull og øke kunnskapen hos aktører som håndterer avfall og farlig gods.

alt

De fleste som håndterer farlig avfall håndterer også farlig gods, og vice versa.

Til tross for dette er det ingen i dag som tilbyr et kombinasjonskurs hvor minstekravet om seks timers opplæring for de som transporterer farlig gods (§ 12 i forskrift om landtransport av farlig gods) og krav til dokumentasjon om kompetanse i avfallsforskriften (kap. 11 §5) er ivaretatt, ifølge Nomiko og AS Farlig Gods.

Nå melder selskapene at «problemet er løst».

Potensial for ulykker
Nomiko opplyser i pressemeldingen at de ofte avdekker kunnskapshull om farlig gods når de kurser deltakere om farlig avfall, særlig med tanke på avsenders ansvar og plikter.

– Farlig avfall og farlig gods er så mye mer enn containere og tankbiler, sier Guro Kristine Milli, som er kursansvarlig hos Nomiko og sertifisert sikkerhetsrådgiver for farlig gods.

Hun påpeker at det ofte er snakk om stoffer med svært stort skadepotensiale både på mennesker og miljø.

– Om dette ikke håndteres riktig av personer med rett kompetanse, kan alvorlige ulykker oppstå, og her har aktørene fortsatt mye å jobbe med, sier hun.

Fornying i bransjen
Daglig leder hos AS Farlig Gods, Torfinn Lillehagen, har holdt kurs om farlig gods i 30 år. Han er glad for at han nå kan bidra til fornying i bransjen. 

– Selv om det vi driver med skal gi økt sikkerhet, er det selvsagt viktig at vi også ivaretar kundens og aktørenes behov. Det mener jeg vi her har fått en god start på, ved å forenkle muligheten til at bransjen sikrer seg rett kompetanse. I tillegg til dette samarbeidet har vi også lansert et e-læringskurs i ADR, kapittel 1.3 og §12 i landtransportforskriften slik at alle nå kan kurse seg i farlig gods hvor de vil og når de vil, avslutter Lillehagen.

Samarbeidet skal i første omgang bidra til at de to selskapene utveksler nyttig erfaring og at deres kunder og kursdeltakere gis mulighet til å motta nødvendig kompetanse på en enklere måte enn tidligere.

Første kombinasjonskurs for de som håndterer farlig avfall og farlig gods settes opp i Oslo i mars 2019.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2079 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 237 LASTEBILER TIL SALGS