- Hondas autonome muldyr
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Hondas autonome muldyr
Honda gjør seg klar for CES 2019 – den store elektronikkutstillingen i Las Vegas som markerer starten på året for alle teknologifrelste.

alt

Honda var til stede på utstillingen i år også. Da viste de en familie med roboter for forskjellige formål

Nå har de jobbet videre med den største av disse, og testet den ut i en del praktiske øvelser hvor den har vist seg svært så nyttig.

Grunnen til at de stiller ut på CES er at de ønsker å komme i kontakt med nye teknologi- og forretningspartnere som kan se ytterligere anvendelsesområder for maskinen de betegner som en Autonomous Work Vehicle (AWV) – eller autonomt arbeidskjøretøy på godt norsk.

Her har de koblet sin mer enn trettiårige erfaring fra ATV-sektoren med avansert autonom teknologi. Utstyrt med GPS og sensorer tar den autonome sjarmøren seg frem under nær sagt alle slags forhold.

Kjøretøyet er utviklet av Honda R&D Americas og formålet er å sørge for økt effektivitet og sikkerhet for privatpersoner og offentlige og private foretak. De ser for seg en rekke anvendelsesmuligheter og har allerede testet ut en del av disse i praksis.

Kjøretøyet kan programmeres i ulike modi – som «Follow Me», «Pattern» og «A to B» – for å utføre ulike oppdrag.

Siden kjøretøyet sto på utstillingen i januar med betegnelsen 3E-D18 har Honda testet den ut i forskjellige miljøer, inkludert et stort solcelleanlegg, brannslukking i villmarken og et forskningssenter innen jordbruk.

Solcelleanlegget er spredt over et stort areal på 178 acres i Nord-Carolina, og en stor utfordring her er å holde tritt med viltvoksende vegetasjon. I dag benytter de både sauer og mennesker for å holde tilveksten under kontroll.

I forsøket utstyrte Honda AWV-en med en gresslipper som den trakk med seg for å fjerne vegetasjon ved selve solcellene på en trygg og effektiv måte.

(saken fortsetter)

I Colorado fikk kjøretøyet gjøre tjeneste for en brannstyrke som har skogbranner som sitt spesialfelt. Her må hver mann bære med seg rundt 30 kg utstyr, inkludert motorsager og vannbeholdere, mens de tar seg frem i ulendt terreng. Noe som kan være et blodslit.

For å redusere den fysiske belastningen, minimere risiko for skader og frigjøre mannskap lot Honda AWV-en ta mye av den tunge bærejobben. Ved å benytte Follow Me-funksjonen fulgte den lydig etter brannfolkene.

(les videre under video)

I jordbruksforsøket i California ble Hondaen brukt under innhøsting. Maskinen ble utstyrt med racks og lastekasser og ble programmert til å kjøre fra innhøstingsstedet til lagerhuset. Man prøvde også å benytte AWV-en til sprøyting.

Alle øvelsene viser at en AWV kan være praktisk til å løse en rekke oppgaver, og Honda ønsker nå alle som ser andre bruksområder velkommen til CES i Las Vegas i januar.

Dersom du har noen gode ideer kan du maile Honda på AWV@hra.com


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1268 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 167 LASTEBILER TIL SALGS