- Satelittsystem skal hjelpe sjåføren med å senke forbruket
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Satelittsystem skal hjelpe sjåføren med å senke forbruket
Ved hjelp av nyttekjøretøyenes satellittnavigasjon skal Ford hjelpe sjåførene med å forutse situasjoner og gi tips for å takle disse på en mest mulig drivstoffeffektiv måte.

alt

EcoGuide heter systemet som skal gi informasjon som gjør at sjåførene unngår unødvendig nedbremsing, selv når de ikke ser hindringer i veibanen.

– Alle har opplevd en kraftig nedbremsing når en sving er litt skarpere enn du trodde, etterfulgt av en akselerasjon for å komme opp i hastighet igjen. Med Fords EcoGuide får du hjelp til å unngå denne typen nedbremsinger. Det sparer deg både for stress og drivstoff, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli i en pressemelding.

Teknologien bruker altså nyttekjøretøyets satellittnavigasjon for å forutse situasjoner og gir sjåføren tips for å takle disse på en mest mulig drivstoffeffektiv måte.

Sjåføren får informasjon om kommende lyskryss, bakker, skarpe svinger og nye fartsgrenser.

Guiden gir tips om å bremse ned eller bytte gir ved hjelp av ikoner i bilens instrumentpanel. Det gjør skal sørge for at sjåføren unngår unødvendige nedbremsinger og akselerasjoner.

EcoGuide gir også tilbakemeldinger om hvor økonomisk sjåføren kjører. Dette gjøres basert på en analyse av akselerasjon, bremsing og girskifter. Etter hver kjøretur får sjåføren en oppsummering av hvor drivstoffeffektiv turen var.

– Ved å kjøre så jevnt som mulig og forberede deg på veien som ligger foran deg unngår du unødvendig bremsing og akselerasjon. Det kan spare deg for så mye som 12 prosent drivstoff, hevder den britiske trafikksikkerhetsorganisasjonen, IAM Roadsmart, som Ford refererer til.

Systemet blir først introdusert på nye 2-tonns Transit, Transit Custom og Tourneo Custom fra midten av 2019.

 


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1997 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 241 LASTEBILER TIL SALGS