- Flertall i EU for veipakken
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Flertall i EU for veipakken
Europaparlamentet stemte torsdag frem hovedpunktene i den foreslåtte veipakken.

alt

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) melder at de er overrasket over det store flertallet i enkeltavstemningene som gjør at de nå kan legge den mest kaotiske fasen i arbeidet med nye regler i den europeiske transportnæringen bak seg.

– Dette var svært gledelig, om enn på overtid, sier NLF-direktør Geir A. Mo i en presseuttalelse.

– Alt tyder nå på at vi får bedre regler både når det gjelder kjøre- og hviletid, kabotasje og utstasjonering. Fornuften vant en seier i dag, fortsetter han.

Europeisk transportnæring har i flere måneder måttet leve i stor uvisshet fordi enkelte grupperinger av parlamentsmedlemmer nærmest har «teppebombet» planlagte avstemninger med alternative forslag, som etter reglene må behandles på lik linje med de opprinnelige forslagene.

Dermed har prosessen flere ganger stoppet helt opp. Denne uken ble det for tredje gang forsøkt å gjennomføre en avstemning, og ved dette tilfellet lykkes man i å få resultater.

– Nå gjenstår den videre prosessen i EU-systemet, som fortsatt innebærer noen potensielle skjær i sjøen. Men dagens avstemning var et stort steg i riktig retning. Det var sannsynligvis også i aller siste øyeblikk, for prosessen om veipakken har vært kilde til alvorlig tvil om EU-parlamentets og EU-systemets evne til å finne reelle løsninger på reelle problemer, sier Mo.

NLA-direktør Søren Hyldstrup Larsen har arbeidet tett på prosessen i lang tid. Han er svært fornøyd med at den byråkratiske blokaden endelig er opphevet.

– Vi har ikke oppnådd alt vi ønsket og mange detaljer må løses i prosessen med å implementere reglene. Men det viktigste er at vi beveger oss i riktig retning for å forbedre reglene for vegtransporten. Parlamentet er nå klar for å forhandle med EU-rådet for å finne en endelig avtale over de neste månedene.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1998 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 241 LASTEBILER TIL SALGS