- Taxi-basert varebil med smarte løsninger
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
28 bilder i galleri
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.

alt

Vi har skrevet noen runder om LEVC, selskapet bak den moderne utgaven av London Taxi.

De eies av Volvos moderselskap, Geely, som har investert tungt i dette britiske selskapet. Vi ser tydelige tegn til at Volvo har vært involvert i utformingen av interiøret. Dessuten leverer de deler av drivlinjen.

Nå har de holdt på med taxier et par år, med stor suksess, så nå er tiden moden for å utvide porteføljen med en varebil som har vært under utvikling en stund

Vi ser at den nye bilen som er døpt VN5 har mye til felles med taxien i fronten. Men passasjer-avdelingen i taxien er konvertert til en avdeling for transport av gjenstander i varebilen.

5,5 kubikkmeter varerom med plass til to europaller. Praktiske skyvedører på begge sider og 60/40-delt bakdører gjør innlastingen enkel fra alle sider. Nyttelasten er oppgitt til 830 kg.

Det mest unike med VN5 er likevel drivlinjen. Den er nemlig en elbil med rekkeviddeforlenger og det LEVC kaller eCity electric-teknologi.

Den bakhjulsdrevne varebilen drives av en elmotor, og batteriet gir en rekkevidde på inntil 93 kilometer etter WLTP-syklusen. På en hurtiglader (50 kW) «fyller» du opp 80 prosent i løpet av en halvtime.

Men bilen stopper ikke uten strøm – en rekkeviddeforlenger, en 3-sylindret bensinmotor fra Volvo, sørger for en total rekkevidde på 484 WLTP-kilometer med fulladede batterier og full tank.

Såkalt «Geofencing» sørger for at bilen kun kjøres elektrisk i områder definert som utslippsfrie soner.

Selv om bilen etter norske regler er en hybrid, vil jeg tro man klarer å finne en ny definisjon som skatteleger den som en elbil innen den kommer på det norske markedet.

Det er flere som jobber med tilsvarende teknologi – blant annet Ford med sine oppgraderte Transit-modeller

Sjåføren får her en topp moderne arbeidsplass med komfortabelt sete, gode justeringsmuligheter, moderne infotainment med stor skjerm og et høyt sikkerhetsnivå.

Adm. direktør Jan Kåre Holmedal i Norwegian Mobility Group, et selskap i Gill Gruppen (importøren av Subaru, SsangYong og MG) har for lengste sikret seg agenturet og sier han er i tett dialog med LEVC for å komme i gang med salget så fort som mulig.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1662 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 221 LASTEBILER TIL SALGS