- BMW NEXTGen går til himmels
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
BMW NEXTGen går til himmels
Omtrent samtidig som BMW presenterer den nye iNEXT viser de en annen i-modell som er litt mer overraskende. Denne tar deg med på en skikkelig luftetur.

alt

Nå inviterer BMW på elektrisk flytur også.

Bare for deg selv, riktignok, mutters alene. Det er foreløpig ikke plass til å ta med seg noen.

En vingedrakt med elmotor er kanskje ikke det man først og fremst tenker på når man snakker om BMWs innsats på elektrisk mobilitet. Men det er det de har vist nå.

I tre år har det vært jobbet med dette. Først og fremst av den proffe vingemannen, østerrikske Peter Salzmann som fikk med seg Designworks – som er BMWs eget, eksterne, designselskap, og i-divisjonen. 

For denne nye greia skal selvfølgelig også tilhøre #bornelectic og være et muntert innslag i elektrifiserings-fremdriften.

Det vi har her er først og fremst et magebelte, kall det gjerne en modul, med to karbon-impellere (du og jeg ville kalt det propeller). De drives av hver sin elmotor på 7,5 kW og roterer med cirka 25.000 omdreininger.

De lager sikkert et ganske kraftig hvin rett under haken din, og det er du nødt til å holde ut i fem minutter – da er det ikke mer igjen i batteriene.

Nå er det ikke nok maskinkraft til at du kan ta av. Videoen viser at Salzmann, og to medhoppere, ble løftet av et helikopter og alle forlot skipet på cirka 3.000 meter.

Mens de to andre foretok en vanlig glideflukt (i den grad slike øvelser kan kalles vanlig) trykket Salzmann på gassen og fikk til merkbar akselerasjon. Han kunne helt tydelig styre den assisterte glideflukten sin på en måte de to andre ikke kunne. 

Alle landet med fallskjerm på samme sted, men Salzmann hadde jommen fått seg en ekstra tur før han kom dit.

Det vil kanskje ikke ta lang tid før du flyr fra Trondheim til Oslo på en ladning, med en tur bortom Galdhøpiggen på turen.

Og da skal BMW sørge for å være der også, med sin dype satsing på e-mobilitet.

Jeg vet at for å hoppe vinge må du ha hatt 200 fallskjermhopp i løpet av de siste 18 månedene. 

Men for å fly BMWs versjon? Må du har kjørt opp på en elbil først, også?


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1377 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 149 LASTEBILER TIL SALGS