- Fra fossilt til elektrisk
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Fra fossilt til elektrisk
Volvo Cars vil bygge elektriske motorer på den eksisterende motorfabrikken i Skövde, Sverige, og planlegger å etablere en komplett intern elmotorproduksjon innen fem år.

alt

Selskapet skal investere 700 millioner SEK i elmotorsatsingen i løpet av de kommende årene.

Volvo Cars’ ambisjon er å være en av de ledende elbilmerkene i premiumsegmentet og selskapet har som mål at det globale salget skal bestå av 50 prosent helelektriske biler innen 2025. Resten skal være hybrider.

Volvos virksomhet i Skövde har vært en del av Volvo-historien helt siden selskapet ble grunnlagt i 1927, og den nye elmotorsatsingen bidrar til at anlegget også vil være en viktig del av selskapets fremtid.

Volvo kunngjorde tidligere i år at selskapet har investert betydelig i den interne designen og utviklingen av elmotorer for neste generasjon Volvo-modeller. Med de planlagte investeringene i Skövde tar Volvo nå de første skrittene mot egen produksjon av elmotor.

I en første fase vil Skövde-anlegget sette sammen elmotorer. På et senere tidspunkt har selskapet til hensikt å bringe hele produksjonsprosessen for elmotorer internt inn i et anlegg i Skövde.

– Den aller første Volvo-bilen fra 1927 ble drevet av en motor bygget i Skövde. Teamet er dyktige og forpliktet til å levere de høyeste kvalitetsstandarder. Så det er bare passende at de vil være en del av vår spennende fremtid, sier Javier Varela, senior visepresident for industrielle operasjoner og kvalitet i Volvo Cars.

Den elektriske motoren er en sentral del av elbiler, sammen med batteriet og den elektriske drivlinjen. Samspillet mellom disse tre komponentområdene er avgjørende for å utviklingen av elektriske biler.

Ved å satse på egenutvikling av elektriske motorer kan Volvo Cars’ ingeniører optimalisere både motoren og hele den elektriske drivlinjen i de nye modellene. Denne tilnærmingen skal også forbedre både energieffektiviteten og den totale ytelsen til elbilene.

Design og utvikling av selskapets elektriske motorer foregår i Göteborg og Shanghai.

De øvrige aktivitetene ved motorfabrikken i Skövde, der fokuset er på produksjon av forbrenningsmotorer, vil bli overført til et eget datterselskap av Volvo Cars, som heter Powertrain Engineering Sweden (PES). PES er ment å bli slått sammen med Geelys forbrenningsmotordrift, som Volvo kunngjorde tidligere i år.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1406 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 139 LASTEBILER TIL SALGS