Lastebil på YrkesBil.no:
Brukte lastebiler - Lastebilnyheter
bilde
img img
2 bilder

Nå kan du styre Renault-flåten fra lomma

Optifleet, som er Renault Trucks’ programvare for flåtestyring, er nå tilgjengelig i en mobil utgave. Dermed kan bileiere få tilgang til informasjon om flåten sin i sanntid, uavhengig av hvor de befinner seg.

Med den mobile varianten av flåtestyringsverktøyet, kan funksjonene i Optifleet nå benyttes direkte på mobiltelefoner eller nettbrett.

På den måten får brukerne mulighet til å spore flåten sin og eventuelt respondere raskt om uventede hendelser oppstår, selv om vedkommende ikke befinner seg bak kontorpulten.

Optifleet-applikasjonen inneholder et forenklet grensesnitt, og skal sette bileieren i stand til å få oversikt over kjøretøyene i flåten og sømløst tilordne nye oppdrag (My Fleet Now), eller spore og vurdere individuelle kjøremønstre samt sjåførenes bruk av bilene (Ecoscore).

Produsenten forklarer i en pressemelding at det finnes tre moduler som vil hjelpe transportører å optimalisere sjåføratferd, styre flåter effektivt og kontrollere driftskostnader:

  • «Check»-modulen viser teknisk informasjon om kjøretøyet. Det kan være nyttig for eksempel når det gjelder å redusere drivstofforbruk og senke CO2-utslipp. Modulen inkluderer «Ecoscore»-funksjonen, som innhenter og analyserer kjøremønstre samtidig som drivstoffbesparende tiltak identifiseres.
  • «Map»-modulen viser kjøretøyets geografiske posisjon i sanntid, analyserer rutevalg og optimaliserer tidsbruk opp mot tilbakelagt distanse.
  • «Drive»-modulen gir informasjon om kjøretider og gir bileier tilgang til data fra sjåførkort og ferdskrivere.

Renault Trucks hevder at Optifleet i praksis vil kunne generere besparelser på inntil kr. 50.000,- per år, per kjøretøy.

Optifleet-applikasjonen er nå tilgjengelig for nedlastning på AppStore og i Google Play. Du må naturligvis abonnere på Optifleet-tjenestene for å kunne benytte den nye applikasjonen.


img img
2 bilder