Lastebil på YrkesBil.no:
Brukte lastebiler - Lastebilnyheter
bilde

Solid norsk innsats i Rally Sweden

Tusener av nordmenn som er på plass for å følge helgens Rally Sweden kunne glede seg over solid norsk innsats på fredagens etapper.

Dagens etapper er kjørt i grensestrøkene mellom Sverige og Norge der flere av de klassiske etappene i Rally Finnskog inngår.

Det har vært kjempet innbitt på svenske og norske vinterveier, og en av dem som har vært med i toppstriden er Andreas Mikkelsen. Etter fredagens etapper er han beste Hyundai-fører og innehar en foreløpig tredjeplass.

Rallyet ledes av den finske Ford-føreren, Teemu Suninen som har en margin på to sekunder til Ott Tänak i Toyota. Mikkelsen er så absolutt på skuddhold, bare 17,8 sekunder bak Suninen.

Før dagens siste etappe var det rutinerte Jari-Matti Latvala i Toyota som innehadde andreplassen, men han havnet i en snøfonn og måtte bryte for dagen på SS8. For VM-ledende Sebastien Ogier endte dagen i en snøfonn på SS6.

Nærmeste utfordrer til Andreas Mikkelsen er Ford-fører Elfyn Evans som er 10,8 sekunder bak nordmannen. Så følger Esapekka Lappi i Toyota før Mikkelsens Hyundai-kolleger, Sebastien Loeb og Thierry Neuville.

Kris Meeke er nummer åtte foran Pontus Tidemand som har avansert til niendeplass etter en vanskelig start på dagen.

I WRC2-klassen er det Ole Christian Veiby i Volkswagen Polo GTI R5 som har tatt ledelsen etter fantastisk kjøring på hjemmebane. Mads Østberg er nummer fire blant WRC2-førerne, men leder med det WRC2 Pro-klassen.

Det skal kjøres åtte etapper lørdag mens rallyet avsluttes med tre etapper søndag formiddag.