Lastebil på YrkesBil.no:
Brukte lastebiler - Lastebilnyheter
bilde

Børsen må vente på ScaniaMAN

Volkswagen skilte ut sine tunge biler, ansatte ex-Mercedes Andreas Renschler (bildet), og ga selskapet et nytt navn, åpenbart for å få det på børs. Nå er planene utsatt.

Ved en kjempepresentasjon på IAA sist høst var det åpenbart at Andreas Reischler sto like foran sitt åpenbart største mål: å bli sjef for en børsnotert lastebilgigant.

Han hadde kommet til Volkswagen blant annet for å får MAN og Scania til å begynne å samarbeide, og få det hele – sammen med lastebilavdelingen i Brasil – til å fungere som et firma.

Han var kommet langt på vei. Nytt merke, RIO, ble lagt til i 2016. Fremdeles er det ingen som vet hva det er.

I juni i fjor fikk selskapet nytt navn (som ingen ennå har lært seg): Traton.

Og: hovedkvarter i München.

I ettermiddag kom en ren ad hoc melding om at under de rådende markedsbetingelsene vil ikke Traton komme på børs.

Egentlig har det ikke vært offisielt kommunisert at Traton skulle på børs, men ideen har vært ganske åpenbar: hente så mye frisk kapital som mulig selv om VW aktet å beholde majoriteten. Man regnet med at en firedel av Traton kunne fått inn 6 milliarder Euro.

Reschler har aldri lagt skjul på at en slik plan passet ham.

«Rådende markedsforhold» kan være alt fra pågående kina-USA-diskusjoner, Brexit-usikkerhet og børsens appetitt på nye IPOer til Volkswagens egne problemer med pågående slankekurer (nedbemanning) og voldsomme omstilling til elbilproduksjon.

Gruppemedlemmenes egne tall ser imidlertid ut til å være attraktive nok. Ved en års-avslitnings-pressekonferanse i går ble blant annet følgende tall lagt frem.

NB: Volkswagen Nutzfahrzeug og MAN Power Engineering er ikke sett på som noe fullverdig medlem av Traton-familien.pic