3 videre til Nordisk Volvo-Finale

Espen Frey vant den norske finalen i Volvos sjåførkonkurranse Super Eco Driver 2010. Tre finalister går videre til den nordiske finalen i Göteborg.

Publisert

Videre i Nordisk finale: fra. v. Thor Asbjørn Vigelad Larsen (nr 2), vinner Espen Frey og Christer Halfdansen som ble nr 3.

- Jeg overlot gearingen til automatikken i I-shiften. Elektronikken er tross alt "hjernen", og jeg lot derfor være å overstyre gearskift manuelt, og fokuserte på å utnytte mest mulig rulling, sier 1. plassvinner i Norge og nordisk kandidat Espen Frey.

7 av de 450 i Norge
Totalt 450 sjåfører har deltatt i konkurransen Super Eco Driver, som startet opp for første gang med sju regionale finaler høsten 2009. Sju finalister, en kandidat fra hver region, deltok i finalen i Super Eco Driver som ble arrangert hos Volvo Truck Center på Jessheim lørdag den 20. mars.

- Vi er veldig fornøyd med arrangementet, som ble gjennomført etter all forventning, sier Torstein Magelssen som er kommunikasjonsdirektør i Volvo Norge AS.

Maks 35 minutter

Konkurransen gikk ut på å kjøre en Volvo FH 16 semitrailer, 16 liters motor med 700 hk mest mulig økonomisk på en fast oppsatt rute rundt Jessheim og Nannestad. Bjørn Haugen i Transportkompetanse AS var sensor under kjøringen til hver av finalistene. Ruta måtte gjennomføres på en tidsbegrensning på 35 minutter. I tillegg måtte vanlige fartsgrenser og trafikkregler følges.

De tre beste i Norge går videre til den nordiske finalen som finner sted i Göteborg den 17. april i år.

1. plass, nordisk kandidat:

Espen Frey, Frogner, Region 1

Kjører Mercedes betongbil Skedsmo betong.

2. plass, nordisk kandidat

Thor Asbjørn Vigeland Larsen, Mandal, Region 3

Ansatt ved Agder Motor Last og Buss AS

3. plass, nordisk kandidat

Christer Halfdansen, Sande i Vestfold, Region 1

Han driver Halfdansen Transport, og kjører 4-akslet kranbil, Scania R580 med HMF kran.

De andre regionfinalistene fikk følgende plasseringer, og gikk dermed ikke videre: