bilde
img img
2 bilder i galleri

Kunstbuss med tape

KLebebande er det naturlige navnet på en bande kunstnere i Berlin som bruker farget tape til å lage kunsten sin. Det siste som ble tatt under kunstnerisk behandling var en buss fra Neoplan.

Det må ha gått med store mengder farget tape, i neon rosa, i svart og i gull i forskjellige bredder, for å få fullført dette rullende kunstverket.

Dette er et bestillingsverk i forbindelse med at Neoplan fyller femti år, og det ferdige resultatet skal fremvises ved en rekke bursdagsrelaterte eventer.

Tape-artistene forteller at de ble inspirert av det de møtte når de gikk ut av døren hjemme hver eneste dag: den forvirrede profilen av en moderne storby – en skyline som er ganske spesiell. 

Derfor passet det jo bra at de valgte en Skyliner å gjøre jobben på og at de har døpt hele verket for Urban Perspectives. 

Bruno Kolberg, en av de tre kunstnerne forklarer: «Det er akkurat som å sitte i en buss og kjøre gjennom en by og se på himmelen og se alle husene fyke forbi deg».

Björn Loosen, sjef for marketing hos MAN likte det også: «Strenge former og klare linjer er en perfekt match til denne Neoplanbussen som for lengst har blitt et design-ikon uten konkurranse». «Men denne bussen bekrefter jo også Neoplans renommé for å gjøre ting annerledes».

Og Kolberg, begeistret: «Finnes det noe bedre lerret enn en buss som kjører rundt og vise seg frem for så mange mennesker?»


img img
2 bilder i galleri