bilde
img img img img
4 bilder i galleri

Proace 4x4 til Norge?

Toyotas varebil sto utstilt med firehjulsdrift på bilutstillingen i Paris, og den selges blant annet i Sveits og Østerrike. Men det er usikkert om eller når versjonen kommer til Norge.

Toyota-standen hadde nyheter på rekke og rad under bilutstillingen i Paris.

Men også på en helt annen stand sto en bil norske Toyota-forhandlere gjerne skulle hatt. Den franske firehjulsdrift-eksperten Dangel har nemlig Toyota Proace 4x4 klar.

Bilen har alle internasjonale godkjenninger, og Dangel tilbyr også firehjulsdrift på Proace-søsknene Peugeot Expert og Citroën Jumpy.

Dangel hevder at Norge er deres nest største marked etter Frankrike.

Men Proace 4x4 er ikke aktuell for Norge – foreløpig.

– Vi jobber for å få en avgjørelse på om bilen kommer til Norge, er alt Toyota Norge-sjef Alar Metsson vil si om saken, og legger til overfor YrkesBil.no at han regner med en rask avgjørelse. 

4x4-versjonen selges allerede i flere land, blant annet i Sveits og Østerrike – men bare på markeder der Toyota har private importører.

I de nordiske landene – markeder med stor 4x4-apetitt – er Toyota-importørene fabrikkeide, og Proace 4x4 står ikke på importørenes meny.

Infomasjonssjef Espen Olsen forklarer at bilen i dag ikke passer inn i fabrikkens logistikk-system og derfor er uaktuell nå.

Ny på utstillingen i Paris var også den nye versjonen av Opel Combo med firehjulsdrift levert fra Dangel.

Den vil bli solgt av Opels organisasjon i Norge når Bertel O. Steen blir importør av Opel.


img img img img
4 bilder i galleri