bilde
img img img
3 bilder i galleri

Brannbil for hvermann

Et av de bedre tyske bilmuseene heter PS Speicher. I slutten av august lager de en spesialforestilling med bilene derfra, og det lokale ungdomsbrannkorpset viser hva de kan med bjeller og sirener.

Einbeck heter den lille byen der du finner PS Speicher. I behagelig avstand fra motorveien når du befinner deg mellom Hannover og Hamburg.

Museet alene er vel verdt et besøk, men i tillegg har de to bortgjemte depoter stapp fulle med nyttebiler. Hvis det er dem man først og fremst ønsker å se må man derfor være litt omhyggelig.

Der er det nemlig svært begrenset åpningstid om sommeren, og på vinteren er det ingen åpningstid i det hele tatt.

Men den 24. august er også den samlingen definitivt åpen. Da arrangeres nemlig for tredje gang Brannvern-dagen. Denne gang under mottoet: «Brannvern for alle».

I tillegg til alle bilene, og en parade gjennom byen, er det demonstrasjon av brannslukking hele dagen. De voksne har sine spesial-arrangementer, men også det lokale ungdomsbrannvernet viser hva de har lært, og tar gjerne andre barn og ungdommer med seg på øvelsene.

Men det er ikke bare museets biler og folk man satser på. Det vil komme brannbiler fra andre samlere, og tilskuere oppfordres til å ikle seg noe brannmann/dame-aktig. Har du en gammel brannhjelm på hodet kan du regne med å slippe inn gratis.

Det skal også arrangeres en mote-presentasjon. Brannbekjemperes personlige verneutstyr opp gjennom tidene skal paraderes.

På denne måten rekker du riktignok ikke Kielerfergen før søndag, men Einbeck pleier alltid være verdt en omvei eller to.


img img img
3 bilder i galleri