bilde
img img img img img img
111 bilder i galleri

Tommytreff i strålende høstsol

Tommy-treffet startet for 17 år siden med 14 deltakende biler. På årets treff, lørdag 5. oktober, deltok 72 veterankjøretøy, hvorav seks svenske og en dansk. 27 ankom kvelden før og koste seg med grilling og overnattet i bilene sine.

Tommy Olsen har vært formann i Transporthistorisk Forening i mange år og er nå ansvarlig for lastebilløpet Vognmannen, er involvert i Nostalgitreffet på Grensetreffet i Halden, lastebilene på Oslo Motor Show, og ikke minst dette Tommy-treffet.

Treffet er et unikt arrangement fordi det ikke er arrangert av en forening eller klubb. Det koster heller ikke noe å delta eller komme og se på bilene. Det er ikke en statisk bilutstilling, men mer en felles kjøretur eller «rally». Hjelperne er kone, døtre, svigerfar, øvrig familie og venner. Rema 1000 sponser rundstykker, syltetøy, brus og kaffe.

Tommytreffet har felles oppmøte ved Viking Redningstjeneste ved avkjøringen til Halden, frokost i verkstedhallen og så en kjøretur. Turen ender opp på Høk kro langs gamle E-6 nord for Halden.

En veteranbuss kjørte først i kortesjen med hjelperne, som ble plassert ut i veikryss i og rundt Halden. YrkesBil fikk også i år være med i arrangørbussene, hvor vi hjalp til med å dirigere trafikken på kjøreturen. Så kom en lang rekke med gamle lastebiler som perler på en snor. Tilslutt kom en annen veteranbuss og plukket opp hjelperne i våre gule vester med Tommytreff trykket på ryggen.

Første del av kjøreturen gikk i år som før gjennom Halden sentrum og etter litt kluss i en rundkjøring endte (nesten) alle oppe på Fredriksten Festning. Etter en pause og litt prat fortsatte kortesjen en lang runde i landskapet rundt Halden.

Turen tok oss inn til det gamle industriområdet Tistedal, gjennom store skoger, villastrøk, åpent landbrukslandskap og tvers gjennom tunet på bondegårder. Målet var Høk kro. Der kjøpte deltakerne hver sin middag og deltok i sosialt samvær.

Kjøreruten varierer litt fra år til år, men lengden er omtrent lik. Start kl 12 og ankomst Høk kro kl 14. Deretter var det mange som startet sin lange hjemtur. Flere satte kursen blant annet tilbake til Rogaland, foruten til Sverige og Danmark.

Et vellykket og trivelig Tommytreff i perfekt høstvær med sol fra skyfri himmel!


img img img img img img
111 bilder i galleri