img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Renault Master Z.E.: Storebror på strøm

Den har vært varslet lenge: Nå er batterielektriske Renault Master Z.E. klar for å rulles ut i markedet.

img

Irizar elbuss i Spania

I Madrid har de nettopp presentert de første 15 batterielektriske bussene byen har kjøpt fra Irizar. I Valencia nøyer de seg foreløpig med en.

img

Volvos fremtidsvisjon

I en ny film presenterer Volvo Trucks sin visjon for hvordan automatisering kommer til å forandre måten vi lever og arbeider på i årene som kommer.

img

Program skal forutse bussforsinkelser ett år før de inntreffer

Kollektivselskapet Kolumbus har sammen med it-selskapet Computas utviklet en «tidsmaskin» som kan predikere forsinkelser og eksakt posisjon på selskapets 450 busser opptil et år frem i tid.

img

Nå kan du styre Renault-flåten fra lomma

Optifleet, som er Renault Trucks’ programvare for flåtestyring, er nå tilgjengelig i en mobil utgave. Dermed kan bileiere få tilgang til informasjon om flåten sin i sanntid, uavhengig av hvor de befinner seg.

img

Actros på strøm

Nå begynner Daimler å levere ut de første batterielektriske Actrosene. Ti flåter i Tyskland og Sveits skal i løpet av de neste månedene få sin.

img

Grønt lys for raskere registrering av tungbiler

Lastebilbransjen jubler: Endelig skal Statens vegvesen innføre sentralisert, elektronisk dokumentkontroll for enkeltgodkjenning av tunge kjøretøy. Med det skal prosessen bli raskere og mer rettferdig.

img

Signet Scania i Japan

Det har allerede rullet en kamuflert Scania på Japans motorveier en stund. Men nå settes trykket inn for alvor. Det startet med en Shinto-velsignelse.

img

Mercedes på politi-messe

I Frankfurt åpnet i dag den store utstilling for politi-utstyr. Selvfølgelig vises det biler der også. Daimler har hele rekken, fra Arocs til Smart.

img

Et tempel for Unimog-legenden

Unimog er en av de virkelig store tyske etterkrigs-wirtschaftswunder-legendene. Og har sitt eget museum i Gaggenau – dets egentlige hjem.

img

Stillferdig persontransport-revolusjon

Fra ikkeno’, for nøyaktig fem år siden, til 90 % markedsandel! Hils på FlixBus.

img

Snørydding – uten Norge!

Verdensmesterskapet i snøbrøyting finner sted i Polen denne uken. Man skulle tro det var en norsk paradeøvelse, men neida.

img

Platooning på ramme alvor

Nå har MAN overlevert de to første platooning-i-praksis-bilene til DB Schenker. I mai i fjor startet de første forsøkene, fra september testet man i trafikk. Fra april er det alvor.

img

Kartell kan bli dyrere

Lastebilkartellet kan koste produsentene enda en milliard eller så. Stort gruppesøksmål på vei.

img

Ford med sprek Ranger

De er elsket i flere markeder, men anses primært som jobbebiler hos oss. Kanskje Ranger Raptor kan endre oppfatningen?

img

Sprinter til 2,5 milliarder euro!

Når Road and Track er invitert til varebilintroduksjon i Tyskland, når selveste toppsjefen i konsernet, Dieter Zetsche er på plass, og når en varebil blir presentert med et infotainment-program som går utenpå S-klassen, forstår man at noe er i ferd med å skje.

img

Ny Santa Fe på vei

Hyundai skal vise en ny Santa Fe på Genève-utstillingen neste måned. Her er litt forhåndsinformasjon.

img

Last Mile – med pedal

Nå dukker det opp forslag til enda en kompakt «last-mile» vare-leverer. Bak står bl.a. Volkswagen og deres tidligere designsjef.

img

Elektrisk Renault lastebil i 2019

Volvo Trucks’ franske søster følger etter og lanserer elektrisk lastebil neste år.

img

Maxus makser

Den kinesiske el-varebilen Maxus øker takten i Europa, foran den store introduksjonen de planlegger i 2019.

img

Taxi i rødt, hvitt og blått

I anledning Nordic EV Summit som avvikles i Oslo denne uken, viser Geely-eide LEVC frem en moderne London taxi i norske farger.

img

Kaptein snutebil

En Scania Next Gen med snute! Helt sant. Vi møtte den i Danmark. Det viste seg at det var en grei forklaring.

img

Sunt å kjøre Transporter i UK

De som selger nyttebiler for Volkswagen i Storbritannia har sjekket hvor usunne bilenes sjåfører er. Ikke særlig, faktisk.

img

Platooning i Tokyo

Fuso vil åpenbart gjerne bli like flink til å platoone, som sine europeiske brødre. I disse dager henger de seg på en full-japansk kolonne rett ved den japanske hovedstaden.

img

Prøvekjørt: Ny Land Cruiser

Namibia: Toyota Land Cruiser har fått en solid oppgradering visuelt, men under skallet er heldigvis alt som det pleier å være.

Neste 25 artikler