- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Scania vant forsøksheatet

Scania er vel den eneste av de store lastebilfabrikkene som ikke har delt sine elfremtidsbil-drømmer med oss. I stedet tok de en praktfull Nike («just do it») og viste frem sin første tunge elbil i Oslo i går. Asko er kunden.

img

Bygger om brukte diesel-lastebiler til eldrift

Tyske Quantron AG har spesialisert seg på å tilby konverteringskit for elektrifisering av brukte nyttekjøretøy. Nå har selskapet inngått partnerskap med Team Verksted og vil elektrifisere kjøretøyene til norske lastebileiere.

img

Slik er MANs nye lastebilgenerasjon

Digitale dashbord, bedre sjåførkomfort og nye motorer med lavere forbruk er noe av det tyskerne lover i nye TGX, TGS, TGM og TGL.

img

Han er MANs nye sjef for Norge, Sverige og Danmark

Stefan Thyssen starter 1. mars i jobben som administrerende direktør for MAN Truck & Bus Skandinavia.

img

Syv nye år som politibil

Direktør i Politiets Fellestjenester, Helge Clem og konsernsjef i Bertel O. Steen, Bjørn Maarud undertegnet i dag den nye bilavtalen med Politiets Fellestjenester.

img

Amazons el-varebiler fra Rivian tar form

Da netthandelsgiganten ikke fant noen elektriske varebiler som passet deres kriterier, gikk de til start up-selskapet Rivian, forklarte hva de er på jakt etter og bestilte 100.000 eksemplarer.

img

Snart får Gjesdal tre førerløse busser - med millioner i støtte fra EU

I april settes tre førerløse busser i trafikk i Gjesdal i Rogaland. Kommunen er del av et EU-støttet prosjekt som skal teste funksjonaliteten, driftskompatibiliteten og sikkerheten ved autonome bussflåter.

img

Ventetiden snart over

«Alle» venter nå på den nye lastebilgenerasjonen fra MAN. Det kan være årsaken til at veksten for merket bremset opp i 2019, tror salgsdirektør Fabian Knappik. Men snart skal løven bite fra seg igjen.

img

Navara AT32 har fått en dose styrkedrikk

Nissan lover en enda tøffere pickup.

img

Scania-topp: - Vi må akselerere vår innsats innen elektrifisering

Scania-fabrikken benyttet Winter-arrangementet i Trysil til å lansere sin nye hybridelektriske lastebil, og til å snakke om den elektriske fremtiden. Samtidig er det premiere for nye 540.

img

Elektrisk Solaris skreddersydd for Skandinavia

Hittil har vi ikke sett noen 15-meters treakslet elbuss på veien i Norge. Det vil Solaris gjøre noe med.

img

Begge disse pickupene går ut av produksjon i år

Vil du sikre deg en av disse som nybil må du handle raskt. Mercedes-Benz bekrefter nå at X-klasse forsvinner for godt. Volkswagen Amarok blir også borte etter 2020 og skal ikke erstattes av ny modell før i 2022.

img

Implenia blir blant verdens første med helelektrisk Hilux

Entreprenørselskapet har bestilt to Hilux-pickuper som skal bygges om til full batterielektrisk drift hos Arctic Trucks i Drammen.

img

Truck & Trailer Industrys nye storstue

En av Norges største leverandører av reservedeler og rekvisita til tungbil flytter nå inn i nye lokaler. Her reduseres antall kvadratmeter fra 5.500 til 3.300, men likevel øker lagerkapasiteten betydelig.

img

Volkswagen vil kjøpe resten av Navistar

Skal være villige til å bla opp 2,9 milliarder dollar for å sikre seg full kontroll over den amerikanske lastebilprodusenten, der Volkswagen fra før eier 16,76 prosent av aksjene.

img

Kjøper 16 elektriske turbusser

Med 27 millioner i offentlige støttemidler som utgangspunkt investerer Tide Buss AS nå i 16 elektriske turbusser og 14 ladestasjoner.

img

Lover mer sporty Caddy

Volkswagen fortsetter å gi små drypp av nyheter omkring femte generasjon Caddy, for å bygge opp spenningen frem mot verdenspremieren 20. februar.

img

Årets Iveco-forhandler

AS Autoservice i Førde dro det lengste strået.

img

Årets VW Nyttekjøretøy-forhandler

Prisen deles ut til den forhandleren som har vært det beste forbildet og levert de beste resultatene i forhandlernettverket i 2019.

img

Årets forhandlere og selgere av Mercedes-Benz Nyttekjøretøy

Mercedes-Benz Nyttekjøretøy har nylig sluppet et aldri så lite stjernedryss over sine beste forhandlere med diplomer, plaketter og alt som hører med.

img

Ford på frityrolje

Nå kan du kjøre Ford Transit på HVO.

img

Camilla (26) tar sats i tungbilbransjen

Camilla Ellingsen (bildet) er oppvokst mellom lagerhyller fulle av lastebildeler i farens firma, Trond Horg Ellingsen AS. Nå skal 26-åringen selv overta selskapet og satse videre. Å selge familiebedriften var nemlig uaktuelt.

img

Hydrogen-hurra i Trondheim

I 2016 sa Asko og Scania at første hydrogenbil skulle være på veien høsten 2018. I dag – mandag 20. januar 2020 – gikk startskuddet endelig.

img

Elsker elektrisk i Trondheim

Ragn-Sells og Posten/Bring går sammen for å redusere trafikken og skape et renere bymiljø i Trondheim, under slagordet «Elskede by».

img

Toyota på taxi-toppen

For andre år på rad er Toyota det foretrukne bilmerket blant landets taxisjåfører.

Neste 25 artikler