- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Vera på jobb

Etter nesten et helt år som utstillingsattraksjon er Volvos VERA satt til å gjøre en skikkelig jobb. Hun starter på brygga i Gøteborg.

img

Scanias nye brett

Elektrisk rullebrett er oppskriften på mye morsomt. Nå har Scania kastet seg på trenden og faktisk utviklet oppskriften. Skolebuss om morgenen, søppelbil på formiddagen, pakkelevering på natten.

img

Ny Renault Master og Trafic på veien

Tidligere i vår fikk vi se og ta på, men ikke høre eller kjøre, nye Renault Master og Trafic. Nå er bilene lansert, og det var først og fremst de nye motorene spenningen var knyttet til.

img

XXL er tilbake

Etter en uventet suksess med det store XXL-førerhuset i 2008, feirer Volvo 11-års jubileet med å introdusere en XXL-versjon på FH-hytta. Vi har sett det i produksjonsutgaven.

img

Alt klart for Vognmannen 2019 - med påmeldingsrekord

I år er det Storfjorden Automobil klubb (SAK) som arrangerer det populære treffet som for første gang arrangeres på Nordvestlandet. De lover en fantastisk opplevelse.

img

Transportselskaper danner storkonsern

Kjell Skatvedt (bildet) i Miniekspress Transport AS og Rune Furseth i Suldal Transport AS går sammen og vil forene sine krefter i det nye felles konsernselskapet Nor-log Gruppen AS.

img

Elvarebil uten rekkeviddeangst

En ny eldrevet varebil for dem som frykter rekkeviddeangst er i dag avduket i London. Den har allerede en norsk importør, men den kommer ikke hit på en stund.

img

Nytt dekk spesielt utviklet for elektriske bybusser

Hankook utvider produktporteføljen sin innen bussdekk. Nye SmartCity AU04+ er spesielt utviklet med tanke på elektriske bybusser.

img

Rapport: Flere utenlandske enn norske turbusser

Etter å ha avdekket at det var flere utenlandske enn norske busser på norske veier i fjor sommer, vil NHO Transport gjenta fjorårets aksjon og kartlegge omfanget av utenlandske turbilers virksomhet i Norge denne sommeren.

img

Her skal elbussene få syretesten

Ingen annen by i Norge, og heller ikke i Norden, setter bussene på større prøvelser i form av lange, kalde vintre og bratte bakker, enn Lillehammer, ifølge Volvo Norge. Perfekt for test av elbuss, med andre ord.

img

EU-krav om smart fartsskriver

Nye krav gjelder for alle busser og lastebiler registrert etter 15. juni 2019 og som omfattes av kjøre- og hviletidsregulert transport. Statens vegvesen har gitt et par særnorske unntak fra EU-kravene.

img

BYD-topp i Oslo: - Vi skal etablere oss i Norge i løpet av året

Erik Bergboer, europeisk salgssjef for kinesiske BYD, jakter nå på potensielle norske partnere innen service og ettermarked for merkets elektriske lastebiler og varebiler. De første kjøretøyene skal være på plass før årsskiftet.

img

Raskere og enklere byggeprosess

Tettere og mer systematisk samarbeid mellom chassisleverandør, påbyggprodusent, påbygger og bileier skal gi mer effektiv byggeprosess, mener aktørene bak det nye konseptet «Team Alucar». Målet er å redusere byggetiden for en tømmerbil med 20 prosent.

img

Renault-sjefen ser størst vekstpotensial i anlegg

Renault Trucks-sjefen i Norge, Viggo Noreng, legger inn et ekstra gir i satsningen på anleggssegmentet. Snart lanserer han «sværingen» K-Range 6x6 og 8x8.

img

Bring investerer i grønn teknologi

Bring, som er en del av Posten-konsernet, investerer fem millioner i det svenske cleantech firmaet Inzile. Selskapet utvikler elektriske kjøretøy skreddersydd for lokal distribusjon.

img

Jakter grønne løsninger

Zeros fagsjef for transport, Christine Holtan Bøgh (50), har yrkesbakgrunn fra lastebilbransjen, veimyndighetene og politikk. Nå vil hun hjelpe transportnæringen med å finne grønne løsninger, og mener utslippskravene må bli enda strengere.

img

Reagerer kraftig på utspill om å skrinlegge E18-utbygging

– Lysbakken må finne ut hvor 2000 lastebiler skal ta vegen, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

img

Vil ha redusert bomtakst for biogassbiler

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ber Vegdirektoratet så raskt som mulig se på om kjøretøy som bruker 100 prosent biogass kan få redusert takst i bomringen i Oslo.

img

Andreas vant over sjåfører fra hele Europa

Tømmerbilsjåfør Andreas Nordsjø (34) fra Raufoss gikk helt til topps i den europeiske finalen av Scanias sjåførkonkurranse. Premien på 100.000 Euro skal brukes på ny tømmerbil.

img

Andreas (34) skal kjempe om 100.000 Euro til ny lastebil

Til helgen reiser han til Södertälje for å konkurrere mot de beste deltakerne fra hele 30 land i Europa-finalen av Scanias sjåførkonkurranse.

img

Opels største oppgradert

Selv om Opel nå tilhører PSA, fortsetter de samarbeidet med Renault om de største varebilene. Slik blir fornyede Movano.

img

Utsetter fristen for «smart fartsskriver»

Lastebilleverandørene kan puste litt lettere, etter at Vegdirektoratet har besluttet å utsette fristen for å innføre såkalt smart fartsskriver fra 15. juni til 15. oktober.

img

Ny lett varebil fra Nissan

NV250 erstatter dagens NV200. Men den nye kommer foreløpig ikke i elektrisk versjon, så modellen vil bli tilbudt parallelt med elvarebilen e-NV200.

img

Årets faglige høydepunkt for transportnæringen

– Vårt ambisiøse mål er å nå 1.000 konferansedeltakere under Transport & Logistikk 2019 på Norges Varemesse i Lillestrøm 26., 27. og 28. september, sier prosjektleder for konferansen, Jo Eirik Frøise fra Norsk Industri, Transport og Logistikk, til YrkesBil.

img

Snakk om bærekraft: Kumøkk blir til drivstoff

Stort mer bærekraftig enn dette kan det vanskelig bli: Med kumøkk foredlet til biodrivstoff på tanken, blir utslipp under kjøring fra en Volvo lastebil med LBG-motor i praksis redusert med 100 prosent – og Volvoen blir tilnærmet CO2-nøytral (tank til hjul).

Neste 25 artikler