- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Brussel tar grep for å sikre effektiv grensepassering

Det har til tider vært full forvirring og inntil 80 kilometer køer ved EUs indre grenser den siste uken. Nå later det til at transportministrene i medlemslandene, er blitt enige om retningslinjer fra Kommisjonen – støttet av Europa-parlamentet.

img

Over 400 prosent økning i hjemleveringer

Konsekvensene av koronaviruset er for det meste kritiske, men noen lyspunkter finnes også. Posten, for eksempel, har aldri opplevd maken til vekst.

img

Elmia Lastbil utsettes til 2021

Et av årets høydepunkter i den skandinaviske transportnæringen, Elmia Lastbil, skulle arrangeres i august. Nå er messen utsatt til 2021. Hva som skjer med IAA er ikke kommunisert.

img

Flere markedsplasser for korona-rammede transportbedrifter

Volmax-eieren Cognia lanserer en hurtigutviklet digital løsning for formidling av ledig personell til transport- og anleggsbransjen

img

- Jeg blir skremt når jeg ser disse tallene

Dramatisk utvikling i koronakrisen for transportbransjen, ifølge fersk undersøkelse fra NLF.

img

Samlesak: Korona-krise i yrkesbilnæringene

Her samler vi alt stoff som publiseres på YrkesBil.no om den pågående korona-krisen som rammer transportbransjen og nyttekjøretøy-relaterte bransjer hardt (trykk Ctrl + F5 for nyeste versjon).

img

Har åpnet «markedsplass» for sjåførbehov og ledig kapasitet

Mens noen bedrifter må permittere sjåfører på grunn av tapte oppdrag, sliter andre med sjåførmangel som følge av sykdom eller karantene.

img

Gir midlertidig forlengelse av utløpt førerett

Statens vegvesen gir åpning for en midlertidig forlengelse av utløpt førerett for trafikanter med førerett for tunge klasser og førerkortinnehavere som er over 80 år.

img

Nå gjelder kjøre- og hviletidsunntaket for all transport

Unntaket fra regelverket knyttet til kjøre- og hviletid skal ikke bare skal gjelde for transport relatert til liv og helse, men all transport.

img

Undersøkelse: 3 av 10 NLF-bedrifter sliter allerede

Det er Norges Lastebileier-Forbund (NLF) som har gjennomført en spørreundersøkelse blant over 700 medlemmer om hvordan korona-krisen påvirker deres bedrift.

img

NLF har levert tiltakspakke til regjeringen

Samtidig som regjeringen forsikrer at all godstrafikk kan gå som normalt, har Norges Lastebileier-Forbund overlevert en tiltakspakke på vegne av sine medlemmer.

img

Stopp med billettering på riksvegferjene

Statens vegvesen har besluttet at det ikke skal gjennomføres manuell billettering på riksvegferjene.

img

Utsetter fristen for EU-kontroll

For å minimere ulempene for de som er i karantene, utsetter Statens vegvesen fristen for de som skal på EU-kontroll i ukene framover.

img

Gir dispensasjon fra løyvekrav for pasienttransport

Samferdselsdepartementet gir midlertidig dispensasjon til helseforetakene i forbindelse med koronaviruset. Det betyr at helseforetakene selv kan transportere pasienter som er sårbare for smitte eller allerede er smittet og som ellers ville benyttet drosje eller annen løyvepliktig transport.

img

Koronatiltak: Dette møter deg hos forhandlere og verksteder

Nyttekjøretøy benyttes til å utføre samfunnskritiske oppgaver, også i en tid da Norge i praksis er stengt ned. Forhandlerne melder om åpne verksteder, men med visse restriksjoner.

img

Gjør unntak fra korona-restriksjoner: Åpner for godkjenning av yrkesbiler

Etter sterkt press fra bilbransjen åpner nå Statens Vegvesen likevel for godkjenning av nye næringskjøretøy, samt ADR-kjøretøy, kjøretøy for dyretransport og utrykningskjøretøy.

img

Rapport: Veiprising av tunge kjøretøy kan være samfunnsøkonomisk lønnsomt

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil vurdere satelittbasert veiprising av tunge kjøretøy, men peker samtidig på en rekke utfordringer.

img

Forbereder seg for mer grønn finansiering

Det grønne skiftet handler ikke bare om ny teknologi og myndighetsskapte rammebetingelser. Omveltningene skal finansieres også. SG Finans rigger seg for endringer i lastebil- og bussmarkedet, og har satt en egen Green Finance Manager på saken.

img

Volmax bygger nytt bygg på Hamar

Volvo- og Renault-forhandleren utvider verkstedkapasiteten betydelig. Dobler antall spor for karosseriarbeid, bygger eget ADR-løp og kan gjennomføre flere PKK.

img

Synes du det er ok å handle varer fra sjåfører som blir utnyttet og underbetalt?

KRONIKK: Jeg håper du svarer nei på spørsmålet. Vi i Statens vegvesen vil at vi som innbyggere skal kunne ferdes trygt i trafikken og vite at varene vi handler ikke er bragt hit av underbetalte sjåfører. Derfor jobber vi hardt med å luke ut de useriøse aktørene i transportbransjen.

img

– Dette bidrar til et kappløp mot bunnen

Yrkestrafikkforbundet har gjennomført undersøkelser blant utenlandske lastebilsjåfører på Svinesund. Nå er rapporten klar, med resultater som er alt annet enn oppløftende.

img

Vlantana mister løyvene - trekker seg ut av Norge

Statens vegvesen tilbakekaller alle løyvene til Vlantana Norge AS. Samtidig melder det pressede selskapet at det trekker seg ut av Norge i mars.

img

Han er MANs nye sjef for Norge, Sverige og Danmark

Stefan Thyssen starter 1. mars i jobben som administrerende direktør for MAN Truck & Bus Skandinavia.

img

Truck & Trailer Industrys nye storstue

En av Norges største leverandører av reservedeler og rekvisita til tungbil flytter nå inn i nye lokaler. Her reduseres antall kvadratmeter fra 5.500 til 3.300, men likevel øker lagerkapasiteten betydelig.

img

Volkswagen vil kjøpe resten av Navistar

Skal være villige til å bla opp 2,9 milliarder dollar for å sikre seg full kontroll over den amerikanske lastebilprodusenten, der Volkswagen fra før eier 16,76 prosent av aksjene.

Neste 25 artikler