- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Nyetablerte med lang bransjeerfaring

Etter at Spartveit-familien har solgt seg helt ut av Nor Slep AS satser de på nytt som leverandør av egenutviklede tilhengere og påbygg. Målet er å tilby markedets laveste egenvekter.

img

Oppgraderer fylkesveier for tømmertransport

Skal bruke 65 millioner kroner i år og neste år.

img

Volmax Hamar er først ut i ny storsatsning

Cognia-konsernet investerer rundt 400 millioner kroner i fire nye skreddersydde tungbilanlegg for Volvo-forhandlerkjeden Volmax. Det første av anleggene, ved Hamar-avdelingen, åpnet i påskeuken.

img

Robotlevering i Stockholm

Nå triller den første roboten rundt i Stockholm som en del av Foodora-nettverket. Ikke overraskende, de leverer mat.

img

NLF om NTP: - Grunn til å være fornøyd

NLF-direktør Geir A. Mo finner mye godt nytt for lastebilfolket i regjeringens forslag til NTP, men understreker at det vil ta tid å gjennomgå alle detaljene.

img

NTP: Slik prioriteres transportsektoren de neste ti årene

Regjeringen la i dag fram Nasjonal transportplan (NTP) 2022–2033.

img

Her vil de bygge hydrogenstasjoner

Everfuel A/S har ambisjoner om å ha 15 hydrogenfyllestasjoner for lastebiler, busser og lette kjøretøy på plass i Norge innen utgangen av 2023.

img

Storstilt styrking av staben

Bertel O. Steens nye storsatsing på lastebil og buss begynner å komme opp i god marsjfart. Nå skal toppsjef Jarle Viuls styrke laget med hele 14 stillinger.

img

Krever svar på hvordan statsråden vil bekjempe transportkriminalitet

Fremskrittspartiet mener myndighetene må få på plass et helhetlig kontrollansvar for transportkriminalitet, slik som ulovlig kabotasje. Torsdag vil Bård Hoksrud stille samferdselsministeren til veggs om temaet i Stortinget.

img

Krever varslingsplikt om fiskeavrenning

Sjømatbedriftene og Norges Lastebileier-Forbund ber Statens vegvesen innføre varslingsplikt til oppdragsgiver/avsender ved fiskevann som renner fra vogntog.

img

Daimler går med Cummins

Nå har Daimler gjort en intensjonsavtale med amerikanske Cummins om utvikling og bygging av det de kaller ‘medium duty’ motorer for last og buss. Det er bare to uker siden de fant en annen underleverandør for batterielektriske drivlinjer.

img

Europa-nedtur - med noen lyspunkter

Da har også Europa startet på det nye registreringsåret – med en nedgang på 7,2 prosent for kommersielle kjøretøy. Dette ifølge ACEA – industriens europeiske paraplyorganisasjon.

img

Scania får Traton-sjef

Det blir sjefsskifte hos Scania. Etter 23 år hos lastebilprodusenten går Henrik Henriksson til H2 Green Steel – stålprodusent. Og inn kommer Christian Levin – som i det siste har vært dag-til-dag sjef hos Traton i München.

img

Miljødirektoratet: - Ikke prioriter flytende biodrivstoff

Nå kommer nye innkjøpsråd for tungtransport og busser.

img

Girteka fornyer

Girteka Logistics er åpenbart ikke redd for at EUs kommende Mobility Package kommer til å hemme deres virksomhet når den får full virkning fra mars neste år.

img

Heder til Iveco-forhandler

Mardahl Verksted i Trøndelag er årets Iveco-forhandler.

img

Stjernedryss over Mercedes-forhandlere

Bertel O. Steen Lastebil og Buss har tradisjonen tro kåret årets lastebilselger og årets forhandler av lastebiler og busser. Her er vinnerne.

img

Sjefsbytte hos VBG og ny styreleder i Påbyggergruppen

Etter 20 år i sjefsstolen går daglig leder Hans Otto Westli (65) (t.h.) av i VBG Group Sales i Norge, og overlater roret til Kjetil Håkonsen (52). Kjetil Dale overtar etter Westli som ny styreleder i Påbyggergruppen i Norsk Industri.

img

Ny rapport: Slik kan Oslo få utslippsfri tungtransport

Oslo kommune har mål om tilnærmet nullutslipp av klimagasser innen 2030, herunder en utslippsfri tungtransport. Dette fordrer flere politiske virkemidler, noe som synliggjøres i en ny rapport Zero står bak. NLF sier det må være lønnsomt å velge grønt.

img

Volvo 2020: Bedre enn ventet

Volvo kunne i dag fortelle om et fjerde kvartal som ble langt bedre enn ventet. Aksjonærene får ekstra utbytte.

img

Nyttebilsalget i Europa: Minus 18,9 i 2020

Europatallene for nye nyttebiler i desember er nå klare fra ACEA, og dermed også for hele året. Nesten 20 prosent nedgang for hele 2020, men en relativt god desember med bare 4,2 i minus.

img

Åpner for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy

Statens vegvesen har besluttet å åpne for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy på Risløkka og Mysen trafikkstasjoner.

img

Korona-stengte trafikkstasjoner skaper trøbbel for registrering av kjøretøy

Bilimportørenes Landsforening (BIL) ber Statens vegvesen åpne for registrering uten fysisk oppmøte. Veivesenet svarer at de vurderer «å åpne for fremstilling og godkjenning av nyttekjøretøy», slik de gjorde i mars i fjor.

img

Meca lanserer verkstedkjede for tungbil

Meca Tungbil skal være merkeuavhengig og har mål om å bygge en kjede bestående av 50 verksteder innen utgangen av 2023.

img

Rapport: Flere av regjeringens mål nås sannsynligvis ikke

Bilimportørenes Landsforening (BIL) konkluderer i mulighetsstudien «Grønn teknologi og nyttekjøretøy» med at flere av målene om innfasing av såkalte «nullutslipps-nyttekjøretøy» sannsynligvis ikke nås innen fristene. Samtidig påpeker Norges Bilbransjeforbunds «Veikart for tungtransporten» at økt behov for transport vil spise opp utslippskuttene.

Neste 25 artikler