- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Rekordstor oppslutning om messe og konferanse

Allerede syv måneder før Transport & Logistikk arrangeres på Norges Varemesse, er messen og konferansen større enn forrige messe i 2016.

img

Slik blir Volvos nye anlegg på Gardermoen

Volvo Truck Center Jessheim flytter ut av et 42 år gammelt anlegg og inn i et nytt moderne anlegg til drøyt 92 millioner på Hovinmoen ved Gardermoen. Samtidig skifter forhandleren navn.

img

Utvidet kontroll av tungtransport

Fra og med mandag morgen klokken 08.00 vil nærmere 50 kontrollører fra Statens vegvesen gjennomføre kontroller av tunge kjøretøy på E6, E16, Rv 3, Rv 7 og Rv 52.

img

Alternativ leasing

Alternative drivstoff og drivlinjer inntar nyttekjøretøyene i stadig større grad. Hvordan påvirker dette leasingbetingelsene?

img

Utvider delelageret og utfordrer digitalt

LVD Lastvagnsdelar AS har flyttet inn i nytt bygg og nær tredoblet lagerkapasiteten. Samtidig vil eieren – Team Verksted – ta markedsandeler fra OE-leverandørene med en ny digital plattform.

img

Sterke protester mot EUs veipakke

Utenfor EU-parlamentet protesterte østeuropeiske sjåfører. Innenfor dørene greide EU-politikerne kun å skape majoritet rundt ett av tre punkter ved veipakken.

img

Får miljøpris for Dønn Grønn-satsning

Blant nesten 5.800 Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter i Norge, og 80 nominasjoner, stakk Transport-Formidlingen SA av med prisen «Årets Miljøfyrtårn 2018». Les historien om hvorfor og hvordan de jobber så grønt.

img

Team Verksted kjøper Trailer & Maskinservice

Verkstedkjeden vil ta ytterligere grep om Nord-Norge gjennom oppkjøpet i Alta. Men antall servicepunkter øker ikke, for 2018 bød også på to avviklinger.

img

Holtan satser på egenhånd

Rune Holtan gir seg i Pluss Truck Sales & Rental, som han var med på å starte for tolv år siden. Nå skal han satse på konsulenttjenester for transportnæringen og lastebilsalg gjennom selskapet Holtan Bil AS.

img

Ny epoke i Nor Slep

I februar flytter tilhenger- og påbyggspesialisten Nor Slep inn i nye lokaler på Borgeskogen. Og fra 1. januar overlot familien Spartveit, som har bygget opp bedriften, roret til nye krefter.

img

Krever hastetiltak mot trafikkfarlige varebiler

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) mener stadig flere sjåfører av godsvarebiler under 3.500 kilo presses til å kjøre i flere titalls timer av gangen, og at først når sjåførene nærmest kollapser, gis det anledning til hvile. Nå krever forbundet strakstiltak.

img

Dasstømming og rekommunalisering

Hvem skulle trodd det gikk an å bruke en halv weekend på å lese mer enn 200 sider om et renholdsverk, og kose seg hele veien?

img

Viktig med fortid for å kjenne nåtid

Bård Toldnes har skrevet en bok som gir oss litt klarerer forståelse av hvorfor samferdselsbildet er som det er.

img

NLF samler toppene

Det blir topptungt på lastebileierforbundets «Transportkonferansen 2019» 18.-19. januar.

img

Vil tette kunnskapshull om farlig gods

Nomiko – Norsk Miljøkompetanse og AS Farlig Gods har signert en samarbeidsavtale. Formålet er å tette kompetansehull og øke kunnskapen hos aktører som håndterer avfall og farlig gods.

img

Innstiller Transportmessa på Gardermoen

To bransjemesser for yrkesbilnæringen i løpet av en snau måned, det blir åpenbart en for mye i lille Norge.

img

Første fyllestasjon for flytende biogass åpnet

Startskuddet for flytende biogass som drivstoff for tungtransport i Norge gikk i går. Nå står flere stasjoner for tur.

img

MOIA trekker kunder

500 nye brukere hver dag opplever MOIA, Volkswagens mobilitets-tilbyder, i sin oppstartsfase i Hannover.

img

Satser på OK bruktbiler

Gjennom sitt nye konsept «OK Trucks» har Iveco mål om å selge flere nyere brukte vare- og lastebiler – også i Norge. Ny nettside og sertifisering av kjøretøyene, inndelt i kategoriene Basic, Comfort og Premium, er en del av oppskriften.

img

Mer spesial fra Eberspächer

Selskapet kjøper opp den franske klimaspesialisten Kalori SAS for å utvide utvalget av klimasystemer for spesialkjøretøy.

img

Hurtig-Gutta jobber raskere med ny flåtestyring

Overgangen til et mer omfattende flåtestyringssystem, som samtidig er enkelt i bruk, sparer Hurtig-Gutta Transport AS for cirka fire timers arbeid – hver dag.

img

Krever karantene før nye kabotasjeoppdrag

Regjeringen ønsker ikke liberalisering av kabotasjeregelverket, og mener i stedet at lastebiler som blir benyttet i kabotasje bør ha en form for karantenetid før de kan kjøre nye slike oppdrag.

img

Beregn ekstra kjøretid de neste ukene

Onsdag kveld avsluttes NATO-øvelsen Trident Juncture. Dermed vil det de neste fire ukene være militær kolonnetrafikk hver dag.

img

Girteka fra Gardermoen til Tyskland

Ikke før hadde Girteka kjørt ut en av sine store biler fra ærestribune-plass på Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen før de melder seg på som komplett aktør i Tyskland.

img

Veiprising nærmer seg

Veien var selvfølgelig i sentrum for årets Transport & Logistikk-konferanse. Det er jo tross alt der mer enn 80 prosent av Norges godstransport skjer.

Neste 25 artikler