- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Ny girkasse erstatter Opticruise

Samtidig med ny V8-serie lanserer Scania nå den nye girkassen som skal ta over etter Opticruise.

img

Scania topper med 770 hestekrefter

Ryktene om en ny Scania V8 som skal overgå Volvo FH16 750 har svirret lenge. I dag kom fasiten: 770 hestekrefter. Spørsmålet da er: Hva gjør Volvo?

img

Tester 74-tonns tømmervogntog

Resultatene fra prøveprosjektet kan føre til endringer i tillatt totalvekt på tømmertransport på veier i hele landet.

img

Nytt på nytt fra Mercedes-Benz

Spesialmodellen Actros Edition 2, i begrenset opplag på 400 biler, starttidspunkt for produksjon av elektriske eActros og flere nye sikkerhetsfinesser. Det var blant høydepunktene da Mercedes-Benz' tyngste inviterte til årets ikke-IAA-fest.

img

Ny Norges-sjef for Iveco

Helene Norman-Dupuy (47) er ny sjef for salg av Iveco vare- og lastebiler i Norge. Hvordan Nikola-lanseringen blir vil hun foreløpig ikke si så mye om.

img

Stor usikkerhet rundt Nikola etter at sjefen trekker seg

Nikola-gründer Trevor Milton trekker seg som styreleder, etter sterke anklager om grovt bedrageri.

img

Daimler blir konkret på hydrogen

Mens alle ikke er på vei til IAA i Hannover valgte Daimler Berlin som bakgrunn for sin globale on-line avduking av sin hydrogensatsing. En prototype på en langtransportbil var et høydepunkt, sammen med den kommende eActros LongHaul.

img

Nå trykker Scania på den store strømbryteren

Scania lanserer sin første kommersielle elektriske lastebilgenerasjon. Lover opptil 250 kilometer rekkevidde på strøm, men tilbyr også en ny hybrid med plugg.

img

DAF dobler rekkevidden

CF Electric skal nå klare mer enn 200 kilometer. I tillegg skal lanseringen av en ny generasjon batterier føre til en vektreduksjon på 700 kilo.

img

Volta bygges i England

Svenske Volta hadde en online-debut av sin 16 tonner i forrige uke. Det var mange på scenen, men – pussig nok – bilen beveget seg overhodet ikke.

img

Nå er lastebilene i full drift på «el-motorveien»

Fem hybrid-elektriske Scania R450 er nå fullt operative på den første «elektriske motorveien» i Tyskland. Strøm får bilene fra kjøreledninger via pantograf på taket. Også i Norge vurderes lignende løsninger.

img

Volta velger Bridgestone

Svenske Volta Trucks nærmer seg lansering. Med seg på laget har de fått Bridgestone, som skal levere dekk til den helelektriske lastebilen Zero.

img

Slår alarm om slangeforbindelser i bremsesystemet etter dødsulykke

Havarikommisjonen mener at verkstedbransjen og lastebileiere bør ha økt oppmerksomhet på regelmessig ettersyn og vedlikehold på slangeforbindelser i bremsesystemet mellom lastebil og tilhenger.

img

Påbyggeren som gjenreiste seg

For bare tre år siden så det mørkt ut for at den tradisjonsrike påbyggeren HMK Bilcon skulle overleve. Men selskapet har reist seg igjen etter konkursen og kan snart feire 125 år.

img

Nye dekk for bykjøring

Nokian utvider sin velkjente E-Truck-serie fra å være forbeholdt kjøretøy i langdistanse- og mellomdistansetransport. To nye dekk i serien er spesielt beregnet for kjøretøy i regional- og bytransport.

img

Endringer i toppen hos Volvo Norge

To måneder etter at han ble ansatt som administrerende direktør iverksetter Karstein Ahlin endringer i Volvo Norge. Han starter med ledergruppa og varsler at det kommer flere strukturelle endringer.

img

Skal takle de tøffeste vinterforholdene

Continental kommer med to nye tungbildekk beregnet på de røffeste vinterforholdene i Skandinavia.

img

Fortsetter el-offensiven

Det er litt over ett år siden DB Schenker åpnet Oslo City Hub, med solide planer for hva det skulle medføre. I dag føyde de til et ledd til, de overtok hub’ens første elektriske 16-tonner.

img

Bestiller 2.500 renovasjonsbiler med 1.000 hestekrefter

Amerikanske Nikola har mottatt sin hittil største ordre av renovasjonsbiler fra Republic Services.

img

Tilhengerspesialistene bygger alt selv

En henger fra T. N. Vangs Mek. Verksted er ikke noe man kan hente måneden etter bestilling. Men det er tydelig at produktene fra Inderøy er vel verdt å vente på, i alle fall når man ser på bedriftens sterke vekst de senere årene.

img

Posten først med elektrisk Fuso

Bertel O. Steen har levert landets to første utgaver av helelektriske Fuso eCanter til Posten i Oslo.

img

– Viktigere med utbedringer enn nye veier

I sitt innspill til Nasjonal transportplan (NTP) tar Yrkestrafikkforbundet til orde for at man heller bør ta inn vedlikeholdsetterslepet og utbedre dagens veinett, framfor å sette i gang nye, store veiprosjekter.

img

Amerikansk H2O i DAF

Hyzon Motors er en ambisiøs startup som skal levere tunge, brenselcelle-utstyrte el-lastebiler fra november. Til Europa kommer de også. De skal bygge om DAF.

img

Høyere fart uten nedside

En rapport fra det britiske Samferdselsdepartementet tar for seg virkningene av at hastighetsreglene for tunge biler ble endret i 2015.

img

Staten blar opp til viktige sjømatveier

Nå kan fylker søke om penger til viktige veier for sjømatnæringen.

Neste 25 artikler