- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Sjarmoffensiv fra Iveco

Med toppmodellen S-Way, som fremdeles må regnes som ny, og et utvalg fra Daily-paletten, turnerer Iveco Norge store deler av landet for å kapre nye kunder.

img

Nå stopper den selv også

Mercedes-Benz Trucks tar assistentsystemet Sideguard Assist ett steg lenger. Per i dag blir føreren kun varslet med lyd og lys om myke trafikanter i blindsonen. Nå skal lastebilen sørge for å stoppe selv også – ved behov.

img

Scania fikk fornyet tillit hos Forsvaret

Forsvarsmateriell har signert kontrakt med Norsk Scania AS om levering av nye flyplasstankvogner.

img

Scania- og MAN-eieren øker investeringene i elektriske løsninger

Setter av 1,6 milliarder euro frem til 2025, og det er batterielektrisk som gjelder. I samme periode skal utviklingsbudsjettet for konvensjonelle drivlinjer reduseres til en femtedel.

img

100 hydrogenlastebiler i Norge innen 2025?

Prosjektet H2 Truck satser på å rulle ut minimum hundre hydrogenlastebiler på norske veier innen 2025.

img

Nikola skal hente 100 millioner dollar

Det er riktig at Nikola var nede, men selskapet er lang fra ute. Nå planlegger de en ny runde hos investorene for å få penger nok til å bygge fabrikken i Phoenix.

img

Forsinkelsen er forbi: Nå ruller MAN ut TGL, TGM og TGS

Den nye langtransportbilen TGX har vært på markedet en stund, men nå er det klart for søsknene innen distribusjon og anlegg.

img

Første Posten-bil på flytende biogass

Posten Norge tar nå i bruk sin første bil på flytende biogass og intensiverer dermed selskapets arbeid med å få tyngre kjøretøy over på fornybar energi.

img

Svempas siste store spesialbygge?

Den legendariske svenske custombyggeren Sven-Erik «Svempa» Bergendahl har nettopp fullført sin hittil nyeste spektakulære showbil, «Frostfire». 82-åringen antyder nå at han vil trappe ned litt.

img

Setter eActros og eEconic på vinterprøve

Mercedes-Benz har varslet at eActros skal i serieproduksjon i år og eEconic neste år. Nå settes de batterielektriske lastebilene på kuldeprøver.

img

60-tonns elektrisk overraskelse fra Volvo og DHL

Volvo og DHL prøver seg med batterielektrisk og tung regionaltransport. Totalvekten på vogntoget med nye helelektriske FH i front er 60 tonn.

img

Grønt lys for Daimler Trucks og Volvo

Samarbeidet mellom Daimler Truck og Volvo om å utvikle storskalaproduksjon av brenselceller for lastebiler er nå godkjent av EUs konkurransemyndigheter

img

Enova vil gjøre det enklere å få støtte

Enova vil gjøre det enkelt å få støtte til tunge elektriske kjøretøy. Derfor justerer de tilbudet innenfor landtransport og forenkler hele søknadsprosessen. Målet er å sette mer fart på såkalte nullutslippskjøretøy.

img

Nytt flaggskip fra MAN

TGX Individual Lion S er spekket med kule detaljer. Men du må vente til sommeren før du får se den nye toppmodellen i Norge.

img

Posten tar i bruk 26 tonns elektrisk lastebil

I dag tar Posten i bruk sin største elektriske lastebil og starter nå arbeidet med å gå over til fornybar energi på de store kjøretøyene.

img

Ny studie: Må øke antall nullutslippslastebiler med 100-gangeren

Europeiske lastebilprodusenter estimerer at rundt 200.000 "nullutslippslastebiler" må være i drift innen 2030, dersom man skal nå målene for CO2-utslipp for tunge lastebiler.

img

Mercedes last blir selvstendig

Det kom ikke som noen bombe at Daimler nå har fortalt at de kommer til å skille ut lastebil-delen som et eget selskap.

img

Scania tester selvkjørende lastebiler i motorveitrafikk

Har fått tillatelse fra svenske transportmyndigheter til å teste selvkjørende lastebiler på E4 mellom Södertälje og Jönköping.

img

MAN på bergingstoppen

MAN var bilmerket med flest redningsbiler de siste årene. Viken var fylket der de fleste ble registrert.

img

Klare for utrykning

De nye Volvo FM- og Volvo FMX-lastebilene er nå tilgjengelig for bruk som utrykningskjøretøy med mannskapshytte for opptil ni personer.

img

- Bør først oppfylle nullutslippsmålene de allerede har

Bilimportørenes Landsforening (BIL) ser positivt på ambisjonene i Klimaplan 2030, men mener regjeringen først og fremst bør øke innsatsen for å oppfylle nullutslippsmålene de allerede har i Nasjonal Transportplan.

img

Flere riksveier åpnet for modulvogntog

En rekke riksveier åpner nå opp for bruk av modulvogntog. Dette gjelder veistrekninger der det allerede er åpnet opp for tømmervogntog på 24 meter.

img

Ny hydrogen-allianse skal sørge for fart i utviklingen

Daimler Truck AG, Iveco, OMV, Shell og Volvo Group forplikter seg til samarbeid for å skape grunnlag for en stor utrulling av hydrogendrevne lastebiler i Europa de kommende ti årene.

img

Løp og kjøp, snart slutt på dieselmotorer

Rett i hælene på EUs nye, skjerpede, klimamål kommer de europeiske lastebilprodusentene med et felles løfte om å droppe dieselmotorer.

img

Risikoen for tungbilulykker nær halvert

En ny studie fra Transportøkonomisk institutt (TØI) viser at risikoen for ulykker med tungbiler er nær halvert de seneste årene. Utenlandske vogntog har høyest ulykkesrisiko.

Neste 25 artikler