- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Tysk snørydding i sol og øsende regn

Det virket egentlig ganske pussig: Det tyske snømåkingsmesterskapet i begynnelsen av september. I Kassel. Snø fantes i hvert fall ikke..

img

- Det har tatt et år å få kranbilen slik vi ønsket

Resultatet ble en meget heftig kombinasjon av MAN og Hiab.

img

Volmax ruller ut Linx

Lastebilforhandleren lanserer ny digital tjeneste, med blant annet eget flåtestyringssystem.

img

Årets lastebilfest på Mantorp Park

Over 13.000 besøkende deltok på Trailer Trucking Festival.

img

Vil tillate modulvogntog på tømmerveinettet

Endringen vil bidra til færre vogntog på veiene.

img

Iveco + Nikola = sant

CNH Industrial, som eier Iveco, melder at de skal inngå samarbeid med amerikanske Nikola om utvikling av hydrogendrevne og batterielektriske lastebiler.

img

Blir sjef for alt salg av Volvo lastebiler i Europa

Waldemar André Christensen blir ny Vice President Truck Sales & Offering for Volvo Trucks Europe, og forlater stillingen som administrerende direktør i Volvo Norge AS.

img

Dekksikkerhet på timeplanen

Etter mange skremmende hendelser med dårlig skodde vogntog sist vinter, går dekkbransjen sammen med transportnæringen og veimyndighetene for å øke kompetansen og bevisstheten rundt dekksikkerhet.

img

Utvider X Multi-serien

Michelin utvider sin nye generasjon av lastebildekkserien X Multi med to nye dekk: X Multi HD D for drivaksler og X Multi T2 for lavbygde hengere.

img

Klare for å stille fjerndiagnose

Etter lange forberedelse setter Bertel O. Steen nå Mercedes-Benz Uptime ut i livet. Det innebærer at diagnostisering av bilen skjer mens den er på veien. Dermed kan verkstedet stå klare med nødvendige deler når kjøretøyet ankommer, slik at oppholdet tar kortere tid.

img

Brannbil for hvermann

Et av de bedre tyske bilmuseene heter PS Speicher. I slutten av august lager de en spesialforestilling med bilene derfra, og det lokale ungdomsbrannkorpset viser hva de kan med bjeller og sirener.

img

- Forsinkelsene ved lastebilregistrering snart hentet inn

I juli var det opptil 17 dagers ventetid for å få godkjent tunge kjøretøy. Nå melder veivesenet at de snart er tilbake til normal saksbehandlingstid på 2-4 dager.

img

Scania topper 13-literfamilien med 540 hk

Det femte – og sterkeste – medlemmet i 13-litersfamilien fra Södertälje er født.

img

Fullt trøkk i Finland

Power Truck Show i Finland ble i år arrangert for 15. gang, med noen av Nord-Europas heftigste lastebiler.

img

Tysk speditør med amerikansk elbil

Et tysk spedisjonsfirma bygger nytt stort logistikksenter ved Wilhelmshaven. Der ser de også på muligheter til å produsere en lett amerikansk batterielektrisk lastebil.

img

Grensetreffet 2019

Nostalgitreffet for tyngre kjøretøy på Fredriksten festning er en del av Grensetreffet i Halden. Nesten hele uke 32 var preget av bil og motor i grensebyen, men på lørdagen var det lastebilene som stod i fokus.

img

Kjøligere marked fremover

Det var Scania som sørget for de store tallene i Tratons halvårs-resultat. Også Volvo hadde et meget godt første halvår. Men begge frykter et nedkjølt lastebilmarked neste år.

img

Sving-assistent i løs vekt

Assistenten om skal hindre ulykker nå man svinger, fordi offeret befinner seg i blindsonen, kan også ettermonteres. Med statsstøtte.

img

Traton på børs = trist

Tilsynelatende applauderte investorer da Volkswagen endelig la ut deler av lastebilvirksomheten for salg. Men begeistringen var ikke stor, viser det seg. Aksjene omsettes under det de ble kjøpt for.

img

Overraskelse fra Iveco

Etter en intens uke med transport av en mystisk boks, med full dekning på alle mulige nettplattformer, endte det hele med en ny bil: Iveco presenterte sin nye generasjon S-WAY langtransportbil.

img

Vognmannen 2019

Årets utgave av Vognmannen ble siste helgen i juni arrangert på Nord-Vestlandet for første gang, nærmere bestemt med base på Tresfjord Hestesenter i Vestnes kommune.

img

Vera på jobb

Etter nesten et helt år som utstillingsattraksjon er Volvos VERA satt til å gjøre en skikkelig jobb. Hun starter på brygga i Gøteborg.

img

Scanias nye brett

Elektrisk rullebrett er oppskriften på mye morsomt. Nå har Scania kastet seg på trenden og faktisk utviklet oppskriften. Skolebuss om morgenen, søppelbil på formiddagen, pakkelevering på natten.

img

XXL er tilbake

Etter en uventet suksess med det store XXL-førerhuset i 2008, feirer Volvo 11-års jubileet med å introdusere en XXL-versjon på FH-hytta. Vi har sett det i produksjonsutgaven.

img

Alt klart for Vognmannen 2019 - med påmeldingsrekord

I år er det Storfjorden Automobil klubb (SAK) som arrangerer det populære treffet som for første gang arrangeres på Nordvestlandet. De lover en fantastisk opplevelse.

Neste 25 artikler