img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

200 sjåfører med syn på ett øye mister lappen

EU-regler gjør at rundt 200 lastebil- og bussjåfører med syn på kun ett øye fra neste år mister dispensasjon for førerkortet.

img

Nostalgitreffet i Halden

70 praktfulle nyttekjøretøy av den gamle sorten trosset dårlige værmeldinger og skapte feststemning på Fredriksten festning.

img

Damer med diesel

Sterke Damer var åpenbart et tema for Pia Tjeltas kolleksjon som hun viste i gata i Oslo i går. Skikkelig Diesel (og da snakker jeg ikke klesvaremerket) var det vi først og fremst observerte – med en viss glede.

img

Prisen på e-Crafter klar

Betydelig dyrere enn Crafter med dieselmotor, men billigere enn «tvillingbroren» MAN eTGE.

img

Norske lastebiler fortsetter å tape markedsandeler

Finske lastebiler økte mest på grensekryssende transport til og fra Norge i 2. kvartal. Men over tid er det de baltiske bilene som øker mest – med nær en dobling i markedsandel på fem år.

img

Tøffe brannbiler for ekstreme oppdrag

Skogbrannfaren har vært ekstrem i Norge denne sommeren, og en ny hetebølge fører til det samme i store deler av Europa. Her er noen av de tøffe brannbilene som settes inn i slokkingsarbeidet.

img

Slik ender Scanias prototyper hos norske brannmannskaper

Det blir ikke mye igjen av prototype-hyttene fra Scania etter at brannvesenet i Ålesund har brukt dem til å trene på tungbil-redningsaksjoner.

img

California i XXL-utgave

Selskaper som Fiat og Mercedes leverer chassis, og overlater til spesialfirmaer å bygge bobiler. Men hos Volkswagen gjør de hele jobben selv. Nå kommer et nytt og større alternativ.

img

Posten med selvkjørende brev- og pakkerobot

Posten Norge skal neste uke lansere det de omtaler som «verdens første selvkjørende brev- og pakkerobot».

img

Strøm-Solaris på Sørlandet

Fem Urbino 12 electric er nå satt i drift for Boreal Buss AS i Kristiansand.

img

Racing-spesial for veien fra Renault

Er du lastebilsjåfør og Formel 1-fan? Da er kanskje denne spesialversjonen av Renault T High noe for deg.

img

UPS går for el-Thor

At UPS er flinke til å eksperimentere med alternative drivlinjer har vi nevnt før. Og at det er en produsent som heter Thor som gjerne vil ta innersvingen på Tesla Truck har vi også fortalt. Og nå gjennomfører UPS og Thor et distribusjonsbil-forsøk.

img

Stor oversikt: Rush av elektriske varebiler

Flere og større modeller, økt rekkevidde og mer nyttelast – kan dette sette fart på salget av elektriske varebiler? Vi gir deg oversikt over utvalget, og nyhetene som kommer.

img

DAF med ny 3D-konfigurator

Alle tenkelige lastebil- og chassisvarianter fra DAF kan nå konfigureres på nettet. I tillegg til en drøss med ekstrautstyr.

img

Bertel O. Steen overtar Opel-importen

Konsernet kjøper 100 prosent av aksjene i Opel Norge AS, og overtar dermed retten til å importere og selge Opel person- og varebiler i Norge.

img

Arka fortsetter som Effer-importør etter oppkjøp

…og, ja: kranene skal fortsatt være gule og merkes med Effer, selv om produsenten nå eies av Hiab.

img

Ivecos eldste runder 40

Årets Van of the Year er faktisk 40 år gammel. Ivecos Daily ble født i 1978. Nå er den på tredje generasjon.

img

Tungt fra Italia/India

Det har skjedd mye siden Mahindra&Mahindra reddet Pininfarina fra gravens rand på slutten av 2015. Blant annet har italienerne gitt sin indiske redningsmann en ny serie lette lastebiler.

img

Selvkjørende Kina-pod

Fra Kina kommer en melding, som om dette skulle være det mest dagligdagse, der vi kan lese at «den selvkjørende minibussen Apolong nummer 100 har nettopp rullet av produksjonslinjen»!

img

Elektrisk Citaro klar for innsats

Det er ting som tyder på at bussavdelingen er den biten av Daimler som først når målet om å bli elektro-relevant for sine kunder.

img

Elektrisk fra tung Renault

Renault oppdaget strøm ganske tidlig. I hvert fall for personbiler. Nå følger Renault Trucks etter. På IAA stiller de med virkelig bredde: fra en Master til en 26 tonns søppelbil.

img

Westfield med massetransport

De som forbinder noe som helst med Westfield, tenker vel en slags Lotus Se7en-kloning. Hvis du er på Heathrows Terminal 5 møter du en annen versjon.

img

Old Trucks on Track på Knutstorp

44 veteranlastebiler sørget for et fantastisk skue på den gamle racerbanen.

img

Dieselfri Iveco på IAA

Dette er et morsomt grep av Iveco: de gjør standen sin på høstens IAA absolutt dieselfri. Og, originalt nok i dag, det betyr ikke bare strøm. Det er først og fremst gass det satses på der.

img

Tung svenske på Goodwood

Festival of Speed heter arrangementet. Den svenske tømmerbilen som debuterte der i år var nok ikke blant de raskeste. Men den hadde andre spennende kvaliteter. Selvkjørende for eksempel.

Neste 25 artikler