- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Mer spesial fra Eberspächer

Selskapet kjøper opp den franske klimaspesialisten Kalori SAS for å utvide utvalget av klimasystemer for spesialkjøretøy.

img

Hurtig-Gutta jobber raskere med ny flåtestyring

Overgangen til et mer omfattende flåtestyringssystem, som samtidig er enkelt i bruk, sparer Hurtig-Gutta Transport AS for cirka fire timers arbeid – hver dag.

img

Krever karantene før nye kabotasjeoppdrag

Regjeringen ønsker ikke liberalisering av kabotasjeregelverket, og mener i stedet at lastebiler som blir benyttet i kabotasje bør ha en form for karantenetid før de kan kjøre nye slike oppdrag.

img

Beregn ekstra kjøretid de neste ukene

Onsdag kveld avsluttes NATO-øvelsen Trident Juncture. Dermed vil det de neste fire ukene være militær kolonnetrafikk hver dag.

img

Girteka fra Gardermoen til Tyskland

Ikke før hadde Girteka kjørt ut en av sine store biler fra ærestribune-plass på Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen før de melder seg på som komplett aktør i Tyskland.

img

Veiprising nærmer seg

Veien var selvfølgelig i sentrum for årets Transport & Logistikk-konferanse. Det er jo tross alt der mer enn 80 prosent av Norges godstransport skjer.

img

EU-milliarder til «grønn transport» i Norge

Den europeiske investeringsbanken (EIB) og SG Finans har undertegnet en avtale med en kredittlinje på 1,73 milliarder norske kroner (180 millioner euro) for å støtte lavkarbon transportmetoder i Norge.

img

Skal teste selvkjørende brøytebiler på OSL

Etter å ha prøvd teknologien i fred og ro på minimalt trafikkerte Fagernes flyplass, skal de selvkjørende brøytebilene nå testes på en av Skandinavias mest trafikkerte flyplasser.

img

Alternativmessen i Hannover

Du skal lete godt for å finne en stand på den store nyttekjøretøymessen IAA i Hannover hvor det ikke reklameres for alternative drivlinjer og drivstoff eller grønne løsninger. Men det er langt fra alt du får kjøpt i morgen, eller i overmorgen. Her er noen glimt fra våre to dager på messen.

img

Vi har møtt Traton

Traton er en av verdens største lastebil- og bussprodusenter. Ikke frykt – produktene skal ikke hete Traton. Men si Scania, og du skal tenke Traton. Si MAN og du skal tenke Traton. Eller omvendt.

img

Daimler tjuvstartet IAA

Alle nyhetene var avslørt på forhånd, men på dagen-før-dagen-forestillingen i Hannover ble de for første gang vist sammen i full bredde. Og det er ikke småtteri Daimler har på gang.

img

Samles om gigantisk transport- og logistikkfest i Lillestrøm

Norges Lastebileier-Forbund, Norsk Industri, NHO Logistikk og Transport og Norges Varemesse har inngått samarbeid om å arrangere Transport & Logistikk, konferanse og messe på Norges Varemesse neste år.

img

Satser på etanoldiesel for tungtransporten

Energiselskapet St1 lanserer nå det fornybare biodrivstoffet RED95 på norske Shell-stasjoner.

img

NRC Group kjøper Gunnar Knutsen AS

Blar opp 199 millioner kroner og overtar en av transportbransjens mest lønnsomme bedrifter.

img

Solvik-Olsen slutter som samferdselsminister

Ketil Solvik-Olsen trekker seg fra statsrådsposten for å flytte til USA. Jon Georg Dale (Frp) overtar trolig som samferdselsminister.

img

Stenger fire norske hydrogenstasjoner

Fra 1. september stanser selskapet Hyop AS driften av sine fire hydrogenfyllestasjoner på Gardermoen, Kjeller, Høvik og Herøya i Porsgrunn.

img

Posten med selvkjørende brev- og pakkerobot

Posten Norge skal neste uke lansere det de omtaler som «verdens første selvkjørende brev- og pakkerobot».

img

Bertel O. Steen overtar Opel-importen

Konsernet kjøper 100 prosent av aksjene i Opel Norge AS, og overtar dermed retten til å importere og selge Opel person- og varebiler i Norge.

img

Arka fortsetter som Effer-importør etter oppkjøp

…og, ja: kranene skal fortsatt være gule og merkes med Effer, selv om produsenten nå eies av Hiab.

img

Elektrisk fra minste MAN og opp

Budskapene er mange hos MAN i forkant av tungbilutstillingen IAA. Vi har fått en liten smakebit av nyhetene, og prøvetur med elektriske eTGM og eTGE.

img

Foreslår frakt av laks med droner eller autonome biler

Må laksen fraktes på vogntog? Nei, mener norske og amerikanske studenter og foreslår alternativer som droner og selvkjørende biler.

img

Volkswagen og Ford vil samarbeide om nyttekjøretøy

Selskapene bekrefter at de har samtaler om en strategisk allianse for utvikling av kommersielle kjøretøy.

img

Posten saksøker lastebilprodusenter

Posten Norge mener de har betalt overpris som følge av lastebilkartellsaken. I dag møter de produsentene i Oslo tingrett.

img

Kombitransport i sterk vekst

Det kan se ut som om noen tar Kombinert transportdirektivet fra 1992 på alvor nå. Slik transport øker som aldri før.

img

Støtte til miljø-lastebiler

Det tyske samferdselsdepartement skal nå dele ut 10 millioner euro per år for å fremme magre og utslippslave lastebiler. Gass, batterier og hydrogen er blant satsingsområdene.

Neste 25 artikler