img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Bevegelser i trailer-markedet

Nesten 200.000 nye trailere i Europa i fjor, og mindre nedgang i år, enn fryktet, sier konsulentselskap.

img

Tror på førerløs brøyting av flyplasser innen tre år

Snart kan brøytebilene på norske flyplasser bli selvkjørende. I går brøytet to 20 meter lange og 5,5 meter brede selvstyrte snøploger for første gang snø på en norsk rullebane.

img

Lik lønn for lik kjøring

DGB – en av de største tyske sammenslutningene av fagorganisasjoner, er på banen i forbindelse med revisjon av EUs såkalte Worker’s Directive. Det som styrer fri flyt av arbeidskraft.

img

Lasten tråkkes

Det er, viser det seg, flere løsninger hvis du vil ha frakten frem den siste kilometeren ved hjelp av pedalkraft – pluss litt strøm.

img

Foreslår elbilfordeler for biogasskjøretøy

Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Arbeiderpartiet (Ap) ønsker fritak fra bompengeavgift, tilgang til kollektivfeltet, gratis parkering og redusert engangsavgift for biogasskjøretøy.

img

Nødvendig med overledning

Overledning kommer til å få en ny betydning fremover, skal vi tro det tyske industriforbundet.

img

Grønt lys for raskere registrering av tungbiler

Lastebilbransjen jubler: Endelig skal Statens vegvesen innføre sentralisert, elektronisk dokumentkontroll for enkeltgodkjenning av tunge kjøretøy. Med det skal prosessen bli raskere og mer rettferdig.

img

Kartell kan bli dyrere

Lastebilkartellet kan koste produsentene enda en milliard eller så. Stort gruppesøksmål på vei.

img

Nei til droner – i lønnsforhandlinger

Det er et nytt element når man diskuterer lønn: droner og autonome biler. I USA opplever UPS dette nå.

img

MAN separerer motorene

MAN har alltid solgt motorer til eksterne brukere. Nå separerer de den virksomheten til en egen divisjon under Last & Buss-divisjonen.

img

Tungt økte i EU

Nå har ACEA, de europeiske produsentenes lobby-organisasjon avsluttet 2017-opptellingen. Nye rekorder både på tungt og varebil.

img

Godt år for Volkswagens tyngste

Nå har også Volkswagen Truck & Bus holdt opptelling og forteller oss om rekordåret 2017. Kanskje ikke Breaking News, selskapet er bare to år gammelt.

img

Hver fjerde tungbil måtte rette feil eller mangler

Statens vegvesen gjennomførte over 30.000 fullverdige tungbilkontroller i Region øst i løpet av 2017. En fjerdedel av de som ble stoppet, fikk pålegg om å rette feil eller mangler før videre kjøring.

img

Mens vi venter på roboten

I USA er det stor mangel på langtransportsjåfører. Det betyr lavere frakt-kapasitet som igjen gir seg utslag i transportprisene.

img

Volmax bygger nytt i Østfold

Volvo-forhandleren har kjøpt 20 mål tomt, strategisk plassert rett ved E6, i Rygge Næringspark.

img

Bring + Forsvaret = Sant

Forsvaret har nå valgt ny leverandør av transporttjenester. Valget falt på Bring. For første gang innebærer avtalen at transportøren blir en del av Forsvarets stående beredskap.

img

Overtar Langendorf-agenturet

Fra og med starten av 2018 er Vestlandske Trailer AS importør av Langendorf GmbH fra Waltrop i Tyskland.

img

- Funnene indikerer at reglene brytes i stor stil

Av totalt 112 kjøretøy som ble registrert på døgnhvileplassen på en fredag, sto mer enn halvparten fortsatt parkert påfølgende søndag – med sjåfør i bilen, ifølge NLF.

img

Ford lanserer ny Ranger

Selv om det kan virke slik, er det ikke alle amerikanere som trenger en full-size pickup. Ford lanserer nå et nytt alternativ gjennom 2019 Ranger.

img

Kutter ut Langendorf - satser på egenutviklet tippsemi

Nor Slep avslutter salget av Langendorf sine produkter i Norge og Sverige. Nå satser de i stedet tungt på revitalisert Quadro tippsemi.

img

Varsler skjerpet kamp mot ulovlig kabotasje

Erna Solberg og den nye blå-grønne regjeringen slår fast at de skal arbeide aktivt mot liberaliseringen av kabotasjeregelverket og at de skal redusere omfanget av ulovlig kabotasje.

img

Fortsatt vekst hos nytte-Volkswagen

Det er selvfølgelig gøy å kunne fortelle om rekorder, men med 5500 biler til ville Volkswagen Nyttekjøretøy også kunnet fortelle om at nå ble halv-million-grensen brutt.

img

Team Verksted kjøper Nordvik Last og Buss

Team Verksted kjøpte i 2016 49 prosent av Nordvik Last og Buss. Nå overtar verkstedkjeden hele selskapet.

img

Tunge innslag på Automessen

Fra onsdag 7. februar til lørdag den 10. arrangeres Automessen på Lillestrøm. Vår store bilbransje-utstilling skal i stor grad konsentrere seg ytterligere om de tyngste.

img

Volvo solgte flest lastebiler i 2017

122 lastebiler skilte Volvo og Scania i segmentet over 16 tonn i 2017. Blant varebilene seiret Volkswagen Transporter, ved å passere lillebror Caddy.

Neste 25 artikler