- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Asko har bestilt 55 elektriske Scania - slik skal de lades

ABB skal bistå Asko med ladeinfrastruktur for batterielektriske lastebiler ved distribusjonssentre over hele landet.

img

Nettbutikk satser på lastebildekk

WeeGruppen er i gang med en større satsing på dekk, der merkene Windpower og Aeolus står sentralt.

img

Optimisme å spore - spesielt i bruktmarkedet

Stengte lastebilfabrikker og krisestemning har ført til en brå brems i salget av nye lastebiler. Bruktmarkedet har også fått en knekk, men det er optimisme å spore.

img

Nå er også Volvo-fabrikkene i gang igjen

Fabrikkene til Volvo Trucks i Sverige og Belgia, som har vært stengt siden midten av mars, starter nå opp igjen. Dermed er alle de store lastebilfabrikkene så smått i gang.

img

RSA blir importør av varebiler og lastebiler fra kinesiske BYD

Varsler betydelig satsning på lette og tyngre elektriske yrkesbiler.

img

Høsten er avlyst

Automechanika i Frankfurt er utsatt, årets lastebilutstilling i Hannover er avlyst, og bilutstillingen i Frankfurt er flyttet til München.

img

Forlater Scania - blir toppsjef for Mercedes-Benz Trucks

Svenske Karin Rådström går fra jobben som øverste ansvarlige for salg og markedsføring i Scania, til å bli toppsjef for Mercedes-Benz Trucks. Hun blir også medlem i styret for Daimler Truck AG.

img

Joab overtar Hillend-distribusjonen

Dermed er Joab nå ansvarlig for salg og ettermarked for alle produkter fra Farid og Hillend i de nordiske landene.

img

Havarikommisjonen bekymret over sikkerhetsnivået

I en omfattende temarapport om alvorlige ulykker med vogntog slår Havarikommisjonen alarm om sikkerhetsnivået for veitransporten i Norge.

img

Lastebilfabrikkene starter produksjonen igjen

De fleste av Europas lastebilfabrikker ble stengt i midten av mars. Nå er flere i ferd med å gjenåpnes. MAN planlegger en gradvis oppstart av sine fabrikker over helgen.

img

Strategisk link mellom Hino og BYD

Produsentene av tunge biler øker samarbeidet. Siste par ut er Hino og BYD som skal jobbe med batterielektriske biler.

img

Ber om null-Maut for tomkjøring

Et tysk nettverk av logistikk-selskap ber om null-tariff når man kjører tomt på tyske motorveier.

img

Volvo Group og Daimler Truck skal samarbeide

Den svenske og den tyske lastebilprodusenten danner et eget selskap hvor de sammen skal utvikle storskalaproduksjon av brenselceller for lastebiler.

img

Dusj og dass – snart på plass

Temaet har vært aktuelt i mange uker. Hvor skal man gjøre av seg når er rekke serviceinstitusjoner langs veiene er nedstengt. Nå begynner det å lysne – i Tyskland i hvert fall.

img

Bertel O. Steen skal levere 83 lastebiler til Posten Norge

Posten Norge AS har nylig bestilt 83 Mercedes-Benz lastebiler fra Bertel O. Steen. Dette er den største enkeltordre av lastebiler for Bertel O. Steen i selskapets 119-årige lange historie.

img

Skal tåle nesten dobbelt så høy kraft ved påkjørsel bakfra

De nye kravene til underkjøringshindre innføres for fullt fra 1. september 2021, men for nye typegodkjente kjøretøy ble kravet innført i september 2019. Flere velger dessuten å oppgradere frivillig.

img

Fortsatt ingen privat ADR-kontroll

Bilimportørenes Landsforening (BIL) har siden 2013 jobbet for at ADR-godkjente lastebilverksteder skal kunne utføre den årlige ADR-kontrollen. Svaret fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er fremdeles nei.

img

Hyller yrkessjåfører med «Livet på veien»

Bil-kjendis Jan Erik Larssen og Volvo Trucks lanserer nytt konsept for å vise hvor avhengig vi er av alle de som jobber i transportbransjen i Norge.

img

Volvos nye lastebilgenerasjon blir forsinket

Salget i Norge rakk akkurat å starte, før hele landet og verden for øvrig ble stengt ned av viruspandemien. Nå har Volvo stoppet salget og produksjonsstart for ny FH, FH16, FM og FMX er utsatt til neste år.

img

Rapport: Behov for 90.000 ladepunkter for elektriske tunge kjøretøy innen 2030

ACEA, bilindustriens takorganisasjon i Europa, gjør mer enn å bekymre seg for korona-virkningene. Nå har de kommet med en klar uttalelse om nødvendig ladeinfrastruktur hvis tungtransporten skal nå CO2-målene.

img

Hydrogenlastebil fra Toyota og Hino

Toyota fortsetter å satse på hydrogen for tunge kjøretøy. Sammen med datteren Hino vil de utvikle denne lastebilen med totalvekt på 25 tonn og rekkevidde på 600 kilometer.

img

EU-nedgang på tungt

Det tar lenger tid å telle opp tunge biler enn personbiler. Selv om man skulle tro de tyngste var de enkleste. Men nå er i hvert fall februar-tallene fra ACEA på plass. Nedgang i alle segmenter, bortsett fra buss. Men nedgangen bremses.

img

Samlesak: Korona-krise i yrkesbilnæringene

Her samler vi alt stoff som publiseres på YrkesBil.no om den pågående korona-krisen som rammer transportbransjen og nyttekjøretøy-relaterte bransjer hardt (trykk Ctrl + F5 for nyeste versjon).

img

Produksjonsstopp ved lastebilfabrikkene

Det bygges knapt en lastebil i hele Europa de kommende to ukene. Fabrikkene sier de vil vurdere om produksjonsstoppen skal forlenges.

img

Selvkjørende lastebil med «smarte dekk»

Nøyaktige dekkdata i sanntid er kanskje enda viktigere for en autonom lastebil enn en med sjåfør av kjøtt og blod. Nå tester Nokian «smartdekk» på en selvkjørende lastebil i Finland.

Neste 25 artikler