- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Storkunder vil «presse» frem utslippsfrie lastebiler

GreenFleet-bedriftene Posten, Ruter, Veidekke, Tine, Sønnico, Umoe, Agder Energi og Coca-Cola, lanserer 8. november en erklæring der de etterspør flere utslippsfrie tyngre kjøretøy og forsterkede virkemidler.

img

Tungbiler får eget kjørefelt

Tiltaket skal gi lastebiler og busser god framkommelighet hele døgnet, også i rushtida.

img

Nikola skal teste Europa-modell i Norge

Hydrogentrekkvognen som etter planen skal ut på norske veier i 2020 har til og med fått norsk navn.

img

Melketransportør med alternative tanker

Som oftest skjer innhenting av melk fra gardsbruk med single biler eller bil og tilhenger. Hans Ivar Slåttøy Transport AS har i samarbeid med Tine valgt en litt annen løsning.

img

Viser elektrisk lastebil

Om du ikke fikk den med deg på Oslo Motor Show sist helg, får du en ny mulighet til å se helelektriske Fuso eCanter i forbindelse med Zerokonferansen.

img

Scania leverer 55 nye biler til Ringnes

Stor utskiftning av Euro5-biler hos drikkevareleverandøren.

img

Kjørte 1.728 kilometer på én fylling

Iveco hevder de har satt rekord i kjørelengde på én fylling med LNG.

img

Laaaang Scania dro det lengste strået

Lasse Hansen sikret seieren i Scandinavian Truck Trophy med sin spesialombygde Scania S500 SXL «Mockingjay». Karlmorten Mortensen fra Tromsdalen kapret andreplassen med sin Scania R730 trekkvogn.

img

Utslippstrøbbel for Volvo-motorer

Et ukjent antall motorer har feil som kan føre til for høye NOx-utslipp. Konsernet skriver at kostnadene for utbedring kan bli betydelige.

img

Tommytreff for 16. gang

Tommy Olsen og hans familie og venner arrangerte lørdag Tommytreffet i og rundt Halden. Arrangementet er et privat arrangement som samlet veterankjøretøy fra Norge, Sverige og Danmark til treff og kjøretur.

img

Foreslår vrakpantavgift for lastebiler

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2019 at det skal betales inn en vrakpantavgift på 5.000 kroner for nye lastebiler.

img

Satser på storbilvask midt i lastebil-land

Med Coops hovedlager rett utenfor porten, og en rekke andre transportknutepunkter i nabolaget, kunne ikke Rensia drømt om en bedre beliggenhet for sin nye storbilvask.

img

FH nummer 1 million

Volvo leverte ut FH nummer 1 million til lykkelig kunde på IAA.

img

Skjerper kontroll av fartsskrivere

Skal gjøre det vanskeligere å jukse med apparatet som registrerer kjøre- og hviletid.

img

– Responsen har vært overveldende, spesielt fra Norge

Hyundai skal sammen med selskapet H2 Energy selge 1.000 hydrogenlastebiler i Sveits mellom 2019 og 2023. Interessen fra Norge har heller ikke latt vente på seg.

img

Nå blir det lov med mer ekstralys

Fra mandag 1. oktober kommer de nye lysreglene som åpner for et fritt antall ekstralykter.

img

Ny, høytkastende sideplog

Rett før Kong Vinter banker på døren igjen, lanserer den svenske plogprodusenten Mählers en ny, høytkastende sideplog for lastebiler.

img

Lover finansiering av lastebilførerkort gjennom Lånekassen

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) hadde med seg en liten budsjettlekkasje, da han møtte fremtidige lærlinger i yrkessjåførfaget.

img

Spennende DAF-samarbeid

Tre ulike alternativer med tre forskjellige samarbeidspartnere tyder på at DAF utforsker bredt når de vil elektrifisere sine tungbiler. Navn som ZF, Cummins og VDL klinger seriøst.

img

Dropper avgiftssjokk for tungbiler

Lavutslippssonen i Oslo kunne bety en ekstraregning på 600 kroner dagen for mange lastebileiere. Nå har miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) bestemt seg for å utsette planene på ubestemt tid.

img

Resten av Daimler-familien

Daimler produserer biler over hele verden. De gjør sitt for at vi skal oppleve det, når de inviterer til Hannover-fest.

img

GAZ på plass i Hannover

Det er langt til Gorkij. Det er langt tilbake til 1932 også, da den første Ford AA-modellen rullet av båndet der i byen. Etter det har GAZ vokst seg til Russlands største bilfabrikk. Og de er på plass i Hannover.

img

Ford vekker opp Transconti

Dette var en skikkelig IAA-overraskelse. En tung bil, 500 hesters trekkvogn, med ekte blå oval på fronten. Vi husker nesten ikke sist.

img

Dagen før dagen

BMC? Noen drar sikkert kjensel på navnet. Men kanskje er det ikke bare gode minner. Dagens BMC er imidlertid ikke akkurat britisk bilindustri i nedgang lenger.

img

Setter el-lastebilene på prøve hos kunder

De aller første helelektriske MAN eTrucks er nå kjørt ut av produksjonshallen i Steyr i Østerrike, og overlevert til kunder. Allerede neste år planlegger MAN å produsere enda flere eTrucks.

Neste 25 artikler