img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Old Trucks on Track på Knutstorp

44 veteranlastebiler sørget for et fantastisk skue på den gamle racerbanen.

img

Tung svenske på Goodwood

Festival of Speed heter arrangementet. Den svenske tømmerbilen som debuterte der i år var nok ikke blant de raskeste. Men den hadde andre spennende kvaliteter. Selvkjørende for eksempel.

img

Tar i bruk LNG-bil med Reodor Felgen-løsning

Litra Gass har fått overlevert Norges første Volvo LNG-lastebil, som har en noe original løsning for tanking av drivstoff.

img

Ny Actros på gang?

Mercedes-Benz varsler store nyheter rett over sommeren.

img

Vil satse mer på dekkhåndtering

I morgendagens Volvo-verksteder skannes, filmes og analyseres mønsteret i alle dekkene dine når du kjører inn, og en automatisert kontroll av hjulinnstillinger på bil og henger gjøres helst ved hvert besøk. Alt tar under 20 minutter. I alle fall om Arne-Helge Andreassen får det som han vil.

img

Første AdBlue-jukser med Euro 6-motor tatt

Manipulasjon av AdBlue-systemet på Euro 5-biler har blitt et omfattende problem. Nå er den første juksemakeren med Euro 6-motor tatt i Danmark.

img

Hyller FH med jubileumsmodell

Et kvart århundre etter at FH ble lansert første gang feirer Volvo Trucks med jubileumsmodellen «FH 25 Year Special Edition».

img

Anbefaler utprøving av «el-motorveier» i Norge

En fersk rapport fra Statens vegvesen viser at «elektrifiserte motorveier» kan gi en reell utslippsreduksjon på 65 prosent fra tungtransporten innen 10 år.

img

Svensk bil til tysk pionerprosjekt

Tyskerne har et offentlig forskningsprosjekt som heter «Lastebiler for tyske eMotorveier». Litt oppsiktsvekkende er det da når en svensk produsent skal levere den passende bilen.

img

Girteka kjøper 500 DAF

Det dreier seg om store tall når den litauiske transportgiganten handler lastebiler.

img

Daimler Trucks får e-senter og autonom-forskning

Omtrent samtidig forteller Daimler Trucks at de skal samle all elbilvirksomhet i et globalt utviklingssenter og at de skal bygge et autonom-truck senter i USA. Dessuten viste de to nye elbiler.

img

Richard kjørte billigst

Richard Lillemo fra Stjørdal gikk til topps i den norske finalen av Volvos sjåførkonkurranse. Nå skal han delta i verdensfinalen i Gøteborg.

img

Skepsis til selvkjørende

International Transport Forum (ITF) har gitt ut en rapport om autonom lastebiltransport. Veiene kan faktisk bli mindre sikre, er en av konklusjonene.

img

Nye førerassistenter fra Volvo

Elektroniske «hjelpende hender» skal bidra til å unngå skrens og at du havner utenfor veien.

img

Fylla øker på tyske veier

Et svar på et ganske uskyldig spørsmål til den tyske regjeringen forteller at det i fjor var 642 rusrelaterte lastebilulykker i Tyskland. 140 flere enn året før.

img

Sisu ekspanderer

Finske Sisu har nylig etablert seg i Baltikum, samtidig som de lanserer en helt ny modell.

img

Kvart århundre siden FH ble lansert

Nesten en million eksemplarer er solgt etter at Volvo lanserte FH-modellen i 1993.

img

Lett og tungt på DAFs museum

DAF er en av bilfabrikkene som vet å ta vare på historien. I hjembyen Eindhoven byr de på en imponerende bilsamling. Her er noen glimt fra et nylig besøk.

img

Dårlige DAB-erfaringer

NLF har spurt medlemsbedriftene om deres oppfatning av DAB-tilbudet fra et sikkerhetsperspektiv. Resultatene er nedslående.

img

Store veteraner i Småland

Det gikk med nær 400 kopper kaffe og mange boller da deltakerne skulle ha "fika" under årets Smålandsrundan. Se vårt store bildegalleri fra treffet!

img

DAF og VDL med elektrisk trekkvogn

Bruker elektrisk drivlinje-teknologi fra VDLs busser for å bygge DAF-trekkvogn med tillatt totalvekt på 40 tonn og 100 kilometer rekkevidde.

img

Bussprodusent lanserer elektrisk lastebil

Spanske Irizar vil satse på elektriske lastebiler for bybruk.

img

Mer elektrisk fra Volvo

Nå viser Volvo frem helelektrisk lastebil for de litt tyngre oppgavene også.

img

Slik skal lastebiler og personbiler varsle hverandre i trafikken

Den skybaserte tjenesten Connected Safety skal gjøre at Volvo-lastebiler og Volvo-personbiler automatisk kan varsle hverandre om farlige trafikksituasjoner.

img

Starter test av platooning i Norge

Norges første test av seriekoblede vogntog markerer også åpningen av den «intelligente veien» langs E8 i Skibotndalen i Troms.

Neste 25 artikler