- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Ford vekker opp Transconti

Dette var en skikkelig IAA-overraskelse. En tung bil, 500 hesters trekkvogn, med ekte blå oval på fronten. Vi husker nesten ikke sist.

img

Dagen før dagen

BMC? Noen drar sikkert kjensel på navnet. Men kanskje er det ikke bare gode minner. Dagens BMC er imidlertid ikke akkurat britisk bilindustri i nedgang lenger.

img

Setter el-lastebilene på prøve hos kunder

De aller første helelektriske MAN eTrucks er nå kjørt ut av produksjonshallen i Steyr i Østerrike, og overlevert til kunder. Allerede neste år planlegger MAN å produsere enda flere eTrucks.

img

Noen har vært der før

Joda – vi har nok sett autonome trekkvogner før. Men vi har også sett en design-oppskrift som Volvos Vera før. I Tyskland. I 1983.

img

Volvos nyeste trekkvogn

Ja, det virker som de mener alvor.

img

Ny tjeneste for å overvåke dekkene

Volvo Trucks tar i bruk nye metoder for å følge med på og analysere essensielle komponenter i sanntid. Målet er å forhindre potensielle funksjonsfeil.

img

– Vi må satse på flere teknologier samtidig

Scania mener biodrivstoff trumfer elektrifisering i tungtransporten på kort sikt, men også i Södertälje tror de strøm vil overta om vi ser litt dypere inn i glasskula.

img

Lanserer nytt multimediesystem

Renault Trucks utstyrer nå sine T, C og K-kjøretøy med et nytt lyd-, navigasjons- og underholdningssystem ved navn Roadpad.

img

Actros proppet med nyheter og selvtillit

BERLIN (YrkesBil.no): Ja, nå er det bekreftet at lastebilen kan leveres med små kameraer i stedet for sidespeil. I tillegg er nye Actros nivå 2-autonom. Og den kommer på markedet i april 2019.

img

Scania med plugg

Lanserer ny hybrid og plug-in-hybrid på IAA.

img

Bildeglimt fra Elmia

31.354 besøkende og 411 utstillere sørget for en fire dager lang lastebilfest under årets Elmia Lastbil.

img

Første glimt av nye Actros

5. september trekkes duken av nye Mercedes-Benz Actros. Legger du merke til noe som «mangler» i det første offisielle bildet?

img

Bosch gjør lastebilen nøkkel-løs

Bosch har for lengst sagt de skal lage smart-telefonåpning for personbiler innen 2020. Nå kommer lastebilen også.

img

Snart kan Scania levere V8 igjen

«Et av de verste avvikene når det gjelder deleleveranser i Scanias historie», ifølge selskapet. Nå ser problemene ut til å ha funnet en løsning, og V8-produksjonen starter opp igjen.

img

Jakter den eldste DAFen som fortsatt er i drift

Kjører du rundt i en gammel traver av en DAF? Da kan det hende det er akkurat deg og din lastebil produsenten er på jakt etter.

img

200 sjåfører med syn på ett øye mister lappen

EU-regler gjør at rundt 200 lastebil- og bussjåfører med syn på kun ett øye fra neste år mister dispensasjon for førerkortet.

img

Nostalgitreffet i Halden

70 praktfulle nyttekjøretøy av den gamle sorten trosset dårlige værmeldinger og skapte feststemning på Fredriksten festning.

img

Damer med diesel

Sterke Damer var åpenbart et tema for Pia Tjeltas kolleksjon som hun viste i gata i Oslo i går. Skikkelig Diesel (og da snakker jeg ikke klesvaremerket) var det vi først og fremst observerte – med en viss glede.

img

Norske lastebiler fortsetter å tape markedsandeler

Finske lastebiler økte mest på grensekryssende transport til og fra Norge i 2. kvartal. Men over tid er det de baltiske bilene som øker mest – med nær en dobling i markedsandel på fem år.

img

Tøffe brannbiler for ekstreme oppdrag

Skogbrannfaren har vært ekstrem i Norge denne sommeren, og en ny hetebølge fører til det samme i store deler av Europa. Her er noen av de tøffe brannbilene som settes inn i slokkingsarbeidet.

img

Slik ender Scanias prototyper hos norske brannmannskaper

Det blir ikke mye igjen av prototype-hyttene fra Scania etter at brannvesenet i Ålesund har brukt dem til å trene på tungbil-redningsaksjoner.

img

Racing-spesial for veien fra Renault

Er du lastebilsjåfør og Formel 1-fan? Da er kanskje denne spesialversjonen av Renault T High noe for deg.

img

UPS går for el-Thor

At UPS er flinke til å eksperimentere med alternative drivlinjer har vi nevnt før. Og at det er en produsent som heter Thor som gjerne vil ta innersvingen på Tesla Truck har vi også fortalt. Og nå gjennomfører UPS og Thor et distribusjonsbil-forsøk.

img

DAF med ny 3D-konfigurator

Alle tenkelige lastebil- og chassisvarianter fra DAF kan nå konfigureres på nettet. I tillegg til en drøss med ekstrautstyr.

img

Tungt fra Italia/India

Det har skjedd mye siden Mahindra&Mahindra reddet Pininfarina fra gravens rand på slutten av 2015. Blant annet har italienerne gitt sin indiske redningsmann en ny serie lette lastebiler.

Neste 25 artikler