- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Hydrogenlastebil fra Toyota og Hino

Toyota fortsetter å satse på hydrogen for tunge kjøretøy. Sammen med datteren Hino vil de utvikle denne lastebilen med totalvekt på 25 tonn og rekkevidde på 600 kilometer.

img

Derfor kalles de nye varebildekkene «punkteringsfrie»

Continentals nye «punkteringsfrie» varebildekk skal automatisk reparere 80 prosent av alle punkteringer.

img

Snap blir Metro

I 2018 viste Rinspeed sitt bytte-karosseri, Snap, for første gang. I fjor var den krympet til MicroSnap, men i år hadde den fått en meget mer urban rolle som MetroSnap.

img

Brussel tar grep for å sikre effektiv grensepassering

Det har til tider vært full forvirring og inntil 80 kilometer køer ved EUs indre grenser den siste uken. Nå later det til at transportministrene i medlemslandene, er blitt enige om retningslinjer fra Kommisjonen – støttet av Europa-parlamentet.

img

EU-nedgang på tungt

Det tar lenger tid å telle opp tunge biler enn personbiler. Selv om man skulle tro de tyngste var de enkleste. Men nå er i hvert fall februar-tallene fra ACEA på plass. Nedgang i alle segmenter, bortsett fra buss. Men nedgangen bremses.

img

Over 400 prosent økning i hjemleveringer

Konsekvensene av koronaviruset er for det meste kritiske, men noen lyspunkter finnes også. Posten, for eksempel, har aldri opplevd maken til vekst.

img

Elmia Lastbil utsettes til 2021

Et av årets høydepunkter i den skandinaviske transportnæringen, Elmia Lastbil, skulle arrangeres i august. Nå er messen utsatt til 2021. Hva som skjer med IAA er ikke kommunisert.

img

Flere markedsplasser for korona-rammede transportbedrifter

Volmax-eieren Cognia lanserer en hurtigutviklet digital løsning for formidling av ledig personell til transport- og anleggsbransjen

img

- Jeg blir skremt når jeg ser disse tallene

Dramatisk utvikling i koronakrisen for transportbransjen, ifølge fersk undersøkelse fra NLF.

img

Ikonisk klassiker med high tech under skallet

Veteranbiler som får elektrisk drivlinje dukker stadig opp i ulike varianter. Nå er det eClassics som sammen med Volkswagens nyttekjøretøyavdeling vil tilby ikoniske Transporter T1 i elversjon.

img

Samlesak: Korona-krise i yrkesbilnæringene

Her samler vi alt stoff som publiseres på YrkesBil.no om den pågående korona-krisen som rammer transportbransjen og nyttekjøretøy-relaterte bransjer hardt (trykk Ctrl + F5 for nyeste versjon).

img

Produksjonsstopp ved lastebilfabrikkene

Det bygges knapt en lastebil i hele Europa de kommende to ukene. Fabrikkene sier de vil vurdere om produksjonsstoppen skal forlenges.

img

Første offisielle glimt av nye Volkswagen Amarok

Dagens Amarok går ut av produksjon i Europa i år. Erstatteren kommer først i 2022, men nå er den første offisielle skissen sluppet.

img

Har åpnet «markedsplass» for sjåførbehov og ledig kapasitet

Mens noen bedrifter må permittere sjåfører på grunn av tapte oppdrag, sliter andre med sjåførmangel som følge av sykdom eller karantene.

img

Gir midlertidig forlengelse av utløpt førerett

Statens vegvesen gir åpning for en midlertidig forlengelse av utløpt førerett for trafikanter med førerett for tunge klasser og førerkortinnehavere som er over 80 år.

img

Nå gjelder kjøre- og hviletidsunntaket for all transport

Unntaket fra regelverket knyttet til kjøre- og hviletid skal ikke bare skal gjelde for transport relatert til liv og helse, men all transport.

img

Undersøkelse: 3 av 10 NLF-bedrifter sliter allerede

Det er Norges Lastebileier-Forbund (NLF) som har gjennomført en spørreundersøkelse blant over 700 medlemmer om hvordan korona-krisen påvirker deres bedrift.

img

NLF har levert tiltakspakke til regjeringen

Samtidig som regjeringen forsikrer at all godstrafikk kan gå som normalt, har Norges Lastebileier-Forbund overlevert en tiltakspakke på vegne av sine medlemmer.

img

Stopp med billettering på riksvegferjene

Statens vegvesen har besluttet at det ikke skal gjennomføres manuell billettering på riksvegferjene.

img

Utsetter fristen for EU-kontroll

For å minimere ulempene for de som er i karantene, utsetter Statens vegvesen fristen for de som skal på EU-kontroll i ukene framover.

img

Gir dispensasjon fra løyvekrav for pasienttransport

Samferdselsdepartementet gir midlertidig dispensasjon til helseforetakene i forbindelse med koronaviruset. Det betyr at helseforetakene selv kan transportere pasienter som er sårbare for smitte eller allerede er smittet og som ellers ville benyttet drosje eller annen løyvepliktig transport.

img

Koronatiltak: Dette møter deg hos forhandlere og verksteder

Nyttekjøretøy benyttes til å utføre samfunnskritiske oppgaver, også i en tid da Norge i praksis er stengt ned. Forhandlerne melder om åpne verksteder, men med visse restriksjoner.

img

Gjør unntak fra korona-restriksjoner: Åpner for godkjenning av yrkesbiler

Etter sterkt press fra bilbransjen åpner nå Statens Vegvesen likevel for godkjenning av nye næringskjøretøy, samt ADR-kjøretøy, kjøretøy for dyretransport og utrykningskjøretøy.

img

Gir dispensasjon fra kjøre- og hviletidsreglene

Dispensasjonen gjelder transport av artikler relatert til liv og helse.

img

- De økonomiske konsekvensene er enorme, ja katastrofale

Stengte trafikkstasjoner gir store utfordringer for de som vil registrere busser og lastebiler. - Vi oppfordrer Statens vegvesen til å snu seg rundt og finne midlertidige løsninger, sier teknisk direktør Tore Lillemork i Bilimportørenes Landsforening (BIL)

Neste 25 artikler