- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Taxi-basert varebil med smarte løsninger

Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.

img

Ford med geofencing

Ford lanserer nå Transit Custom ladbar hybrid med såkalt geofencing-teknologi. Det betyr i praksis utslippsfri elektrisk fremdrift når varebilen kjører inn i storbyer med lavutslippssoner.

img

Scania/MAN-sjefen forsvinner

Meget overraskende kom meldingen fra Traton-hovedkvarteret i München om at Andreas Renschler går av. Problemet er at verken Traton eller Renschler interesserer.

img

Hyundai leverer hydrogen-lastebiler til Sveits

Hyundai Motor Company har sendt de ti første XCIENT Fuel Cell til Sveits. Modellen er ifølge den koreanske produsenten verdens første tunge lastebil med hydrogenelektrisk drift.

img

Grenadier er avkledd

Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.

img

Komplett serviceanlegg langs E18

Langs den nye strekningen på E18 i Bamble og Telemark har Circle K åpnet sin største stasjon med et rikholdig servicetilbud for alle.

img

Tommys tømmerdrøm

Tommy Olsen (53) har fått veteranarrangementet «Tommytreffet» oppkalt etter seg, han leder den populære Vognmannen og deltar i utvelgelsen av tungbiler til Oslo Motor Show. Hva passer da bedre enn å ratte rundt i en drøm av et retroinspirert tømmersett?

img

BYD med store leveranser til Vy Buss og Unibuss

Den kinesiske produsenten skal levere totalt 78 elbusser til de to norske selskapene. Dette inkluderer de første elektriske Klasse II-bussene.

img

Nytt reservedelskonsept for eldre lastebiler

Bertel O. Steen vil ta større grep om kunder med eldre lastebiler, når de nå lanserer Daimlers deleprogram TruckParts.

img

Mercedes-Benz utvider elbuss programmet

Lanserer den helelektriske leddbussen eCitaro G.

img

Vognmannen + Tommytreffet = (kanskje) sant

Veteranbilløpet for lastebiler, Vognmannen, som skulle vært avholdt under Veterandagene på Magnor i år ble utsatt. Nå jobbes det med å slå sammen Vognmannen med Tommytreffet til høsten.

img

MAN skal levere 127 busser til Unibuss

Unibuss valgte MAN som leverandør av 127 MAN Lion's City busser til kjørekontraktene som omfatter områdene Vestre Aker, Nesøya og Bærum kommune. Alle skal kjøres på HVO.

img

Slik blir RSAs BYD-satsning på varebiler og lastebiler

Elektriske varebiler fra BYD skal selges gjennom samme forhandlernett som personbilene. For de tyngre lastebilene ser RSA for seg en sentralstyrt direktesalg-modell, og importøren er på jakt etter servicepartnere innen tungbil.

img

Posten er med i utviklingen av ny elektrisk lastebil

Posten Norge samarbeider med Volta Trucks for å utvikle en ny type helelektrisk lastebil som skal distribuere pakker i sentrum av nordiske byer.

img

Uten en tråd i Oslo

Oslo bygger det de hevder er verdens første trådløse hurtigladestasjoner for elektriske drosjer. Teknologien er aktuell for elektriske nyttekjøretøy også.

img

Nedgangen bremses i Europa

44,4 prosent nedgang for alle grupper nyttebiler samlet i mai. Det forteller ACEAs Europastatistikk. Etter april var dette tallet på 67 prosent.

img

Bestselgeren i fornyet versjon

Ford viste sin 2021-versjon av F-150 i en on-line forestilling i natt. Du må se en gang til for å se at den er ny – men spesifikasjonene etterlater ingen tvil. Dette er den 14. generasjonen, og man kan trygt si at med den nærmer Ford seg cyber-alderen..

img

Lover spenning med digital truck racing

FIA European Truck Racing Championship (ETRC) lar seg ikke stoppe av korona. Frem til de ekte racinglastebilene skal ut i aksjon i august kjøres åtte runder digital racing som du kan følge hjemme i stua.

img

Lover «grisefri» smøring av svingskiver

Relekta kommer nå med svingskivefett i poser.

img

Kreative kollektiv-
løsninger gjør minibussene viktigere

Fylkeskommunenes kollektivselskaper etterspør i sine anbudsforespørsler nye kreative løsninger. Aldersvennlig dør-til-dør-transport, nye former for pasienttransport og skoleskyss gjør minibuss til et viktig og økende forretningsområde.

img

Legger ny ladestrategi for hovedstaden

Bymiljøetaten i Oslo jobber nå med en ny ladestrategi for elbiler. Sture Portvik, elbilansvarlig i etaten, lover at behovene for elektriske yrkesbiler skal vies spesiell oppmerksomhet.

img

Slik er varebilstyrken i Europa

Takket være EU, som bremser litt på den planlagte FCA/PSA-fusjonen, har vi fått et nøyaktig bilde av de forskjellige merkenes styrkeforhold i Europa.

img

Volvo Norge-sjefen slutter etter tre uker - ny sjef er allerede ansatt

Karstein Ahlin (36) er ansatt som ny administrerende direktør i Volvo Norge. Det skjer etter at Torbjörn Wilson (59) trekker seg fra toppjobben, tre uker etter at han startet.

img

Volvo skal kutte 4.100 jobber

Koronapandemien tvinger nå også Volvo til å ta drastiske grep overfor egen arbeidsstyrke.

img

Elektriske Fiat E-Ducato nærmer seg – litt forsinket

Den norske Fiat-importøren regner med å kunne levere de første helelektriske E-Ducato til kunder mot slutten av året.

Neste 25 artikler