img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Mercedes last blir selvstendig

Allerede i sommer ble det snakk om at Daimler skulle skille ut forskjellige virksomheter for å utløse større børsverdier. Nå er det offisielt.

img

Flere (og bedre) busser for penga

Endelig er Norsk Standard for busser presentert. Det står igjen å se om den vil bli brukt. Det får vi ikke vite før resultatet av nye anbudsrunder kommer – kanskje med de 1700 nye bussene i 2019?

img

Elektrisk Brasil-premiere i Hamburg

Volkswagens tunge arm hadde samlet pressen for å fortelle at nå jobbet de endelig sammen som en gruppe, at MAN og Scania begynte å bli venner, og at de hadde noen nyheter å vise oss.

img

Første hydrogenbil på grønne skilt

Franske Symbio FCell har solgt rundt 250 Renault Kangoo ZE H2 i Europa. Nå er den første batterielektriske varebilen med brenselcelle rekkeviddeforlenger på plass i Norge.

img

TGE øker utvalget

Det kan virke som MAN skal lage TGE-duplikater i alle klasser. De har vist to persontransport-versjoner av sin Crafter de siste ukene.

img

Vellykket Tommytreff

Tommytreffet arrangeres av Tommy Olsen med hans familie og venner. Hele 69 eldre kjøretøy møtte opp på vektstasjonen på Svinesund 7. oktober og var klare for en fin kjøretur i Haldenområdet.

img

Trønderbilene kjøper 40 nye Iveco

Alle bussene, av typen Crossway, skal kjøres på HVO.

img

Drifting-kongens «helrå» servicebil

Fredric Aasbø (32) er kjent som en perfeksjonist bak rattet i sin Toyota GT86. Heller ikke i servicebilen overlates noe til tilfeldighetene.

img

Tråkker til for varebilsalget

Salgssjef Flåte, Eirik Nilsen, ved Birger N. Haug i Oslo tråkker til - bokstavelig talt - for å øke Nissans markedsandel i nytte-segmentene. Forventningene til e-NV200 med forlenget rekkevidde er høye.

img

Forbedret el-Nissan i Oslo

Kanskje ikke nytt at Nissan nå introduserer en ny og sterkt forbedret Leaf, og at de gjør det i Oslo, men dette dreier seg om e-NV200.

img

Volvo lover gass-biler med diesel-ytelser

Volvo Trucks presenterer nå tunge lastebiler som kjører på flytende naturgass eller biogass.

img

Droner i praksis

Nå setter Daimler deler av sin Vision Van ut i praksis. Last-mile leveringer med Vito og droner i Zürich.

img

– Fortsatt mulig å kjøre fra høst til høst med ett dekksett

Continental opplyser at alle deres vinterdekk for tungbil allerede innfrir nye EU-krav, og presiserer at de nye reglene ikke nødvendigvis hindrer norske transportører i å kjøre høst-høst med ett sett dekk.

img

Nye biler og nye folk skal styrke DAF

Samtidig som DAF presenterer sine mange LF-nyheter sammen med nye versjoner av CF og XF, forsterkes den nordiske og norske organisasjonen. Salgsmålet er ganske hårete.

img

Høstens store tungbilmesse

Er du glad i øl og lastebiler? Da er Karlsruhe definitivt stedet å være denne helgen. Start lørdagen med tungbilutstilling, og rund av med ekte tysk oktoberfest.

img

Milliardbot til Scania

EU har ilagt Scania en bot på 881 millioner euro, drøyt 8,2 milliarder norske kroner. Scania anker dommen.

img

El-park til pickuper

ZF – og de burde vite det – påstår at dette er første gang en større pickup-truck blir levert med elektrisk park-brems.

img

Platooning overalt

Mens personbilenes motebegreper er elektrifisering, autonom og konnektivitet er tungbilene i første rekke konsentrert om platooning. Det dukker opp overalt.

img

Hurra på Lillehammer

Selvfølgelig ble det mye tilbakeblikk da Litra feiret sine første 100 år lørdag. Ikke minst på grunn av en murstein av en bok. Men jommen ble det mye fremtidsrettet også.

img

Mercedes letter på sløret om ny Sprinter

Bilen skal Europa-lanseres i løpet av første halvår 2018.

img

Volmax satser på ny digital plattform

Med tjenesten «Volmax Digital» samles og integreres relevante data fra flere ulike systemer i én løsning. Ideen var det Volmax-sjefen selv som kom på da han var med en transportør over fjellet.

img

Apropos tilhengervekt

Mange av dere lesere er opptatt av bilens tillatte tilhengervekt. Her er et bevis for at enkelte biler kan trekke mer enn det lovlige. Mye mer!

img

100 år på Lillehammer

I morgen skjer det stor feiring på Lillehammer. At et transportselskap fyller 100 år er ikke hver dag, men det er det det skal jubileres for.

img

Så langt kom Isuzuen på en tank diesel

1.602,5 kilometer ble fasiten.

img

Verdens lengste non-stop buss

Proterra bygger tunge biler med nullutslipp og har kontorer i Silicon Valley. Nå har de satt ny rekord.

Neste 25 artikler