- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Hydrogen-hurra i Trondheim

I 2016 sa Asko og Scania at første hydrogenbil skulle være på veien høsten 2018. I dag – mandag 20. januar 2020 – gikk startskuddet endelig.

img

Elsker elektrisk i Trondheim

Ragn-Sells og Posten/Bring går sammen for å redusere trafikken og skape et renere bymiljø i Trondheim, under slagordet «Elskede by».

img

Toyota på taxi-toppen

For andre år på rad er Toyota det foretrukne bilmerket blant landets taxisjåfører.

img

Scania med ny alarm mot drivstofftyveri

Skal skremme tyver og overvåke drivstoffnivået.

img

Politiet vil fortsette å kjøre Vito

Lovens lange arm skal ratte Mercedes-Benz Vito som stor patruljebil de neste syv årene. Volvo V90CC er valgt som liten patruljebil og hundepatrulje.

img

Ny storavtale mellom MAN og Tide Buss

Busselskapet Tide kjøper 125 busser for rundt 400 millioner kroner fra MAN. Bussene skal settes inn på linjer i Bergen Nord-anbudet i oktober 2020.

img

Nissan doblet salget av elvarebiler

Totalmarkedet for eldrevne varebiler økte med 13,7 prosent i 2019. Nissan doblet volumet av e-NV200, men Maxus og Volkswagen hadde størst økning.

img

Robot og varebil - hånd i hånd

Det ser ut som sci-fi, men Ford mener alvor. Utstyrt med armer og ben skal roboten Digit jobbe side om side med mennesker for å gjøre varelevering rimeligere og mer effektiv.

img

Har 6.200 kjøretøy: Slik styrer de store bilflåter

NCC har en flåte på 6.200 kjøretøy i Norden, og ISS Norge har rundt 900 yrkesbiler på veien. Petter Viklund (bildet) fra NCC og Vicky Radulovic fra ISS har mange gode råd om effektiv og lønnsom flåtehåndtering.

img

Samlet yrkesbilbransjen

Varebilinnredningsbedriften Modul-System AS tenker langt utover varerommets vegger, når de samler 160 sentrale personer fra bransjer i og rundt yrkesbilnæringen. Nå planlegges allerede neste seminar.

img

Volvo og Scania med hver sin utklassingsseier

Sjelden har vi sett noen gjøre så rent bord på salgsstatistikken som Scania gjorde med lastebiler og Volvo med busser i 2019.

img

Bertel O. Steen størst på varebil i 2019

Mens Volkswagen ble største varebilmerke for 15. året på rad, er det en annen bilimportør som er størst på varebil i 2019.

img

Oslo blir blant de første med hybridelektrisk brannbil

Oslo Brann- og Redningsetat (OBRE) har inngått avtale med Egenes Brannteknikk AS om kjøp og utvikling av den hybridelektriske brannbilen Rosenbauer CFT (Concept Fire Truck). Sammen med Amsterdam og Berlin blir Oslo først ut med denne biltypen.

img

20 prosent mer effektiv bygging

«Team Alucar» melder om suksess med effektiviseringsoppskrift for tømmerbilbygg.

img

Påbygger med en plan

Markedet for elektriske varebiler med lasteplan og tippfunksjon er foreløpig svært begrenset. Det vil Nissan og påbyggeren Lafinto gjøre noe med.

img

Ny Caddy i 2020

Norges nest mest solgte varebilmodell lanseres i ny drakt i februar 2020. Nå antyder Volkswagen hva vi har i vente.

img

Flere selskaper med stor hydrogensatsing i Norge

Akershus Energi AS, Greenstat AS, Nel Fuel AS og H2 Energy AS går sammen om å etablere produksjon og salg av hydrogen til den norske transportsektoren. Hydrogenlastebilene fra Hyundai er ventet til Norge allerede i 2020.

img

Volmax lærlingskole fyller 20 år

For å sikre jevn tilgang av kvalifiserte medarbeidere til verksted og delelager besluttet Volmax-ledelsen i 1999 å starte sitt eget lærlingprogram. 40 prosent av elevene jobber fortsatt hos Volvo-forhandleren.

img

Nordea kjøper SG Finans

Dette er sluttresultatet etter at partene for en tid tilbake startet på en prosess som har resultert i at SG Finans vil bli fusjonert med Nordea Finans.

img

Team Verksted overtar Iveco fra RøhneSelmer

Iveco-delen av gamle Holtan Last flytter 1. januar 2020 fra Kalbakken til Team Verksted på Fjeldhus. Ansatte, delelager og verktøy følger med.

img

Mercedes har startet produksjonen av eSprinter

Den elektriske varebilen kommer til Norge i 2020, og har i motsetning til lillebror eVito mulighet for hurtiglading.

img

Asko flytter 13.000 trailere fra vei til jernbane

Matvaredistributøren Asko flytter varetransporten i Nordland fra vogntog på vei til tog på bane. Det vil årlig gi 13.000 færre trailere på veiene fylket.

img

Fargerik strømsparing

Ulike farger på innvendig belysning skal spare strøm i Fords nye helelektriske minibusskonsept.

img

Volvo satser elektrisk også i de tyngre segmentene

Skal teste elektrisk tippbil i anleggskjøring og elektrisk trekkvogn i tung regionaltransport.

img

Maxus med to nye varebilmodeller: - Vi har spesielt fokus på Norge

NANJING, KINA (YrkesBil.no): Kinesiske Maxus ser spesielt til Norge når de skal eksportere to nye varebilmodeller og en MPV til Europa i 2020.

Neste 25 artikler