- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Fylkeskommune låner ut biogasslastebil gratis

Gjennom prosjektet «Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy» får kommuner og bedrifter prøve blant annet en biogassdrevet Scania G410 i to til fire uker.

img

Alt på ett sted hos BEVOLA Norge

Effektiv logistikk og dyktige fagfolk får kundene til å trives.

img

Satser på løft med mer direktesalg

Nye folk i sentrale funksjoner og satsning på mer direktesalg, skal løfte Hiab Norway AS til nye høyder. Det mener toppsjef, Tormod Ovesen (t.v.), og fersk salgssjef, Espen Solhaug.

img

Digit Nord blir en del av TK Gruppen

Med Digit Nord AS på laget vil TK Gruppen ta del i den digitale utviklingen i transport-, entreprenør- og logistikkbransjen.

img

Vy samler buss og tog digitalt

Felles app og nettside for bestilling av buss- og togbilletter.

img

Mer elektrisk fra Renault

Renault Trucks lanserte tidligere i år den elektriske varebilen Renault Master ZE. Nå følger de opp med to lastebiler i 16 og 26 tonns segmentet.

img

Oppsiktsvekkende brite

Morris JE er ikke varebilen for deg som søker diskresjon. Men folkene bak den retrodesignede elbilen lover over 300 kilometer rekkevidde, plass til to europaller, nyttelast på ett tonn og en pris som kanskje skremmer bort enkelte.

img

Åpner for elektroniske fraktbrev

Regjeringen foreslår innføring av elektroniske fraktbrev ved frakt av gods på vei.

img

Laber respons på ladestøtte

Oslo kommunes tilskuddsordninger for ladere og ladeinfrastruktur til elvarebiler har kun fått en liten håndfull søknader på ett år. Nå håper teknologirådgiver Bergljot Tjønn (bildet) at økning i salget av elvarebiler skal gi en boost i pågangen.

img

Vil ta i bruk el-lastebiler i Oslo neste år

DB Schenker og Volvo Norge har inngått intensjonsavtale om kjøp av elektriske lastebiler. Kjøretøyene skal kunne leveres i første halvdel av 2020.

img

- Teknologien driver bransjeutviklingen

ATLANTA, USA (YrkesBil): Elektrifisering, selvkjørende lastebiler og oppkobling er ifølge Volvo-sjef Martin Lundstedt (bildet) de viktigste driverne lastebilindustrien for tiden.

img

Isuzu på hjemmebane

I Norge kjenner vi Isuzu stort sett som en av de tøffere pickup’ene. Hjemme, og på mange markeder, er de imidlertid tilstede i alle tungbil- og bussklasser. Noe de viste på Tokyo-utstillingen.

img

Italiensk-Fransk ekteskap? Når ble det en nyhet?

For varebilfolket var det neppe noen stor nyhet at FCA – med Fiat som plattform, og PSA med blant annet Peugeot og Citroën endelig planlegger ekteskap. De har jo allerede produsert noen uekte barn – meget vellykket ser det ut som.

img

Scania prøver på nytt i Nord-Amerika

ATLANTA, USA (YrkesBil): Etter nesten 30 års fravær fra det nordamerikanske markedet, viste Scania en G500 XT 8x4 på North American Commercial Vehicle Show (NACV) denne uken.

img

Elektrisk varebil-boost fra PSA

De elektriske PSA-trillingene Expert, Vivaro og Jumpy får lang rekkevidde og blant klassens beste hurtigladings-kapasitet. Modellene skal være lanseringsklare til sommeren.

img

Volvo på japansk

Det går nok en og annen ekte Volvo i Japan. Men de har jo også sine egne Mack der. UD heter Volvos japanske produsent. De var på Tokyo Motor Show med en konseptbil som var så tøff i trynet at hadde du skrudd på en bulldogg i fronten hadde den virkelig kunne vært en Mack!

img

339 kjøreforbud og 51 anmeldelser etter storkontroll

Over 60 kontrollører fra Statens vegvesen har de siste dagene gjennomført tungbilkontroller på fire kontrollplasser sør for Oslo.

img

Fuso med brenselcelle

Av alle de tunge drømmebilene som ble vist på Tokyo-utstillingen var vel Fuso sin den mest konkrete. En utvikling av den elektriske Canter-serien, men nå med en velfungerende brenselcelle.

img

Hyundai til USA med hydrogen

Det er nytt at Hyundai snuser på det tyngste av USAs tunge truckscene. Men de er på plass med en elektrisk brenselcelle Klasse 8 bil på North American Commercial Vehicle Show.

img

Rapport: Norske busser deltar snart ikke i dette markedet lenger

Et stadig økende antall utenlandske turbusser overtar kjøring i Norge, og norske busselskaper deltar snart ikke i det såkalte «incoming-markedet» lenger, ifølge en ny rapport fra NHO Transport.

img

Lastebilene på Oslo Motor Show

E-hallen på Oslo Motor Show var for 10. år på rad fylt opp med store flotte lastebiler fra Norge, Sverige og Danmark 25. - 27.oktober 2019. Lastebilene deltok i Scandinavian Truck Trophy, en konkurranse det svenske bladet Trailer og norske YrkesBil arrangerer. Spenningen var stor på premieutdelingen om hvem som ville dra av gårde med de flotte pokalene.

img

Renault satser på hydrogen-varebiler

Lanserer både Kangoo Z.E. og Master Z.E. med brenselcelle som rekkeviddeforlenger. Lover opptil tre ganger så lang rekkevidde som batterielektriske biler.

img

Hino inn i fremtiden

Bilutstillingen i Tokyo er mye mer enn personbiler. Den store motorsykkel-industrien er på plass, og det som finnes av tunge biler blir vist frem. Også som fantasifulle fremtidskonsepter.

img

Vy Buss kjøper 55 elbusser fra BYD

Ordren, som inkluderer produsentens aller første klasse 2-busser, er en av de største BYD har mottatt fra en europeisk kunde.

img

Bussbonanza i Brussel

Store og små verdenspremierer står i kø på verdens største bussmesse. Dørene åpner for publikum i dag, fredag, men vi har allerede tatt en sniktitt og fant mange høydepunkter.

Neste 25 artikler