- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Skal fjerne flaskehalser for tømmertransporten

Regjeringen bevilger 25 millioner kroner til å utbedre fylkesveier med mye tømmertransport. Ved å øke lasten på tømmerbilene kan tallet på biler bli redusert med en firedel.

img

Tunge dekknyheter

Nokian lanserer fire produktnyheter på rappen.

img

Elektrisk flebruksbil

De omtaler den som konsept, men Concept EQV har mye til felles med Mercedes-Benz V-Klasse. Med unntak av drivlinjen.

img

Bygger om fra melkebiler til brannbiler

Melketransportør Hans Ivar Slåttøy Transport AS bygger brannbiler med gamle melketanker på.

img

Krone og Liebherr sammen om ny kjølemaskin

Fahrzeugwerk Bernard Krone har i partnerskap med Liebherr Aerospace & Transportation lansert en ny kjølemaskin under navnet Celsineo.

img

MOIA dekker Hamburg

Ved en pressekonferanse i går kunne MOIA, Volkswagens transportdelings-pioner, fortelle at nå var de virkelig på plass i Hamburg.

img

Sterkere Transit Custom Sport

Ford piffer opp motoren i toppversjonen av Transit Custom Sport. Effekten øker fra 170 til 185 hestekrefter.

img

Børsen må vente på ScaniaMAN

Volkswagen skilte ut sine tunge biler, ansatte ex-Mercedes Andreas Renschler (bildet), og ga selskapet et nytt navn, åpenbart for å få det på børs. Nå er planene utsatt.

img

Nettbuss og NSB skifter navn til Vy

NSB-konsernet samler tog- og bussvirksomheten i Norge og Sverige under en ny, felles merkevare: Vy.

img

10 millioner nyttekjøretøy

8. mars 1956 startet produksjonen av Volkswagens nyttekjøretøy i Hannover. På dagen 63 år senere rullet kjøretøy nummer 10 millioner av produksjonslinjen – en 9-seters T6 Caravelle.

img

Arctic Trucks satser på elektrisk pickup

Under åpningen av sitt splitter nye anlegg utenfor Drammen slo Arctic Trucks til med «verdenspremiere» på en Hilux ombygd til elektrisk drift. Offroadspesialisten tror på et betydelig marked.

img

Stjernedryss over nyttebilforhandlere

Mercedes-Benz Nyttekjøretøy har de siste dagene gjort stas på sine beste forhandlere med diplomer, plaketter og ikke minst kaker.

img

Volvo med nytt spareprogram

Hevder de nye grepene kan redusere drivstoffkostnadene betydelig uten at det går utover kjørbarheten.

img

Vokser i lengden

SsangYong Rexton Sports kommer nå i en lang utgave, med 11 centimeter lengre akselavstand og 31 centimeter lengre lasteplan. Samtidig øker nyttelasten med 212 kilo.

img

Tester selvkjørende busser utenfor Stockholm

– Teknologien er nå tilstrekkelig moden til å starte forsøk i trafikk på offentlige veier, sier Scania-topp Karin Rådström (bildet).

img

De første elbussene fra VDL på plass i Oslo

Unibuss har fått de første leveransene av sin nye flåte på 40 elbusser. Bussene er av typen VDL Citea Electric, og skal leveres både som solobusser og leddbusser.

img

Ny styreleder og ny adm. direktør i Team Verksted

Verkstedkjeden for tungbil, som eies av NSB gjennom datterselskapet Nettbuss AS, har fått NSBs konsernsjef Geir Isaksen som ny styreleder. Samtidig er Tomm O. Bråten (bildet) ansatt som ny administrerende direktør.

img

Teknologi i trafikk-
sikkerhetens tjeneste

KRONIKK: Om få år håper vi å kunne sjekke dekk, bremser, vekt og kjøre- og hviletid på vogntog automatisk i det de krysser grensa. Løsningen ligger i ny teknologi, skriver Kjetil Wigdel, leder for Trafikant- og kjøretøyavdelingen Statens vegvesen Region øst.

img

Kontrollerte alle vogntog på grensen

– I lys av de alvorlige ulykkene med tungbil denne vinteren, vil jeg ikke la noen aktuelle tiltak stå uprøvd, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

img

Elektrisk tungtransport

Ragn-Sells fortsetter sin satsning på elektriske kjøretøy - nå med en helelektrisk trekkvogn.

img

Elektrisk Ford F-150

SPIONBILDER: Ford er i full gang med å utvikle en helelektrisk versjon av pickupen F-150, en av verdens mest solgte bilmodeller. Nå er en testbil observert ute i det fri.

img

Hermes med andre pedaler

Det store logistikk-firmaet, Hermes, bytter nå ut noen av gass- og bremse-pedalene sin med sykkelpedaler. På sikt skal 80 tyske byer få denne type utslippsfri nærdistribusjon.

img

– Blir trolig største enkeltinnkjøp av elbusser i Norden

Bergen skal anskaffe opp mot 80 batterielektriske busser til oppstart i 2020.

img

Styrer varebiler, sykler og føtter fra skyen

Ford hevder de har beregninger som viser at en varebil og et team med fem bud til fots og på sykkel kan gjøre den samme jobben som fem varebiler i dag.

img

Bulli inn i den digitale verden

Volkswagen viste i kveld en oppdatert utgave av Multivan. Nå er det bare å vente på at nyhetene finner vei til Transporter også.

Neste 25 artikler