img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Med fyr og flamme

Jovisst, vi vet at det heter «i fyr og flamme», men ikke her. Vi har vært med på kjøring slik de gjorde for 75 år siden. Knott og generator.

img

Bulli skal produseres – som Buzz

En gjenganger på disse sidene er at «nå kommer kanskje Bulli tilbake». Den nye, og meget morsommere varianten er: Nå kommer Bulli tilbake! Troverdig bekreftet.

img

Her kommer nye Rexton

Det nærmer seg lansering av ny SsangYong. Den kan være aktuell for både håndverkere og storfamilier.

img

Nye regler for dekk til lastebiler og busser

Alle lastebiler og busser som typegodkjennes etter 1. november 2017 må ha dekk som avgir mindre støy og har betydelig lavere rullemotstand enn dagens dekk. Fra 2020 gjelder reglene for alle tungbildekk.

img

Ekte Scania-kjærlighet

Glem Paris og Roma. For det norske paret Robert Steen og Ann-Kristin Tveterhagen var Södertälje det ultimate stedet å gifte seg.

img

Elektrisk arbeidshest

Et amerikansk selskap presenterer en fleksibel arbeidshest som er perfekt for det norske avgiftssystemet – Bollinger B1.

img

– Det er noe feil med kostnadsstrukturen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er skremt over det han ser på hvileplassene langs norske veier. – Når noen har råd til å la en lastebil stå i dagevis, da er det noe feil med kostnadsstrukturen, sier han.

img

Videoen alle som ferdes i trafikken bør se

Norges Lastebileier-Forbund fikk over to millioner visninger på trafikksikkerhetsvideoen «Stopp, se og vink». Nå lanserer de oppfølgeren.

img

Renault lanserer Business Class

Renault lanserer nå en luksuriøs utgave av Trafic med fleksible muligheter og høy grad av komfort.

img

Førerløst krever planlegging

Automatisert landeveistransport vil redusere utgifter og utslipp og vil gjøre trafikken tryggere. Men vil også bety mye for sysselsetting. Derfor krever det solid planlegging, skriver ITF i en rapport.

img

Mercedes 3D-printer reservedeler i metall

Garanterer samme funksjonalitet, pålitelighet, varighet og kost-effektivitet som deler produsert på konvensjonelt vis.

img

Elektrisk fra MAN

MAN Truck & Bus tar nå neste skritt mot serieproduksjon av batteridrevne bybusser. En forserie lanseres neste år, og ordinær serieproduksjon er planlagt å starte mot slutten av 2019.

img

Rydder plass til flere bruktbiler

RøhneSelmers varebilsenter på Økern selger rundt 150 brukte varebiler i året. Nå «kaster de ut» en leietaker for å gi plass til ytterligere satsing på brukt.

img

Varebiler på museum

Endelig en historisk utstilling som glemmer at Ferrari er 70 eller at Porsche er veteran på Le Mans. Denne feirer noe så viktig som varebiler gjennom tidene. Sett kurs mot Basel.

img

15 selvkjørende paller

Et svensk selskap har drømt seg frem til en doning som skal kunne frakte 15 paller førerløst mellom Gøteborg og Helsingborg. Logan-trucken var tøffere, men den svenske er kanskje nærmere.

img

Her er Mercedes’ X

Mercedes lanserer sin nye X-Klasse, og kaller den verdens første premium pickup. Nærmeste utfordrer blir Volkswagen Amarok.

img

Vegvesenet svarer på tiltale

De fleste tunge kjøretøy på norske veier har sin obligatoriske bompengebrikke på plass. Godt over 90 prosent betaler sin passering.

img

Lurer seg unna bombetaling

Det er påbudt med bombrikke for alle tunge kjøretøy som opererer langs norske veier – også de utenlandske. Men kan vi være sikre på at alle gjør opp for seg?

img

Klassiske yrkesbiler på bane

Sist uke ble det arrangert treff for klassiske busser og lastebiler på den svenske racerbanen Ring Knutstorp. Her får du en bildekavalkade fra arrangementet.

img

Mercedes skal bygge elektrisk Sprinter i Tyskland

Mercedes-Benz har lovet en ny generasjon Sprinter før inneværende tiår er omme. Nå forbereder produsenten varebilfabrikken i Düsseldorf på at modellen også skal bygges i en elektrisk versjon.

img

Volvo Trucks’ viktigste USA-nyhet på 20 år

DUBLIN, VIRGINIA: Volvo lanserer en helt ny serie langtransportbiler for det amerikanske markedet. Nå har den største hytta blitt enda større.

img

Tiltak mot tyveri

Tapt arbeidstid, dyre reparasjoner og innkjøp av nytt kostbart verktøy. Innbrudd i varebiler er både ubehagelig og dyrt. Men det finnes flere sikkerhetstiltak som kan redusere risikoen for tyveri.

img

MAN fornyer D08-serien

MAN foretar nå en kraftig fornyelse av motorserien D08. Viktigste nyhet er at verken de fire- eller seks-sylindrede motorene heretter har eksos-resirkulering, EGR.

img

Vi skal kjøre ny Renault

Hvis elbiler skal være med på å sikre luften i storbysentra er det underlig at ikke elektriske varebiler er mer utbredt. Nå skal vi til Paris for å kjøre en forbedret Kangoo ZE. Gi oss noen smarte spørsmål.

img

Vognmannen i sørlandsk sommersol

Veteranlastebil-løpet Vognmannen satte sitt preg på det sommerlige Sørlandet.

Neste 25 artikler