img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Får 117 mill. for å utvikle fremtidens transport- og energisystemer

Ni prosjekter ledet av aktører i næringslivet mottar 117 millioner kroner for å utvikle løsninger for utslippsfri transport på land og fremtidens digitaliserte energisystem.

img

Thor mot Tesla

En ny el-truck stjerne har nettopp dukket opp på ønskedrøm-himmelen. Thor, heter den, allerede godt på vei til å komme før Teslas.

img

VW senker bilbehovet

Nå er MOIA i gang på alvor. Volkswagen-selskapet hvis fremste mål er å fjerne en million biler fra gatene.

img

Den moderne arbeidshesten

BILTEST: I riktig gamle dager var det hesten som gjorde jobben når tunge lass skulle flyttes. Nå har hesten fire hjul og lasteplan. Pickupen er det moderne menneskets arbeidshest.

img

Mini-Mog

For 60 år siden begynte øst-tyskerne å arbeide på en motorisert verktøy-bærer. En kommunal-bil for alle oppgaver. En slags Unimog i miniatyr. Fremdeles produseres den.

img

Ett skritt nærmere alkolås-påbud

I første omgang vil et alkolås-påbud gjelde busser og minibusser, men regjeringen utelukker ikke at det kan utvides til kjøretøyer som benyttes i godstransport også.

img

Økende motorutvalg fra Scania

Tre motorfamilier, 9, 13 og 16 liter – fra 280 til 730 hk har til nå vært tilgjengelig for Scanias nye lastebilgenerasjon. Nå kommer en helt ny 7-liters sekser samtidig som gassmotorutvalget utvides.

img

Scania nærmer seg komplett

Den nye lastebilgenerasjonen til Scania, NTG som den kalles internt, har fått to nye hytter på listen over konfigurasjonsmuligheter. Den ene, lave, kaller de «byførerhus», den andre er en CrewCab.

img

Endringer i den norske DAF-organisasjonen

Vidar Melleby (t.v.) har brukt det seneste året på å bygge opp den nye DAF-organisasjonen i Norge. Ved nyttår bytter han beite. Nå er Håkan Blomén på plass i sjefsstolen.

img

Mer enn bare varebil

STUTTGART: Nye Mercedes Sprinter er mye mer enn bare selve kjøretøyet. Her er fem ting vi har lært om den nye storbilen.

img

Flere nyheter fra Ford

Ford fortsetter å rulle ut fornyelser i Transit-familien. Connect og Courier er foreløpig sist ut.

img

Posten tester kinesisk elvarebil

Posten Norge tester nå ut en elektrisk varebil av typen Maxus EV80 fra kinesiske SAIC i juletrafikken i Oslo.

img

Klart for utprøving av autonome kjøretøy

Nå har Stortinget vedtatt loven som i større grad vil gjøre det mulig med utprøving av selvkjørende kjøretøy på norske veier.

img

Kineserne kommer

Torsdag leverer den kinesiske el-kjøretøyprodusenten BYD sine første busser til Norge. Norden-sjef, Leevon Tian, lover at det snart kommer mer.

img

De nye varebilavgiftene - etter budsjettavtalen

FERDIG KALKULERT: Her ser du engangsavgiften på alle varebiler i 2018.

img

Kunstbuss med tape

KLebebande er det naturlige navnet på en bande kunstnere i Berlin som bruker farget tape til å lage kunsten sin. Det siste som ble tatt under kunstnerisk behandling var en buss fra Neoplan.

img

Tester «trolley-lastebiler»

Både Siemens og Scania har vært flinke til å fortelle om elektriske lastebiler med strømavtakere på taket. Nå startes det et større forsøk i California.

img

NLF vil ha tyngre biler på veiene

Har beregninger som viser at ved å øke totalvektene vil man kunne øke effektiviteten med 12 prosent.

img

Oppgradert Arocs

Mercedes-Benz har utstyrt Arocs med flere nyheter. Blant annet er drivlinjen fra Actros nå tilgjengelig for anleggsbilen.

img

Ny Transit Custom på plass i april

Fords nye varebil i 1-tonn segmentet, Transit Custom, er klar for det norske markedet i april 2018. Året etter kommer en plug-in hybrid med elektrisk rekkevidde på 50 kilometer.

img

Kan eVito løfte salget av varebiler i Norge?

BERLIN: Mercedes-Benz har løftet på sløret for eVito. Når den kommer til Norge er uvisst, men vi har naturligvis allerede kjørt elvarebilen som vil bidra til å sette fart i elektrifiseringen av det norske varebilmarkedet.

img

Tesla lover 800 kilometer rekkevidde

…og det er et «worst case scenario» med fullastet henger, ifølge Tesla-gründer Elon Musk.

img

Norske Nel skal levere hydrogenstasjoner til Nikola i USA

Den eksklusive avtalen har en verdi på 3,6 millioner dollar, i første omgang.

img

Tesla letter på sløret

I forkant av nattens (norsk tid) avduking av Tesla Semi har selskapet sluppet en teaservideo på Instagram som viser litt mer av hva vi har i vente.

img

Lager «lastebilenes svar på Uber» med norsk designhjelp

En amerikansk teknologibedrift har bygget en «Uber-aktig» tjeneste for lastebilbransjen, med norsk designhjelp. Nå får de utmerkelsen DOGA-merket 2017.

Neste 25 artikler