- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Rapport: Flere av regjeringens mål nås sannsynligvis ikke

Bilimportørenes Landsforening (BIL) konkluderer i mulighetsstudien «Grønn teknologi og nyttekjøretøy» med at flere av målene om innfasing av såkalte «nullutslipps-nyttekjøretøy» sannsynligvis ikke nås innen fristene. Samtidig påpeker Norges Bilbransjeforbunds «Veikart for tungtransporten» at økt behov for transport vil spise opp utslippskuttene.

img

- Bør først oppfylle nullutslippsmålene de allerede har

Bilimportørenes Landsforening (BIL) ser positivt på ambisjonene i Klimaplan 2030, men mener regjeringen først og fremst bør øke innsatsen for å oppfylle nullutslippsmålene de allerede har i Nasjonal Transportplan.

img

Ford Explorer ladbar hybrid som varebil

Ford introduserer nå Explorer ladbar hybrid som varebil. SUV-en med 457 hestekrefter kan kjøre opptil 42 kilometer på ren elektrisitet.

img

Slik blir PSAs minste elvarebiler

Rekkevidde på 275 kilometer WLTP (foreløpige tall), nyttelast på inntil 800 kilo og hengervekt på 750 kilo er de tørre fakta. Men prisen er fremdeles hemmelig.

img

Erfaren bransjemann ny bruktsjef hos MAN

MAN Truck & Bus Norge AS har ansatt Petter Lende (44) som ny sjef for bruktbilavdelingen TopUsed. Dette er nyeste av en lang rekke endringer i MAN-organisasjonen det seneste året.

img

Stor nok for USA?

Jeep lanserer en ny Grand Cherokee med tilnavnet L og en tre seterader. Men det spørs om den er stor nok etter amerikansk smak da.

img

NLF: - Regjeringens ambisjoner henger ikke sammen med teknologiutviklingen

Regjeringen signaliserer sterke ambisjoner om reduksjon i klimautslipp i deres fremlegging av Klimaplan 2021-2030. Ambisjonene henger imidlertid ikke sammen med teknologiutviklingen innen godstransport.

img

Defender-kloning fra Frankrike

Synd for Wales, men sikkert en lettelse for Daimler: Ineos, som skal bygge en moderne versjon av gamle Defender, skal overta den gamle Smart-fabrikken i Hambach. Dermed ryker det 500 jobber i Wales.

img

Varsler deg på mobilen ved innbrudd i varebilen

Ford lanserer en ny «tyverialarm» som gjør at du i realtid blir varslet på mobiltelefonen dersom noen forsøker å bryte seg inn i ditt nyttekjøretøy.

img

Skjerper klimakravene for transporten

Regjeringen åpner for «nullutslippssoner» i Oslo og Bergen. Samtidig krever de «utslippsfrie kjøretøy» i offentlige innkjøp.

img

- Kan bli en eksplosjon av elektriske varebiler

RSA-sjef Frank Dunvold tror andelen elektriske varebiler kan eksplodere, fra under 9 til opp mot 30 prosent i 2021. Samtidig blir de to største varebilmerkene tilskuere på sidelinjen i «elvarebilkampen» frem til 2022, i påvente av aktuelle produkter.

img

De mest solgte varebilene, lastebilene og bussene

Volkswagen, Scania og Volvo på topp i 2020 – akkurat som ventet.

img

Varebilkrasj som årsavslutning

EuroNCAP avslutter krasj-året 2020 med et skikkelig fyrverkeri: 19 varebiler blir tatt under behandling.

img

Firma-varebil eller kjøregodtgjørelse?

Arbeidstakere kan spare titusener av kroner i året på å velge det mest lønnsomme alternativet av firma-varebil eller kjøregodtgjørelse. Likevel forundres stadig Jan Traaseth, direktør i Motor Gruppen, over hvor få bilbrukere som er bevisst på forskjellene.

img

Flere riksveier åpnet for modulvogntog

En rekke riksveier åpner nå opp for bruk av modulvogntog. Dette gjelder veistrekninger der det allerede er åpnet opp for tømmervogntog på 24 meter.

img

Robuste og pålitelige Mitsubishi L200 X Edition: Fortsetter gjerne der veien slutter

– Mest for pengene i klassen, mener mange om pickupen Mitsubishi L200 X Edition. Den topp utstyrte Norges-tilpassede X Edition leveres med utstyr verdt 100.000 kroner til en kundepris på bare halvparten – 50.000 er pristillegget.

img

Ny pluss-måned for de tunge

Tungbilstatistikken til ACEA, som også inneholder varebiler, viser et forsiktig pluss for novembersalget i Europa.

img

Studie av ladbar hybrid: Så mye kjørte de elektrisk

Etter å ha tilbakelagt mer enn 400.000 kilometer med ladbare hybridvarebiler har Ford nye data på hvor mye som kjøres i elektrisk modus.

img

Frir til flymekanikere

Bertel O. Steen samarbeider med NAV om å gi arbeidsløse flymekanikere sjansen til å gå inn for landing i en ny jobb, for eksempel som tungbilmekaniker.

img

Ny organisering og ledelse skal løfte Bertel O. Steen Lastebil og Buss

En ny organisasjonsmodell og bemanning av ledergruppen er på plass for nyopprettede Bertel O. Steen Lastebil og Buss. Nå starter jobben med å øke markedsandeler.

img

Toyota i Europa styrker satsningen på hydrogenbuss

Toyota Motor Europe starter utvikling, produksjon og distribusjon av Toyotas brenselcellebusser for å utvide utvalget av nullutslippsløsninger og fremme veksten av hydrogensamfunnet. Kanskje kommer bussene til Norge også.

img

Posten går ut av bildriften i omstridte Bring Trucking

Posten Norge går ut av bildriften i det slovakiske selskapet Bring Trucking. Kleijn Transport og Kim Johansen overtar virksomheten.

img

Ny hydrogen-allianse skal sørge for fart i utviklingen

Daimler Truck AG, Iveco, OMV, Shell og Volvo Group forplikter seg til samarbeid for å skape grunnlag for en stor utrulling av hydrogendrevne lastebiler i Europa de kommende ti årene.

img

Hittil største leveranse av elvarebiler

Posten anskaffer 70 nye elektriske Maxus EV80 fra importøren RSA, som vil komme i tiden fram til jul.

img

Løp og kjøp, snart slutt på dieselmotorer

Rett i hælene på EUs nye, skjerpede, klimamål kommer de europeiske lastebilprodusentene med et felles løfte om å droppe dieselmotorer.

Neste 25 artikler