- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Utsetter fristen for EU-kontroll

For å minimere ulempene for de som er i karantene, utsetter Statens vegvesen fristen for de som skal på EU-kontroll i ukene framover.

img

Gir dispensasjon fra løyvekrav for pasienttransport

Samferdselsdepartementet gir midlertidig dispensasjon til helseforetakene i forbindelse med koronaviruset. Det betyr at helseforetakene selv kan transportere pasienter som er sårbare for smitte eller allerede er smittet og som ellers ville benyttet drosje eller annen løyvepliktig transport.

img

Koronatiltak: Dette møter deg hos forhandlere og verksteder

Nyttekjøretøy benyttes til å utføre samfunnskritiske oppgaver, også i en tid da Norge i praksis er stengt ned. Forhandlerne melder om åpne verksteder, men med visse restriksjoner.

img

Gjør unntak fra korona-restriksjoner: Åpner for godkjenning av yrkesbiler

Etter sterkt press fra bilbransjen åpner nå Statens Vegvesen likevel for godkjenning av nye næringskjøretøy, samt ADR-kjøretøy, kjøretøy for dyretransport og utrykningskjøretøy.

img

Gir dispensasjon fra kjøre- og hviletidsreglene

Dispensasjonen gjelder transport av artikler relatert til liv og helse.

img

- De økonomiske konsekvensene er enorme, ja katastrofale

Stengte trafikkstasjoner gir store utfordringer for de som vil registrere busser og lastebiler. - Vi oppfordrer Statens vegvesen til å snu seg rundt og finne midlertidige løsninger, sier teknisk direktør Tore Lillemork i Bilimportørenes Landsforening (BIL)

img

Vito i nye versjoner

Norges tredje mest solgte varebilmodell, Mercedes-Benz Vito, har fått et ansiktsløft. Men det er ikke først og fremst i ansiktet endringene er størst. Dessuten kommer nye eVito Tourer, for elektrisk persontransport.

img

Vintertester nye Mercedes Citan

SPIONBILDER: Nylig fikk vi spionbilder av nye Renault Kangoo. Her er den tyske tvillingsøsteren fotografert i full kamuflasjeuniform.

img

Rapport: Veiprising av tunge kjøretøy kan være samfunnsøkonomisk lønnsomt

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil vurdere satelittbasert veiprising av tunge kjøretøy, men peker samtidig på en rekke utfordringer.

img

Nye Defender på Norges-turné

Helt nye Land Rover Defender har vært rundt hos landets forhandlere. Spørsmålet «alle» har stilt er om den kommer som varebil.

img

Forbereder seg for mer grønn finansiering

Det grønne skiftet handler ikke bare om ny teknologi og myndighetsskapte rammebetingelser. Omveltningene skal finansieres også. SG Finans rigger seg for endringer i lastebil- og bussmarkedet, og har satt en egen Green Finance Manager på saken.

img

Slutt for StreetScooter

Et lite stykke tysk industri- og bilhistorie er over når Deutsche Post nå har besluttet å avvikle produksjonen av elvarebilen StreetScooter i løpet av 2020. De finner heller ingen som vil kjøpe merkevaren.

img

Volmax bygger nytt bygg på Hamar

Volvo- og Renault-forhandleren utvider verkstedkapasiteten betydelig. Dobler antall spor for karosseriarbeid, bygger eget ADR-løp og kan gjennomføre flere PKK.

img

Fjellgeit fra Wales

En ny produsent blåser liv i en gammel idé og skal produsere den i Wales. Det er nesten så vi får den gamle Haflinger tilbake.

img

Selvkjørende lastebil med «smarte dekk»

Nøyaktige dekkdata i sanntid er kanskje enda viktigere for en autonom lastebil enn en med sjåfør av kjøtt og blod. Nå tester Nokian «smartdekk» på en selvkjørende lastebil i Finland.

img

74 mill. i statlig støtte skal gi 100 nye elbusser i Oslo

Enova bidrar til at Ruters bybusser i Oslo Sør kan bli elektriske.

img

Parkeringsassistent i Transit 2T og Custom

Personbilene har hatt parkeringsassistenter lenge. Nå følger stadig flere nyttekjøretøy etter.

img

Ny L200-spesial

X Edition er navnet på en spesialutstyrt utgave av nye Mitsubishi L200, beregnet på norske kjøpere.

img

Ny lastebilkvartett fra Volvo

Store ting på gang i Gøteborg om dagen. Volvo fornyer alle de fire tunge volummodellene FH, FH16, FM og FMX på en gang.

img

Lanserer nye lastebiler: Sjekk Rogers ville Volvo-stunt

Toppsjef Roger Alm tar i bruk spektakulære virkemidler når hele den tunge lastebilserien med Volvo FH, FH16, FM og FMX skal fornyes på en gang. Se video nederst i artikkelen.

img

Synes du det er ok å handle varer fra sjåfører som blir utnyttet og underbetalt?

KRONIKK: Jeg håper du svarer nei på spørsmålet. Vi i Statens vegvesen vil at vi som innbyggere skal kunne ferdes trygt i trafikken og vite at varene vi handler ikke er bragt hit av underbetalte sjåfører. Derfor jobber vi hardt med å luke ut de useriøse aktørene i transportbransjen.

img

Er dette kommende generasjon Kangoo?

SPIONBILDER: Renault har tidligere varslet en ny generasjon Kangoo i 2020. Nå er en kamuflert testbil, som angivelig er den aktuelle modellen, fotografert under vinterkjøring i Nord-Sverige.

img

ABB skal lade 55 BYD for Vy Buss

Skal fylle energi på operatørens nye elbusser i Hamar, Haugesund og Slemmestad.

img

– Dette bidrar til et kappløp mot bunnen

Yrkestrafikkforbundet har gjennomført undersøkelser blant utenlandske lastebilsjåfører på Svinesund. Nå er rapporten klar, med resultater som er alt annet enn oppløftende.

img

Blålys-messe

Folk som er glad i blålys har hatt gode dager i Frankfurt denne uken. Da gikk GPEC av stabelen. Spesialmesse for politiutstyr. Alle de tyske bilfabrikkene var der, men det var bare Daimler som virkelig gjorde noe ut av det i år.

Neste 25 artikler