- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Volvos hittil største bussordre i Norge

Kollektivoperatøren Tide Buss AS har bestilt 303 busser fra Volvo. Dette er produsentens hittil største ordre i Norge.

img

Heliox skal lade Unibuss

Unibuss velger nederlandske Heliox som leverandør av ladeinfrastruktur til selskapets nye elektriske busser i hovedstaden.

img

En dag i godtebutikken

Om det er ATV’er eller offroadere eller Stance – eller noe som kan likne på yrkesbiler du er interessert i – Oslo Motorshow tilfredsstille alle ønsker.

img

Pickup på Duster

Det tok ikke mange ukene før Dacias Duster 2 dukket opp som pickup fra en ekstern karosseriprodusent.

img

Girteka fra Gardermoen til Tyskland

Ikke før hadde Girteka kjørt ut en av sine store biler fra ærestribune-plass på Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen før de melder seg på som komplett aktør i Tyskland.

img

Veiprising nærmer seg

Veien var selvfølgelig i sentrum for årets Transport & Logistikk-konferanse. Det er jo tross alt der mer enn 80 prosent av Norges godstransport skjer.

img

Utslippstrøbbel for Volvo-motorer

Et ukjent antall motorer har feil som kan føre til for høye NOx-utslipp. Konsernet skriver at kostnadene for utbedring kan bli betydelige.

img

Hint av ny Mitsubishi L200

Bildet sier ikke mer enn tusen ord, og det gjør ikke pressemeldingen heller. Men 9. november skal vi få vite mer.

img

Vurderer å ta denne elvarebilen til Norge

Nå har Ford startet produksjonen av det elektriske nyttekjøretøyet «Deutsche Post StreetScooter Work XL». Norge er et opplagt land hvor det vurderes salg av el-varebilen, ifølge Ford-importøren.

img

Proace 4x4 til Norge?

Toyotas varebil sto utstilt med firehjulsdrift på bilutstillingen i Paris, og den selges blant annet i Sveits og Østerrike. Men det er usikkert om eller når versjonen kommer til Norge.

img

Tommytreff for 16. gang

Tommy Olsen og hans familie og venner arrangerte lørdag Tommytreffet i og rundt Halden. Arrangementet er et privat arrangement som samlet veterankjøretøy fra Norge, Sverige og Danmark til treff og kjøretur.

img

Foreslår vrakpantavgift for lastebiler

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2019 at det skal betales inn en vrakpantavgift på 5.000 kroner for nye lastebiler.

img

Satser på storbilvask midt i lastebil-land

Med Coops hovedlager rett utenfor porten, og en rekke andre transportknutepunkter i nabolaget, kunne ikke Rensia drømt om en bedre beliggenhet for sin nye storbilvask.

img

FH nummer 1 million

Volvo leverte ut FH nummer 1 million til lykkelig kunde på IAA.

img

Skjerper kontroll av fartsskrivere

Skal gjøre det vanskeligere å jukse med apparatet som registrerer kjøre- og hviletid.

img

– Responsen har vært overveldende, spesielt fra Norge

Hyundai skal sammen med selskapet H2 Energy selge 1.000 hydrogenlastebiler i Sveits mellom 2019 og 2023. Interessen fra Norge har heller ikke latt vente på seg.

img

Dette koster Combo

Opel har satt pris på sin nyeste varebil.

img

Nå blir det lov med mer ekstralys

Fra mandag 1. oktober kommer de nye lysreglene som åpner for et fritt antall ekstralykter.

img

EU-milliarder til «grønn transport» i Norge

Den europeiske investeringsbanken (EIB) og SG Finans har undertegnet en avtale med en kredittlinje på 1,73 milliarder norske kroner (180 millioner euro) for å støtte lavkarbon transportmetoder i Norge.

img

Ny, høytkastende sideplog

Rett før Kong Vinter banker på døren igjen, lanserer den svenske plogprodusenten Mählers en ny, høytkastende sideplog for lastebiler.

img

Buzz med Transporter-tendenser

Det tok ikke lang tid før Volkswagens elektriske «Bulli»-konsept også kom som helstøpt Transporter. Flere versjoner vurderes.

img

Skal teste selvkjørende brøytebiler på OSL

Etter å ha prøvd teknologien i fred og ro på minimalt trafikkerte Fagernes flyplass, skal de selvkjørende brøytebilene nå testes på en av Skandinavias mest trafikkerte flyplasser.

img

Lover finansiering av lastebilførerkort gjennom Lånekassen

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) hadde med seg en liten budsjettlekkasje, da han møtte fremtidige lærlinger i yrkessjåførfaget.

img

Spennende DAF-samarbeid

Tre ulike alternativer med tre forskjellige samarbeidspartnere tyder på at DAF utforsker bredt når de vil elektrifisere sine tungbiler. Navn som ZF, Cummins og VDL klinger seriøst.

img

Glem små varebiler – nå kommer syklene

Det ble vist et utrolig antall sykler på den store tungbilutstillingen i Hannover. Flere og flere tror at den er løsningen på siste-kilometer-leveringen.

Neste 25 artikler