- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Ford vekker opp Transconti

Dette var en skikkelig IAA-overraskelse. En tung bil, 500 hesters trekkvogn, med ekte blå oval på fronten. Vi husker nesten ikke sist.

img

Mer elektrisk fra Volkswagen

e-Crafter får nå selskap av elektrifiserte utgaver av Transporter og Caddy. Og endelig fikk vi hilse på elektriske I.D. Buzz Cargo.

img

Satser på kinesisk el-varebil i Norge

Posten Norge har nettopp bestilt tre nye Maxus EV80, og nå varsler den kinesiske produsenten SAIC at de vil satse i det norske markedet.

img

Vi har møtt Traton

Traton er en av verdens største lastebil- og bussprodusenter. Ikke frykt – produktene skal ikke hete Traton. Men si Scania, og du skal tenke Traton. Si MAN og du skal tenke Traton. Eller omvendt.

img

Dagen før dagen

BMC? Noen drar sikkert kjensel på navnet. Men kanskje er det ikke bare gode minner. Dagens BMC er imidlertid ikke akkurat britisk bilindustri i nedgang lenger.

img

Lover lavere kostnader med «mild hybrid»

Her er de første bildene av Fords nye 2-tonns Transit. Varebilen får sin verdenspremiere på IAA.

img

Daimler tjuvstartet IAA

Alle nyhetene var avslørt på forhånd, men på dagen-før-dagen-forestillingen i Hannover ble de for første gang vist sammen i full bredde. Og det er ikke småtteri Daimler har på gang.

img

Setter el-lastebilene på prøve hos kunder

De aller første helelektriske MAN eTrucks er nå kjørt ut av produksjonshallen i Steyr i Østerrike, og overlevert til kunder. Allerede neste år planlegger MAN å produsere enda flere eTrucks.

img

Noen har vært der før

Joda – vi har nok sett autonome trekkvogner før. Men vi har også sett en design-oppskrift som Volvos Vera før. I Tyskland. I 1983.

img

Samles om gigantisk transport- og logistikkfest i Lillestrøm

Norges Lastebileier-Forbund, Norsk Industri, NHO Logistikk og Transport og Norges Varemesse har inngått samarbeid om å arrangere Transport & Logistikk, konferanse og messe på Norges Varemesse neste år.

img

Volvos nyeste trekkvogn

Ja, det virker som de mener alvor.

img

Satser på etanoldiesel for tungtransporten

Energiselskapet St1 lanserer nå det fornybare biodrivstoffet RED95 på norske Shell-stasjoner.

img

Igloocar skifter eier

Skapleverandøren blir fransk.

img

Mer hybrid fra Ford

Viser «mild hybrid»-variant av Transit 2T på IAA.

img

Urbant sjokk fra Mercedes

Rett fra et forholdsvis elektrisk gjesp i Stockholm til en sjokk-oppvåkning i København. Mercedes-Benz leverer jommen kontraster for tiden.

img

Volkswagen e-Crafter klar for å innta byene

Om du driver transport over lange avstander kan du nok glemme Volkswagen e-Crafter inntil videre. Holder du deg stort sett i sentrum, med inntil 1,72 tonn nyttelast, snakker vi trolig om en drømmevarebil.

img

Ny tjeneste for å overvåke dekkene

Volvo Trucks tar i bruk nye metoder for å følge med på og analysere essensielle komponenter i sanntid. Målet er å forhindre potensielle funksjonsfeil.

img

– Vi må satse på flere teknologier samtidig

Scania mener biodrivstoff trumfer elektrifisering i tungtransporten på kort sikt, men også i Södertälje tror de strøm vil overta om vi ser litt dypere inn i glasskula.

img

Langdistansebuss på flytende gass

Scania varsler at de skal vise sin Interlink Medium Decker turbuss for flytende gass (LNG) på IAA. Produsenten lover rekkevidde på inntil 1.000 kilometer.

img

Lanserer nytt multimediesystem

Renault Trucks utstyrer nå sine T, C og K-kjøretøy med et nytt lyd-, navigasjons- og underholdningssystem ved navn Roadpad.

img

Actros proppet med nyheter og selvtillit

BERLIN (YrkesBil.no): Ja, nå er det bekreftet at lastebilen kan leveres med små kameraer i stedet for sidespeil. I tillegg er nye Actros nivå 2-autonom. Og den kommer på markedet i april 2019.

img

Scania med plugg

Lanserer ny hybrid og plug-in-hybrid på IAA.

img

SsangYongs nye pickup er på plass i Norge

Rexton Sports er navnet på pickupen som får en startpris på 424.900 kroner.

img

En god Combo

Ikke bare er den nye lille fra Opel utstyrt med kvikke motorer og mulighet for åttetrinns automat. Smarte interiørløsninger og elektronisk lasteindikator kan bidra til en bedre hverdag både på jobb og fritid.

img

NRC Group kjøper Gunnar Knutsen AS

Blar opp 199 millioner kroner og overtar en av transportbransjens mest lønnsomme bedrifter.

Neste 25 artikler