- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Volkswagen og Ford skal samarbeide om varebiler

Selskapene bekrefter at de inngår en strategisk allianse for utvikling av kommersielle kjøretøy.

img

Utvider delelageret og utfordrer digitalt

LVD Lastvagnsdelar AS har flyttet inn i nytt bygg og nær tredoblet lagerkapasiteten. Samtidig vil eieren – Team Verksted – ta markedsandeler fra OE-leverandørene med en ny digital plattform.

img

Sterke protester mot EUs veipakke

Utenfor EU-parlamentet protesterte østeuropeiske sjåfører. Innenfor dørene greide EU-politikerne kun å skape majoritet rundt ett av tre punkter ved veipakken.

img

Zafira tilbake, i helt ny form

Opel Zafira var blant de første tyske flerbruksbiler da den ble lansert for 20 år siden. Etter å ha vært borte fra markedet en stund kommer modellen nå tilbake, større og med langt flere valgmuligheter enn tidligere.

img

Får miljøpris for Dønn Grønn-satsning

Blant nesten 5.800 Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter i Norge, og 80 nominasjoner, stakk Transport-Formidlingen SA av med prisen «Årets Miljøfyrtårn 2018». Les historien om hvorfor og hvordan de jobber så grønt.

img

Størst? Sant??

Vi foreslo et par veddemål rett før helgen. Men hvis du innkasserte gevinst på varebilsaken har du kanskje vært litt for kjapp?

img

Team Verksted kjøper Trailer & Maskinservice

Verkstedkjeden vil ta ytterligere grep om Nord-Norge gjennom oppkjøpet i Alta. Men antall servicepunkter øker ikke, for 2018 bød også på to avviklinger.

img

Holtan satser på egenhånd

Rune Holtan gir seg i Pluss Truck Sales & Rental, som han var med på å starte for tolv år siden. Nå skal han satse på konsulenttjenester for transportnæringen og lastebilsalg gjennom selskapet Holtan Bil AS.

img

Felleskjøpet skal halvere Co2-utslipp fra transport

Transportvirksomheten står for to tredeler av Felleskjøpets Co2-utslipp. Samvirket har som mål å halvere dette innen 2030.

img

Varebilsalget opp nesten fire prosent i 2018

37.204 grønne skilter i 2018 var mer enn de fleste importørene tippet for et år siden.

img

Scania solgte mest i 2018

Med ny modellserie på plass tok Scania tilbake topplasseringen i Norge, etter å ha blitt slått av Volvo to år på rad.

img

Nå kan Moelven Trysil bruke modulvogntog

Veien oppgradert og godkjent for de lengste vogntogene.

img

Ny epoke i Nor Slep

I februar flytter tilhenger- og påbyggspesialisten Nor Slep inn i nye lokaler på Borgeskogen. Og fra 1. januar overlot familien Spartveit, som har bygget opp bedriften, roret til nye krefter.

img

Nyttårskrydder

Dårlig med fotball og veddeløp nyttårsnatten? Her er et alternativ. Noen gode veddemål fra innspurten på norsk bilsalg.

img

Venturi fortsetter der Citroën slapp

Nå har Venturi – kjent for modige elbilkonstruksjoner i nesten 20 år nå – vist frem en polar-versjon. Den skal forske for fyrst Albert av Monaco, får vi vite.

img

Innfører fjerndiagnose på nyttekjøretøy i Norge

Med MB Uptime utføres diagnostisering av bilen mens den er på veien. Dermed kan verkstedet stå klare med nødvendige deler når bilen ankommer, slik at oppholdet tar kortere tid.

img

Hondas autonome muldyr

Honda gjør seg klar for CES 2019 – den store elektronikkutstillingen i Las Vegas som markerer starten på året for alle teknologifrelste.

img

Krever hastetiltak mot trafikkfarlige varebiler

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) mener stadig flere sjåfører av godsvarebiler under 3.500 kilo presses til å kjøre i flere titalls timer av gangen, og at først når sjåførene nærmest kollapser, gis det anledning til hvile. Nå krever forbundet strakstiltak.

img

Første CF Electric levert

DAF Trucks har i dag levert sin første helelektriske lastebil til den nederlandske supermarkedkjeden Jumbo.

img

DAF skal få opp dampen

Michiel Kuijs (t.h.) har hatt ansvar for DAFs eksportmarkeder utenfor Europa, og jobbet med å øke markedsandelen i land hvor merket er enda mindre enn i Norge for tiden. Nå skal han få fart på salget her til lands.

img

Dasstømming og rekommunalisering

Hvem skulle trodd det gikk an å bruke en halv weekend på å lese mer enn 200 sider om et renholdsverk, og kose seg hele veien?

img

Så mye vil Posten spare med store elvarebiler

Posten Norge har tatt i bruk fire elektriske Volkswagen e-Crafter. Bilene skal kjøre pakker i Oslo-regionen. Konsernets egne regnstykker viser at de sparer titusener på driften.

img

Viktig med fortid for å kjenne nåtid

Bård Toldnes har skrevet en bok som gir oss litt klarerer forståelse av hvorfor samferdselsbildet er som det er.

img

Godt skjult pickup-hemmelighet?

Spionbildene er ikke veldig avslørende, men det hevdes at det er snakk om en pickup-lillebror til Ford Ranger.

img

Mer elektrisk til Posten

Posten/Bring er pioner når det gjelder bruk av elektriske varebiler i stor skala. Nå har konsernet over 1.000 elektriske kjøretøyer i bruk i 43 byer og tettsteder. De nyeste er fire Volkswagen e-Crafter som skal kjøre ut pakker.

Neste 25 artikler