[]
[] [bilnorge.no] []

Bærum-mekanikere skrudde seg til verdensfinale i Brasil


Brede Høgseth Wardrum
Foto: VolvoFire nordmenn skal kjempe om topplassering i Volvos årlige mekanikerkonkurranse, VISTA.

Nylig kunne laget fra Volvo Truck Center på Rud i Bærum feire at de vant semifinalen i VISTA-konkurransen som ble arrangert i Gøteborg mot fire andre lag fra norske Volvo-forhandlere.

På bildet ser du finalelaget med Terje Kårstad (f.v.), Fredrik Staal, Alexander Arnesen  og Kent Fogtman Jespersen i aksjon med oppgaveløsning under semifinalen.

Nå er forberedelsene i gang for å slåss om en topplassering under verdensfinalen som arrangeres i Brasil i sommer, opplyser Volvo Norge Bi en pressemelding.

Volvo International Service Training Awards (VISTA) er en årlig servicemarkedskonkurranse der mer enn 18.000 servicemedarbeidere fra Volvo Trucks og Volvo Buses globale forhandlernettverk deltar.

«Gjennom samarbeid og kompetanseutvikling, ønsker VISTA å tiltrekke seg og vedlikeholde dyktige servicemarkedsmedarbeidere, dette er en spennende form for etterutdanning og kompetanseheving», skriver Volvo Norge.

Totalt har 101 lag fra Norge deltatt i omfattende innledende runder.

I semifinalen fikk de utfordrende oppgaver på seks ulike stasjoner, og de kjempet intenst i over tre timer med både teoretiske og praktiske oppgaver.

Teamet fra Bærum gjorde det også best i de innledende runder og var dermed en av favorittene foran semifinalen. På andre plass kom et team fra Volvo Truck Center på Furuset, det skilte kun 0,5 poeng opp til vinnerteamet.

De tre andre norske semifinalistene kom alle fra Wist Last & Buss AS, to team fra Trondheim og ett fra Molde.

I verdensfinalen i Brasil skal laget kjempe for norsk seier mot 39 andre lag fra hele verden. 

- VISTA har lang tradisjon i Norge, og vi ser hvilken verdi denne konkurransen har for kompetanseheving og lagånd. Denne gang hadde vi med over 100 team som innebar om lag 400 deltakere. Dette utgjør nær 60 prosent av alle våre servicemarkedsmedarbeidere, uttaler Stein Grüner, ansvarlig for kompetanse i Volvo Norge.

Han poengterer at høyt kvalifiserte og motiverte medarbeidere er vitkig for å utføre feildiagnostisering og reparere lastebiler «rett første gang». Gründer mener slike ferdigheter er nøkkelen til å hjelpe kundene med å oppnå maksimal driftstid og lønnsomhet for sine lastebiler.

Selv om VISTA er en konkurranse, er det et like viktig mål å oppmuntre til samarbeid, bygge lagånd og stolthet, samt oppmuntre til egen kompetanseutvikling. 


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: