[]
[] [bilnorge.no] []

Disse skal lede DAF-organisasjonen i Norge


Brede Høgseth Wardrum
Foto: Nordic TruckcenterEtter et halvt år som sjef for DAF-salget i Norge har svenske Håkan Blomén gått av. Nå er det denne trioen som skal lede Nordic Truckcenter AS.

Selskapet ledes dermed videre av et helnorsk team, med Roy-Morten Solheim (til høyre i bildet) som ansvarlig for salg, Atle Havig som produktsjef og Linn Randem Lein som økonomisjef.

Det opplyser Johannes Winberg i moderselskapet Nordic Truckcenter AB til YrkesBil.no.

Alle tre har vært med på oppbyggingen av Nordic Truckcenter AS siden oppstarten i Norge i 2017.

BAKGRUNN: DAF overtar importen selv

Lover lagerbiler
Den nye ledertroikaen gleder seg til å ta fatt på veien videre.

– Vi startet 2017 med et «tomt» selskap, og vil bruke 2018 til å strukturere og fortsette utvidelsen av Nordic Truckcenter AS. Det er planlagt flere salgspunkter og flere DAF servicepunkter er på trappene, opplyser de til YrkesBil.no.

Med de nye endringene i den norske organisasjonen ønsker de å utnytte kompetansen som allerede finnes i virksomheten.

Produktsjef Atle Havig, er kanskje den i Norge med best kunnskap om DAF, og har lang erfaring i det norske lastebilmarkedet. Havig lover lagerbiler for rask levering, optimalt tilpasset Norge.

– Våre lagerbiler vil bestå av alt fra 7,5 tonns distribusjonsbiler til 36 tonns kranbiler. I alt 19 modeller som er spesielt tilpasset Norge. Vi jobber med spennende kundevennlige løsninger og gleder oss til fremtiden, sier Havig.

– Krevende oppstart
Som YrkesBil.no fortalte på tampen av fjoråret valgte «Mr. DAF» i Norge, Vidar Melleby, etter å ha ledet oppstarten av den nye DAF-organisasjonen, å overlate sjefsstolen til Håkan Blomén.

Svensken hadde sin første dag i lederjobben 1. november, og hadde sin siste dag i stillingen mandag 30. april.

– Det har vært en spesiell tid og en krevende oppstartsprosess for både Nordic Truckcenter AS og DAF. Det å få bidra til etableringen av Nordic Truckcenter AS har vært et privilegium, ikke minst i møtet med alle aktørene som til sammen danner DAF i Norge, sier Blomén.

Han viderefører nå sin rolle som konsulent hos Lastfordon Sverige AB. Han vil fortsette som støtte for Nordic Truckcenter-gruppen på nordisk basis med utvikling av Nordic Edition-konseptbiler.


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: