[]
[] [bilnorge.no] []

Arka fortsetter som Effer-importør etter oppkjøp


Brede Høgseth Wardrum
Foto: Effer…og, ja: kranene skal fortsatt være gule og merkes med Effer, selv om produsenten nå eies av Hiab.

31. juli ble det kjent at CTE Group selger 100 prosent av sine aksjer i den italienske kranprodusenten Effer S.p.A. til den svenske giganten Hiab AB.

Oppkjøpet forventes sluttført siste del av 2018, forutsatt nødvendige godkjennelser fra myndighetene.

Effer vil fortsette å produsere sine produkter under egen merkevare med distribusjon gjennom sine eksisterende importørledd og deres underforhandlere.

«Business as usual»
Det betyr at Arka AS, som er en del av Strømberg Gruppen (eier blant annet Trucknor og Nordic Last og Buss), fortsetter som eksklusiv importør av Effer sine produkter til Norge. 

– Kortversjonen er «business as usual», opplyser prosjekt- og markedssjef Kato Nordland i Arka AS i en pressemelding.

Han understreker at selskapet på ettermarkedet vil ivareta Effer-produktene som før, og at deres lager vil opprettholdes og bygges videre ut i henhold til gjeldende planer.

Alt opprettholdes
Arkas kontrakter og samarbeidsavtaler med Effer forblir uforandret.

«Alle inngåtte kontrakter mellom Arka og våre kunder vil leveres i henhold til avtaler, og nye kontrakter vil inngås fortløpende uten endringer i betingelser. Arka vil opprettholde sitt forhandlernettverk og sitt nettverk på ettermarkedstjenester i Norge», heter det i meldingen.

Effer-produktene skal produseres videre på den eksisterende fabrikken i italienske Minerbio, der ledelse og stab forblir uforandret.

Som kjent skal man være forsiktig med å tukle med kjente merkevarer, så Effer-kranene forblir gule, opplyses det.


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: