[]
[] [bilnorge.no] []

Lanserer nytt multimediesystem


Brede Høgseth Wardrum
Foto: Renault TrucksRenault Trucks utstyrer nå sine T, C og K-kjøretøy med et nytt lyd-, navigasjons- og underholdningssystem ved navn Roadpad.

Produsenten beskriver systemet som «å ha en assistent i passasjersetet», og det skal gjøre at sjåføren kan lytte til musikk, snakke i hands-free telefon, kjøre trygt og motta navigasjonshjelp.

Roadpad inneholder Heavy Goods Vehicle (HGV)-navigator, musikkstrømming, kameraer og handsfree-telefon i én og samme enhet.

For å lette arbeidet til sjåførene har Roadpad et GPS-system spesielt utviklet for lastebiler. Dette er utstyrt med et Tom-tom navigasjonssystem med flere ulike egenskaper, blant annet valget mellom å se veien i 2-D eller 3-D, og å oppnå informasjon om trafikkforholdene i sanntid.

Ettersom Roadpad ifølge Renault Trucks er utformet med tanke på å tilpasse seg sjåførens egne vaner, gir systemet muligheten til å koble sammen to telefoner på samme tid. Dette gjør at sjåførene har tilgang til handsfree både for jobbtelefon og privat telefon.

Samtidig kan sjåførene velge én av telefonene når de skal sjekke kontaktlister eller ringe, mens innkommende samtaler eller tekstmeldinger mottas på begge telefoner. 

Sjåførene kan dessuten ha glede av sitt eget musikkbibliotek uten å løfte blikket fra veien, da systemet også gir tilgang til strømmeplattformen Deezer. Videre kan de lytte til DAB+ og få tilgang til værmeldings-app og Google Maps.

Som en sikkerhetsfunksjon er Roadpad forhåndsutstyrt med muligheten til å installere fire kameraer som til sammen gir god sikt under alle forhold, med både sidekameraer og kameraer bak.


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: