[]
[] [bilnorge.no] []

Ny, høytkastende sideplog


Brede Høgseth WardrumRett før Kong Vinter banker på døren igjen, lanserer den svenske plogprodusenten Mählers en ny, høytkastende sideplog for lastebiler.

Sideplogen SPH er utviklet for nordiske forhold, der store snømengder ofte gjør det viktig å holde høyden på brøytekantene nede.

Produsenten hevder i en pressemelding at deres nye plog har en spesiell design som gir rette brøytekanter og som hindrer at snøen faller ned i veibanen igjen etter plogbilen.

Roar Wehn, salgssjef hos Mählers, sier at fjorårets tester av SPH-sideplogen var vellykkede.

– Testene ga svært gode resultater, sier Wehn.

Pelle Eriksson, sjåfør hos Engqvist Åkeri AB i jämtlandske Tåsjö, er en av testsjåførene. Selskapet har blant annet ansvaret for fylkesvei 815, en 105 km lang plogstrekning som tidvis går over kuperte fjellområder. Med andre ord perfekte omgivelser til å teste en høytkastende plog.

– Jeg ble overrasket over hvordan den nye sideplogen kastet snøen under den første turen. Telefonledningene svaiet av snøen der jeg ploget, uttaler Pelle Eriksson.

Mählers opplyser at den høytkastende SPH-sideplogen kommer i fire bredder: 10, 12, 14 og 16 fot. Alle bygger på samme plattform, som så tilpasses til bredden som ønskes.


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: