[]
[] [bilnorge.no] []

Pizza på SEMA


Jon Winding-Sørensen
Foto: Toyota



De dagene SEMA har vært åpen i år har Toyota servert pizza. Fra en hydrogendrevet pizzaovn på hjul.

Sammen med Pizza Hut og et par andre gode hjelpere har Toyota klart å samle litt oppmerksomhet på SEMA.

Og det er godt gjort, den utstillingen mangler nemlig ikke objekter med enorm oppmerksomhetsfaktor.

Men her snakker vi om mer enn bare en rullende pizza-sjappe. Det som imidlertid er åpenbart for publikum er akkurat det, men også her med en spesiell twist. For selve produksjonen skjer ved hjelp av roboter.

Her har Toyotas Motorsport Senter kastet seg ut i noe de ikke kunne tidligere, men som de åpenbart har løst bra. De har bygget om planet på en Tundra til et skreddersydd pizza-kjøkken.

Kjøleskap for pizzaene og en conveyor-ovn er hovedingrediensene. Pluss to computerstyrte robot-armer. En arm åpner kjøleskapet og velger den halvfabrikata-pizzaen som er bestilt, legger den på beltet og lukker skapet. Så går kakestykket gjennom ovnen og i den andre enden kommer den andre armen og henter produktet, plasserer det på benken, kutter det opp i seks stykker som den så legger i esker og leverer.

Seks – syv minutter tar det før pizzaen blir ferdig.

Men det pazzaspiseren ikke ser er at dette er en Tundra bygget opp fra bunnen.

Den har fått Mirais drivlinje, brenselceller, hydrogentanker – hele pakka. I tillegg leverer drivanlegget strøm både til kjøleskap, ovn og roboter.

Det er Nachi Robotic, en av Toyotas naboer i Texas, som har ordnet robotene. 

Og, interessant nok, er det Toyotas lastebil-teknikere som har hjulpet til med brenselcelle-bilen. 

De jobber jo med et større brenselcelle-lastebil-prosjekt selv.


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: