[]
[] [bilnorge.no] []

Første hint om Toyotas nye lille varebil


Brede Høgseth Wardrum
Foto: ToyotaNå får vi vite navnet og dato for når bilen skal vises.

Toyota melder at den nye kompakte varebilen Proace City får sin verdenspremiere 30. april i år, under Commercial Vehicle Show i Birmingham.

Med Proace City entrer Toyota det største segmentet i det voksende europeiske markedet for lette varebiler, og får en ny streng å spille på i tillegg til Proace og Hilux.

Den nye modellen skal, som tidligere omtalt, produseres gjennom Toyotas pågående samarbeid med Groupe PSA og blir et nytt tilskudd i søskenflokken Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Opel Combo.

Toyota viser til at salget av kompakte varebiler utgjør cirka 35 prosent av totalen i Europa.

– Produksjonen starter helt mot slutten av 2019, og vi håper å få bilen hit tidlig i 2020. Toyota har jo per i dag ingen varebil i segmentene under Proace, så vi fyller med dette et annet viktig «hull» i nyttekjøretøyporteføljen vår, har nyttekjøretøysjef Hans-Petter Bakken i Toyota Norge tidligere uttalt til YrkesBil.

Fullstendige detaljer om den nye modellen, inkludert drivverk, karosserityper og dimensjoner må vi avvente til verdenspremieren.

Men om vi skal spekulere litt: Det vil overraske oss dersom vi finner mange avvik fra variantene som tilbys av Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Opel Combo.


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: