[]
[] [bilnorge.no] []

DAF-organisasjonen flytter «hjem» til Råde


Brede Høgseth Wardrum
tekst og fotoNordic Truckcenter AS forlater dagens lokaler på Langhus, omorganiserer og flytter hovedkontoret til de gamle DAF Norge-lokalene i Råde. Her blir de samlokalisert med DAF-fabrikkens egne folk i Norge.

– Vi trenger mer kontorplass, og det har vi ikke muligheter for å få i lokalene her på Langhus. Derfor flytter vi nå til Råde, nærmere bestemt til de samme lokalene som den tidligere importøren, DAF Norge AS, holdt til i, forteller Atle Havig (bildet) i Nordic Truckcenter AS til YrkesBil.

På bildet over står han sammen med økonomisjef Linn Randem Lein utenfor lokalene de flytter ut av.

Flyttesjauen har allerede startet, og Havig regner med at DAFs hovedkontor er på plass i de tradisjonsrike DAF-lokalene rett ved E6 i Råde innen kalenderen viser andre søndag i advent.

Mange bytter
De seneste årene har vært en broket periode for DAF i Norge, med importørbytte, omorganiseringer og sviktende salg.

Om du – som oss – tidvis blir litt forvirret, og ikke helt henger med på hvem som nå skal flytte hvor, og sammen med hvem, så skal vi gjøre et forsøk på å rydde opp litt:

Etter 35 år som importør av det nederlandske lastebilmerket var en epoke over for privateide DAF Norge AS (eid av Autonor AS), da fabrikken selv overtok importen til Norge fra og med 1. august 2016.

Fem måneder senere, 1. januar 2017, overtok Nordic Truckcenter AS salget av DAF i Norge. Selskapet eies av det nederlandske matvarekonsernet Royal A-Ware Group og sorterer under Nordic Truckcenters hovedkontor i Markaryd i Sverige (også hovedkontor for forhandlernettet i Sverige og Finland). Har ti ansatte i Norge.

Men formelt er det DAF Trucks N.V. som er importør til Norge gjennom selskapet DAF Trucks Norge AS. Dette selskapet er også ansvarlig for teknisk support og forsyning av reservedeler. Jarle Mauritzen og Rune Engeset er de eneste ansatte i selskapet, med ansvar for henholdsvis teknisk support og deleforsyning.

Når det gjelder service og vedlikehold er det Team Verksted AS som har kontrakt direkte med DAF-fabrikken som partner ved ni av sine verksteder i Norge (Langhus, Oslo, Trondheim, Kristiansand, Bergen, Ålesund, Gol, Tromsø og Bodø). I tillegg har E18 Truck Center i Porsgrunn og Maskin og Auto Service AS i Stavanger kontrakter.

Vil fremstå samlet
Siste nytt nå er altså at Nordic Truckcenters administrasjon flytter sammen med de to ansatte i DAF Trucks Norge AS, i lokalene i Råde. Her skal også DAF-fabrikkens Area Manager for Skandinavia, danske Lars Klogborg, ha en kontorplass og ha tilhold i perioder.

– I dag sitter vi på flere ulike steder, og fremstår nok ikke for kundene som «ett DAF» utad. Selv om vi samarbeider godt i dag tror jeg samlokalisering blir en bedre løsning – både for kundene og oss. Målet er å være og fremstå som «ett DAF» overfor kundene, sier Havig.

Ved dagens hovedkontor for Nordic Truckcenter på Langhus sitter Atle Havig, som i dag har tittelen produktsjef, og økonomisjef Linn Randem Lein. Her leier de to kontorer i hovedkvarteret til Team Verksted AS.

Fra nyttår får Nordic Truckcenter AS også en ny ledelsesstruktur. De går da fra en tredelt modell, der Atle Havig og Linn Randem Lein siden mai 2018 har delt lederansvaret med Roy-Morten Solheim i Bergen, som var salgsansvarlig inntil han sluttet i selskapet tidligere i år. Fra nå blir det én leder.

– Linn Randem Lein slutter ved årsskiftet og Cecilie Ellefsen, som allerede er ansatt i Nordic Truckcenter, går over i en ny rolle og overtar en del av Linns oppgaver. Da får jeg samtidig eneansvar for selskapet, inkludert salgsansvar, forteller Havig. 

Skal øke salget
Han påpeker at DAF-folket imidlertid ikke hadde flyttet helt bort fra Råde i 2016. Nordic Truckcenter har som kjent en selger på plass her, som nå skal sitte sammen med administrasjonen. Tilknyttet de samme lokalene har også Team Verksted et tungbilverksted.

Per 17. november var det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken registrert 88 nye DAF i Norge i 2019. Det er et stykke under de målene både DAF-fabrikken og Nordic Truckcenter tidligere har uttalt.

– Vi er ikke tilfreds med salget og mener selvsagt at de grepene vi nå tar også skal bidra til økt salg. Vi har flere ting på gang fremover, sier Havig.  


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: