Samlet yrkesbilbransjen

Varebilinnredningsbedriften Modul-System AS tenker langt utover varerommets vegger, når de samler 160 sentrale personer fra bransjer i og rundt yrkesbilnæringen. Nå planlegges allerede neste seminar.

Publisert

– Vi er veldig godt fornøyd med arrangementet i 2019. Dette var femte året på rad vi arrangerte Yrkesbilseminaret, og oppslutningen viser klart og tydelig at dette er en type arrangement bransjen gjerne vil ha, sier forretningsutvikler Trond Gladsø i Modul-System AS til YrkesBil.

Gladsø er primus motor for arrangementet som totalt hadde 22 besøkende og seks samarbeidspartnere det første året seminaret ble arrangert på Holmsbu. Da Modul-System AS kjøpte ToolPack AS tok Gladsø med seg konseptet videre.

Høstens utgave – som ble arrangert i X Meetingpoint (Moxy) på Hellerudsletta hadde rundt 160 messebesøkende på bransjedagen, mens cirka 130 overvar seminarene dagen etter.

Beslutningstakere
Arrangementet ble åpnet av samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Et tredvetall utstillere viste stort sett alt markedet har å by på i dag av lettere nyttekjøretøy – varebiler i alle avskygninger med forskjellige tilhørende og beslektede tjenester.

– Noe av det som gjør arrangementet unikt, er at samtlige besøkende også er beslutningstakere i bransjen. Utstillerne representerte en stor andel av det som årlig selges av yrkesbiler her i landet, understreker Gladsøe.

– Hva er bakgrunnen for satsingen på et arrangement av denne typen?

– Rett og slett at vi så behov for større åpenhet, og ønsket å gjøre bransjen mer transparent ved å synliggjøre alt på ett sted, forteller han, og bekrefter at ambisjonene strekker seg ut over Norges grenser:

Tenker utover Norge
Modul-System jobber nå med å gjøre seminaret til et nordisk fenomen.

– I første omgang prøver vi å komme i gang i Sverige med et arrangement tilsvarende det norske. Den svenske LCV-foreningen (Light Commercal Vehicle) hadde lagt sitt årsmøte til Yrkesbilseminaret på Hellerudsletta nå, og de ønsker seg en svensk parallell.

– Hvor snart kan noe slikt komme på plass?

– Målet er eventuelt neste år, og vi har et prosjekt i gang for å utrede et mulig grunnlag for dette, sier Gladsø, som minner om at veien er kort også til Danmark og Finland.

– Yrkesbilseminaret 2020 i Norge?

– Der legger vi planen etter at vi har gått gjennom resultatene av årets arrangement med våre samarbeidspartnere. Mye tyder på at det kan bli ganske likt årets utgave. Hovedinntrykket er at 2019-utgaven fungerte meget bra, både når det gjelder innhold og arrangementssted, slutter Trond Gladsø.

**Artikkelen ble først publisert i YrkesBil nr. 11 - 2019**

Powered by Labrador CMS