- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Buss

img
img

Bertel O. Steen ansetter ny salgsdirektør for buss

Jon Øivind Rist er ansatt i stillingen som salgsdirektør buss i forretningsenheten Mercedes-Benz Nyttekjøretøy.

img

Nytt på nytt fra Mercedes-Benz

Spesialmodellen Actros Edition 2, i begrenset opplag på 400 biler, starttidspunkt for produksjon av elektriske eActros og flere nye sikkerhetsfinesser. Det var blant høydepunktene da Mercedes-Benz' tyngste inviterte til årets ikke-IAA-fest.

img

Webasto med nytt «virus-filter»

HEPA luftfiltreringssystemene som Webasto lanserer nå er spesielt rettet mot ambulanser og kjøretøy for persontransport.

img

Blir først nord for Polarsirkelen

Nordlandsbuss har bestilt 31 elektriske Volvo-busser med ladeinfrastruktur og service.

img

Tidlig ute med elektrisk turbuss

OsloBuss AS har investert i tre elektriske turbusser. Selskapet regner med at nær 80 prosent av kjøringen deres snart kan elektrifiseres.

img

Rekordstor leveranse fra Scania til Vy

Vy Buss har i løpet av sommeren fått mer enn 160 nye Scania Citywide LE Suburban-busser. Vedlikehold og reparasjon av bussene skal også følges opp av Norsk Scania, som derfor har etablert nye verksteder både i Slemmestad og i Haugesund.

img

Fortsetter utrullingen av elbusser

Vy Buss Norge har bestilt et stort antall elektriske busser fra Volvo. Bussene skal gå i Drammen og Ålesund, og leveres senere i år. Sommeren 2021 vil Vy Buss ha 150 elektriske busser i trafikk.

img

Åtte elektriske shuttlebusser på Gardermoen

Oslo lufthavn ble tirsdag den første lufthavnen i Norden til å ta i bruk elbusser for å frakte passasjerer mellom fly og gate. Innen 2026 er målet at alle slike busser på Gardermoen skal være elektriske.

img

– Viktigere med utbedringer enn nye veier

I sitt innspill til Nasjonal transportplan (NTP) tar Yrkestrafikkforbundet til orde for at man heller bør ta inn vedlikeholdsetterslepet og utbedre dagens veinett, framfor å sette i gang nye, store veiprosjekter.

img

BYD med store leveranser til Vy Buss og Unibuss

Den kinesiske produsenten skal levere totalt 78 elbusser til de to norske selskapene. Dette inkluderer de første elektriske Klasse II-bussene.

img

Mercedes-Benz utvider elbuss programmet

Lanserer den helelektriske leddbussen eCitaro G.

img

MAN skal levere 127 busser til Unibuss

Unibuss valgte MAN som leverandør av 127 MAN Lion's City busser til kjørekontraktene som omfatter områdene Vestre Aker, Nesøya og Bærum kommune. Alle skal kjøres på HVO.

img

Kreative kollektiv-
løsninger gjør minibussene viktigere

Fylkeskommunenes kollektivselskaper etterspør i sine anbudsforespørsler nye kreative løsninger. Aldersvennlig dør-til-dør-transport, nye former for pasienttransport og skoleskyss gjør minibuss til et viktig og økende forretningsområde.

img

Slik vil regjeringen redde bussbransjen

Foreslår 100 millioner kroner til kommersielle buss- og båtruter.

img

Boreal satser på elektriske turbusser

Har bestilt 36 elektriske turbusser, og planlegger 19 ladestasjoner i de største cruisehavnene.

img

Fra bybuss til avansert ambulanse

Krise skaper kreativitet, sies det. Daimler tok munnhellet på ordet og konverterte en Mercedes-Benz Citaro bybuss til en spesialambulanse med høy kapasitet.

img

Diesel synker – for buss

Statistisk fantes det ikke en eneste ny buss som gikk på bensin i EU i fjor (i praksis ble det åtte slike). Men det var litt over 34.000 dieselbusser – synkende andel riktignok, med 3,1 prosent.

img

EU-nedgang på tungt

Det tar lenger tid å telle opp tunge biler enn personbiler. Selv om man skulle tro de tyngste var de enkleste. Men nå er i hvert fall februar-tallene fra ACEA på plass. Nedgang i alle segmenter, bortsett fra buss. Men nedgangen bremses.

img

74 mill. i statlig støtte skal gi 100 nye elbusser i Oslo

Enova bidrar til at Ruters bybusser i Oslo Sør kan bli elektriske.

img

ABB skal lade 55 BYD for Vy Buss

Skal fylle energi på operatørens nye elbusser i Hamar, Haugesund og Slemmestad.

img

Volvos nye flaggskip

Med dobbeltdekkeren 9700 DD trapper Volvo opp kampen i markedet for ekspressbusstrafikk med krav til høy passasjerkapasitet.

img

Snart får Gjesdal tre førerløse busser - med millioner i støtte fra EU

I april settes tre førerløse busser i trafikk i Gjesdal i Rogaland. Kommunen er del av et EU-støttet prosjekt som skal teste funksjonaliteten, driftskompatibiliteten og sikkerheten ved autonome bussflåter.

img

Elektrisk Solaris skreddersydd for Skandinavia

Hittil har vi ikke sett noen 15-meters treakslet elbuss på veien i Norge. Det vil Solaris gjøre noe med.

img

Kjøper 16 elektriske turbusser

Med 27 millioner i offentlige støttemidler som utgangspunkt investerer Tide Buss AS nå i 16 elektriske turbusser og 14 ladestasjoner.

img

Ny storavtale mellom MAN og Tide Buss

Busselskapet Tide kjøper 125 busser for rundt 400 millioner kroner fra MAN. Bussene skal settes inn på linjer i Bergen Nord-anbudet i oktober 2020.

Neste 25 artikler