- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Buss

img
img

BYD med store leveranser til Vy Buss og Unibuss

Den kinesiske produsenten skal levere totalt 78 elbusser til de to norske selskapene. Dette inkluderer de første elektriske Klasse II-bussene.

img

Mercedes-Benz utvider elbuss programmet

Lanserer den helelektriske leddbussen eCitaro G.

img

MAN skal levere 127 busser til Unibuss

Unibuss valgte MAN som leverandør av 127 MAN Lion's City busser til kjørekontraktene som omfatter områdene Vestre Aker, Nesøya og Bærum kommune. Alle skal kjøres på HVO.

img

Kreative kollektiv-
løsninger gjør minibussene viktigere

Fylkeskommunenes kollektivselskaper etterspør i sine anbudsforespørsler nye kreative løsninger. Aldersvennlig dør-til-dør-transport, nye former for pasienttransport og skoleskyss gjør minibuss til et viktig og økende forretningsområde.

img

Slik vil regjeringen redde bussbransjen

Foreslår 100 millioner kroner til kommersielle buss- og båtruter.

img

Boreal satser på elektriske turbusser

Har bestilt 36 elektriske turbusser, og planlegger 19 ladestasjoner i de største cruisehavnene.

img

Fra bybuss til avansert ambulanse

Krise skaper kreativitet, sies det. Daimler tok munnhellet på ordet og konverterte en Mercedes-Benz Citaro bybuss til en spesialambulanse med høy kapasitet.

img

Diesel synker – for buss

Statistisk fantes det ikke en eneste ny buss som gikk på bensin i EU i fjor (i praksis ble det åtte slike). Men det var litt over 34.000 dieselbusser – synkende andel riktignok, med 3,1 prosent.

img

EU-nedgang på tungt

Det tar lenger tid å telle opp tunge biler enn personbiler. Selv om man skulle tro de tyngste var de enkleste. Men nå er i hvert fall februar-tallene fra ACEA på plass. Nedgang i alle segmenter, bortsett fra buss. Men nedgangen bremses.

img

74 mill. i statlig støtte skal gi 100 nye elbusser i Oslo

Enova bidrar til at Ruters bybusser i Oslo Sør kan bli elektriske.

img

ABB skal lade 55 BYD for Vy Buss

Skal fylle energi på operatørens nye elbusser i Hamar, Haugesund og Slemmestad.

img

Volvos nye flaggskip

Med dobbeltdekkeren 9700 DD trapper Volvo opp kampen i markedet for ekspressbusstrafikk med krav til høy passasjerkapasitet.

img

Snart får Gjesdal tre førerløse busser - med millioner i støtte fra EU

I april settes tre førerløse busser i trafikk i Gjesdal i Rogaland. Kommunen er del av et EU-støttet prosjekt som skal teste funksjonaliteten, driftskompatibiliteten og sikkerheten ved autonome bussflåter.

img

Elektrisk Solaris skreddersydd for Skandinavia

Hittil har vi ikke sett noen 15-meters treakslet elbuss på veien i Norge. Det vil Solaris gjøre noe med.

img

Kjøper 16 elektriske turbusser

Med 27 millioner i offentlige støttemidler som utgangspunkt investerer Tide Buss AS nå i 16 elektriske turbusser og 14 ladestasjoner.

img

Ny storavtale mellom MAN og Tide Buss

Busselskapet Tide kjøper 125 busser for rundt 400 millioner kroner fra MAN. Bussene skal settes inn på linjer i Bergen Nord-anbudet i oktober 2020.

img

Volvo og Scania med hver sin utklassingsseier

Sjelden har vi sett noen gjøre så rent bord på salgsstatistikken som Scania gjorde med lastebiler og Volvo med busser i 2019.

img

Fargerik strømsparing

Ulike farger på innvendig belysning skal spare strøm i Fords nye helelektriske minibusskonsept.

img

Solaris skal levere ti trolleybusser til Bergen

Keolis Norge har bestilt ti Trollino nT18 fra Solaris Norge AS. De 18 meter lange batteridrevne trolleybussene skal settes i drift på Norges eneste trolleybusslinje i Bergen om ett år.

img

Yutong skal levere 88 elbusser til Bergen

Ryktene har gått en stund. Nå er det bekreftet: Keolis Norge har signert en ordre på 88 elektriske busser av typen E12, fra kinesiske Yutong. Bussene skal settes i drift i Bergen i 2020.

img

Solvik-Olsen skal jobbe med selvkjørende busser

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, der han skal jobbe med autonome busser.

img

Vy samler buss og tog digitalt

Felles app og nettside for bestilling av buss- og togbilletter.

img

Rapport: Norske busser deltar snart ikke i dette markedet lenger

Et stadig økende antall utenlandske turbusser overtar kjøring i Norge, og norske busselskaper deltar snart ikke i det såkalte «incoming-markedet» lenger, ifølge en ny rapport fra NHO Transport.

img

Vy Buss kjøper 55 elbusser fra BYD

Ordren, som inkluderer produsentens aller første klasse 2-busser, er en av de største BYD har mottatt fra en europeisk kunde.

img

Bussbonanza i Brussel

Store og små verdenspremierer står i kø på verdens største bussmesse. Dørene åpner for publikum i dag, fredag, men vi har allerede tatt en sniktitt og fant mange høydepunkter.

Neste 25 artikler