- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Nye dekk-krav og økte gebyrer: Forventer at flere følger reglene

Fra 15. november må alle tungbildekk på drivende og styrende aksler være merket med «alpesymbolet». Samtidig skal det svi mer å kjøre ureglementert: En gebyrsats øker fra 750 til 2.000 kroner per dekk.

img

Skrinlegger fusjonsplaner

Planen om en mulig fusjon mellom Transportsentralen Lillestrøm SA og Transport-Formidlingen SA er skrinlagt.

img

Nyttebiler i EU: 28 prosent etter

Siden ACEA bare teller nyttebilregistreringer hver annen måned, gikk vi glipp av en juli full av optimisme. I stedet er vi tilbake i en august som igjen viser stor nedgang: minus 18 prosent.

img

Veivesenet med nytt forslag i kampen mot transportkriminalitet

Statens vegvesen foreslår nå å etablere en tverretatlig faggruppe, bestående av Skatteetaten, Arbeidstilsynet og Politiet, i tillegg til Statens vegvesen.

img

Mesta og Cognia inngår samarbeidsavtale om flåteoptimalisering

Mesta drifter mer enn tusen kjøretøy og anleggsmaskiner. Nå har de signert en avtale med Cognia om bruk av Linx flåtestyring og prosjektstøtte.

img

Store nedbemanninger hos MAN

I München ble det i dag offentliggjort planer om reduksjoner i MAN organisasjonen. Det er snakk om inntil 9.500 arbeidsplasser. Flere anlegg kan bli stengt.

img

Nikola får GM med på laget

General Motors skal levere brenselcelle- og batteriteknologi til Nikola, samt produsere pickupen Nikola Badger (bildet). Til gjengjeld får GM blant annet 11 prosent eierandel i oppstartsselskapet.

img

If satser tyngre på tungbil

If spisser organisasjonen mot markedet for skadetakst på tunge kjøretøy. Bogdan Lis (59) er ansatt som leder for forsikringsselskapets tungbilsatsning.

img

Transport & Logistikk-konferansen blir kun digital

Arrangøren håpet i det lengste å kunne gjennomføre høstens store konferanse for transport- og logistikknæringen med fysisk oppmøte. Nå er det besluttet at møteplassen blir kun digital.

img

Ny sjef for Forlaget Last og Buss

Etter 13 år i sjefsstolen har Kjersti Lillehagen overlatt ansvaret for driften til Jarle Kleppan fra 24. august.

img

Nye sjefer i toppen av Scania/MAN og VW Nytte

Det har vært rene stolleken i toppen av Volkswagen-konsernets nyttekjøretøyavdelinger i sommer. Flere toppsjefer er byttet ut.

img

Ønsker innspill til EU-høring om fremtidens transport

EU-kommisjonen lanserte i juli i år en høring om fremtidens transport. Samferdselsdepartementet skal utarbeide et norsk høringsinnspill og ønsker innspill fra norske aktører innen 1. september.

img

Scania i pluss, MAN i minus

Traton kommer med tall for første halvår som viser at for hele gruppen sank volumet fra 123.300 i fjor til 77.700 i år. En nedgang på 37 %.

img

Nytt initiativ for el-truck

Denne gange har ACEA slått seg sammen med 28 tunge organisasjoner når de ber EU-kommisjonen tenke trygge og smarte parkeringsplasser for lastebiler. Særlig nullutslipps.

img

Tungbilsalget i EU: på vei opp igjen.

Når vi ser på nyttebilsalget i Europa, har ikke en eneste av årets seks første måneder gått i pluss. Men juni antyder at nedgangen er bremset.

img

– Ikke glem transport-heltene

ACEAs generaldirektør har skrevet brev, først og fremst til EU-kommisjonen, og bedt dem ikke glemme tungbilene og sjåførene nå som Europa skal kickes i gang igjen.

img

Ny tilskuddsordning for buss- og passasjerbåtselskaper

Regjeringen oppretter tilskuddsordning på 100 millioner kroner for buss- og passasjerbåtselskaper

img

Volvo: bedre enn fryktet

AB Volvo kunne I dag fortelle om et annet kvartal som hadde gått meget bedre enn de fleste hadde fryktet.

img

– Konsekvensene vil merkes for fullt i andre halvår

Mange tungbilaktører flyter fortsatt på gode ordrereserver fra tiden før koronakrisen slo inn. Selv om aktiviteten nå er økende, frykter bransjen at andre halvår blir verre enn det de har opplevd hittil.

img

Nedgang i EUs nyttebilsalg - størst for de minste

I april sank nyttebilsalget i Europa med 67 prosent. Noen av de store markedene, Frankrike, Italia og Spania så en nedgang på mer enn 80 prosent. Men det var de under 3,5 tonn som mistet mest.

img

Hankook satser tyngre

At Hankook er store på dekk til tungbil er ingen nyhet. Derimot er det nytt at produsenten nå også vil satse på dekk til tunge nyttekjøretøy med sin andre merkevare, Laufenn.

img

Reagerer på at pengene til utekontroll av tungtransport halveres

I revidert nasjonalbudsjett har regjeringen halvert pengene til utekontroller av tungtransporten. En åpen invitasjon til mer ulovlig kabotasje, mener NLF.

img

Skuffet over biodrivstoff-avgjørelse

Full veibruksavgift for biodrivstoff innføres fra 1. juli. Transportorganisasjonene er skuffet.

img

Går sammen om å forenkle transportselskapenes logistikkjede

Vehco, som er en betydelig leverandør av systemer for flåtstyring, blir nå en del av varemerket AddSecure.

img

Toppsjefen tatt på senga med hemmelig «Drive in»-bursdag

Da Grant Larsen, sjefen for bilkonsernet som eier lastebilforhandleren Volmax, fylte 50 år, lot ikke kollegene og familien koronarestriksjonene stoppe feiringen. Et vogntog og et mannskor ble noe av redningen.

Neste 25 artikler