- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Rapport: Flere av regjeringens mål nås sannsynligvis ikke

Bilimportørenes Landsforening (BIL) konkluderer i mulighetsstudien «Grønn teknologi og nyttekjøretøy» med at flere av målene om innfasing av såkalte «nullutslipps-nyttekjøretøy» sannsynligvis ikke nås innen fristene. Samtidig påpeker Norges Bilbransjeforbunds «Veikart for tungtransporten» at økt behov for transport vil spise opp utslippskuttene.

img

Erfaren bransjemann ny bruktsjef hos MAN

MAN Truck & Bus Norge AS har ansatt Petter Lende (44) som ny sjef for bruktbilavdelingen TopUsed. Dette er nyeste av en lang rekke endringer i MAN-organisasjonen det seneste året.

img

NLF: - Regjeringens ambisjoner henger ikke sammen med teknologiutviklingen

Regjeringen signaliserer sterke ambisjoner om reduksjon i klimautslipp i deres fremlegging av Klimaplan 2021-2030. Ambisjonene henger imidlertid ikke sammen med teknologiutviklingen innen godstransport.

img

Skjerper klimakravene for transporten

Regjeringen åpner for «nullutslippssoner» i Oslo og Bergen. Samtidig krever de «utslippsfrie kjøretøy» i offentlige innkjøp.

img

De mest solgte varebilene, lastebilene og bussene

Volkswagen, Scania og Volvo på topp i 2020 – akkurat som ventet.

img

Ny pluss-måned for de tunge

Tungbilstatistikken til ACEA, som også inneholder varebiler, viser et forsiktig pluss for novembersalget i Europa.

img

Frir til flymekanikere

Bertel O. Steen samarbeider med NAV om å gi arbeidsløse flymekanikere sjansen til å gå inn for landing i en ny jobb, for eksempel som tungbilmekaniker.

img

Ny organisering og ledelse skal løfte Bertel O. Steen Lastebil og Buss

En ny organisasjonsmodell og bemanning av ledergruppen er på plass for nyopprettede Bertel O. Steen Lastebil og Buss. Nå starter jobben med å øke markedsandeler.

img

Posten går ut av bildriften i omstridte Bring Trucking

Posten Norge går ut av bildriften i det slovakiske selskapet Bring Trucking. Kleijn Transport og Kim Johansen overtar virksomheten.

img

Slik skal de øke effektiviteten på varetransporten

Optimera samler alle krefter i et nasjonalt kjørekontor, og skal i større grad styre biler og varestrøm i hele konsernet fra sentralt hold.

img

Advarer bransjen om bruk av feil slanger

Statens Havarikommisjon (SHK) slo nylig alarm om slangeforbindelser i bremsesystemet på vogntog, etter å ha avdekket bruk av feil slangetype under granskning av en dødsulykke. Tungbilbransjen advarer mot å ta snarveier.

img

En evig berg-og-dalbane

Tallene på nyttebilregistreringer i Europa kan ikke akkurat sies å følge en klar trend. Det er heller et spørsmål om hvilken retning berg-og-dalbanen tar neste måned.

img

Skal utvikle hydrogenfylle-nettverk i Norge

Everfuel A/S og Nel Hydrogen lanserer planer om å bygge opp et nettverk av fyllestasjoner for hydrogen i Norge.

img

Tilbyr treningsapparater og el-sykler for yrkessjåfører

Det nye vegserviceanlegget på Grenstøl utenfor Tvedestrand inneholder blant annet en energistasjon, tretti døgnhvileplasser, treningsapparater for yrkessjåfører, hundeluftegård, el-sykler og blomstereng.

img

- Må utvikle lav- og nullutslippsløsninger raskere

Klima- og miljødepartementet gir en million kroner i oppstartstøtte til Grønt landtransportsprogram.

img

Satser på ny transportmesse i 2021

I en sesong der «alle» yrkesbilrelaterte messer ble avlyst kommer Bjørn Magnussen (innfelt) med en gladnyhet. 2-4. september neste år blir det Transportmesse på Gardermoen igjen.

img

Elektrisk «kick off» med Erna som «gudmor»

Statsministeren kastet glans over innvielsen av Tom Wilhelmsens nye elektriske tippbiler.

img

Har aldri solgt flere tungbildekk

På fire år har dekk-kjeden Vianor økt salget av lastebil- og bussdekk i sin høstkampanje med 350 prosent. Stadig flere tungbilkunder vil handle dekk på kilometeravtaler.

img

Traton nærmere el

Det er ikke lenge siden vi skrev om Traton og antydet at det hadde vært stille om deres samarbeid med Hino. Nå har det også endret seg.

img

Nyttebiler i Europa: Opp 16 prosent

Nå er ACEAs september-statistikk for nyttebiler i Europa klar. Varebilene øker så formidabelt at de drar hele gruppen opp på tross av at de tyngste har et lite fall.

img

Bridgestone bytter ut bestselgerne

To dekkmodeller står for rundt 60 prosent av Bridgestones salg av lastebildekk i Norge. Nå byttes de ut.

img

Enighet om Traton-Navistar

Det var ganske morsomt å følge pokerspillet om Traton-overtakelse av amerikanske Navistar siste uke. Men selv om partene er enige, er ikke underskriftene på plass.

img

Nedgang i godstransport med utenlandske lastebiler

Transportarbeidet utført med utenlandske lastebiler i Norge gikk ned 3,2 prosent fra 2018 til 2019. Samtidig øker kabotasjekjøringen og polske lastebiler øker stadig markedsandelen.

img

80 milliarder til «bedre samferdsel»

Regjeringens forslag til statsbudsjett 2021: Endringer i drivstoffavgiftene, mer penger til Enova, 100 millioner til hydrogensatsing og 80 milliarder til «bedre samferdsel».

img

Dekkretur sliter med «gratispassasjerer»: - Håper flere vil ta ansvar

Norsk Dekkretur sliter med å få importører av tunge tilhengere med i dekkreturordningen. Daglig leder i Rich. Steen AS, Per Svendsen, oppfordrer flere bransjeaktører til å følge etter dem og tegne avtale.

Neste 25 artikler