- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Varebil på YrkesBil.no:
- Brukte varebiler - Nye varebiler - Varebilforhandlere

img
img

Prøvekjørt: Elektrisk fra Toyota

Flere modeller å velge blant i kombinasjon med skjerpede miljøkrav og trusselen om på bli stengt ute fra urbane kjerneområder, løfter interessen for elektrifisert varetransport. Nå er også Toyota på plass med elektrisk Proace.

img

Rallyinspirert Ranger

Antall versjoner av Ford Ranger begynner å bli anselig. Nå kommer en ny modifisert rallyinspirert variant, under navnet MS-RT.

img

Ford Explorer ladbar hybrid som varebil

Ford introduserer nå Explorer ladbar hybrid som varebil. SUV-en med 457 hestekrefter kan kjøre opptil 42 kilometer på ren elektrisitet.

img

Slik blir PSAs minste elvarebiler

Rekkevidde på 275 kilometer WLTP (foreløpige tall), nyttelast på inntil 800 kilo og hengervekt på 750 kilo er de tørre fakta. Men prisen er fremdeles hemmelig.

img

Stor nok for USA?

Jeep lanserer en ny Grand Cherokee med tilnavnet L og en tre seterader. Men det spørs om den er stor nok etter amerikansk smak da.

img

Defender-kloning fra Frankrike

Synd for Wales, men sikkert en lettelse for Daimler: Ineos, som skal bygge en moderne versjon av gamle Defender, skal overta den gamle Smart-fabrikken i Hambach. Dermed ryker det 500 jobber i Wales.

img

Varsler deg på mobilen ved innbrudd i varebilen

Ford lanserer en ny «tyverialarm» som gjør at du i realtid blir varslet på mobiltelefonen dersom noen forsøker å bryte seg inn i ditt nyttekjøretøy.

img

- Kan bli en eksplosjon av elektriske varebiler

RSA-sjef Frank Dunvold tror andelen elektriske varebiler kan eksplodere, fra under 9 til opp mot 30 prosent i 2021. Samtidig blir de to største varebilmerkene tilskuere på sidelinjen i «elvarebilkampen» frem til 2022, i påvente av aktuelle produkter.

img

Varebilkrasj som årsavslutning

EuroNCAP avslutter krasj-året 2020 med et skikkelig fyrverkeri: 19 varebiler blir tatt under behandling.

img

Firma-varebil eller kjøregodtgjørelse?

Arbeidstakere kan spare titusener av kroner i året på å velge det mest lønnsomme alternativet av firma-varebil eller kjøregodtgjørelse. Likevel forundres stadig Jan Traaseth, direktør i Motor Gruppen, over hvor få bilbrukere som er bevisst på forskjellene.

img

Studie av ladbar hybrid: Så mye kjørte de elektrisk

Etter å ha tilbakelagt mer enn 400.000 kilometer med ladbare hybridvarebiler har Ford nye data på hvor mye som kjøres i elektrisk modus.

img

Hittil største leveranse av elvarebiler

Posten anskaffer 70 nye elektriske Maxus EV80 fra importøren RSA, som vil komme i tiden fram til jul.

img

Neste generasjon eSprinter i flere versjoner

Allerede før vi har sett eSprinter på veien i Norge, har Mercedes-Benz nå begynt å snakke om neste generasjon av elvarebilen.

img

Storleveranse av Maxus

1.000 elektriske person- og varebiler fra kinesiske Maxus ankom Drammen Havn nylig.

img

Flere elektriske varebiler fra PSA

Nå er det de minste varebilene som står for tur: Peugeot e-Partner, Citroën ë-Berlingo og Opel Combo-e.

img

Proace City Electric kommer neste høst

Blir tilgjengelig med batteripakke på 50 kWh.

img

Setter inn støtet med ny Isuzu D-Max

Et halvt år etter at den utgående versjonen av Isuzu D-Max ble sluttsolgt, er den populære pickupen tilbake i ny utgave.

img

Enova innrømmer feil - Paxster er fremdeles forundret

Det var en gledelig overraskelse i Enovas nye støtteordning for elvarebiler at også L7e-kategorien var tatt med. Men så viser det seg at de kun var med grunnet en feil. Norske Paxster forstår fremdeles ikke hvorfor de ikke får støtte.

img

Norsk elbilprodusent uten støtte

Blant de positive overraskelsene i Enovas nye støtteordning for elvarebiler var at også L7e-kategorien var tatt med. De kompakte, by-tilpassede bilene som skal sørge for den siste kilometeren med varedistribusjon. Men ett bilmerke manglet.

img

Startskuddet for BYD

Første modell ut fra de lette kjøretøysegmentene til kinesiske BYD på det norske markedet blir elvarebilen T3. De første bilene er nå i landet.

img

Mange elvarebiler får mindre i støtte - her er endringene

Enova lanserer nå nye og endrede kriterier i støtteordningen for elektriske varebiler. Bilimportørene mener det er en «nedskalering» av ordningen. Se støttesatser per bilmodell nederst i artikkelen.

img

Toyota med elektrisk persontransportør

Noen overraskelse er det neppe, men Toyota bekrefter nå at Proace Verso snart kommer i elektrisk versjon med inntil ni seter.

img

Hannover får nye jobber

For Volkswagen Nutzfahrzeuge i Hannover må det være en stor oppmuntring at de er tildelt nye betydningsfulle jobber av Wolfsburg, og dermed sikrer arbeidsplasser i mange år fremover.

img

A-Ha fronter VW-bussen

Sammen med den elektriske buss-varianten av T6 brukte et stort film- og fototeam et døgn i Kristiansand-området fordi A-Ha skulle fortelle at ABTs e-utgave av Transporteren virkelig var et statement.

img

Her er helelektriske E-Transit – men den kommer ikke før i 2022

Ford forhaster seg ikke når de skal lansere nye E-Transit. Men med en WLTP-rekkevidde på 350 kilometer, 1.616 kilo lastekapasitet og det smarte «Pro Power Ombord»-systemet kan den være verdt å vente på.

Neste 25 artikler