- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

BYD med store leveranser til Vy Buss og Unibuss

Den kinesiske produsenten skal levere totalt 78 elbusser til de to norske selskapene. Dette inkluderer de første elektriske Klasse II-bussene.

img

Nytt reservedelskonsept for eldre lastebiler

Bertel O. Steen vil ta større grep om kunder med eldre lastebiler, når de nå lanserer Daimlers deleprogram TruckParts.

img

Mercedes-Benz utvider elbuss programmet

Lanserer den helelektriske leddbussen eCitaro G.

img

Vognmannen + Tommytreffet = (kanskje) sant

Veteranbilløpet for lastebiler, Vognmannen, som skulle vært avholdt under Veterandagene på Magnor i år ble utsatt. Nå jobbes det med å slå sammen Vognmannen med Tommytreffet til høsten.

img

MAN skal levere 127 busser til Unibuss

Unibuss valgte MAN som leverandør av 127 MAN Lion's City busser til kjørekontraktene som omfatter områdene Vestre Aker, Nesøya og Bærum kommune. Alle skal kjøres på HVO.

img

Slik blir RSAs BYD-satsning på varebiler og lastebiler

Elektriske varebiler fra BYD skal selges gjennom samme forhandlernett som personbilene. For de tyngre lastebilene ser RSA for seg en sentralstyrt direktesalg-modell, og importøren er på jakt etter servicepartnere innen tungbil.

img

Posten er med i utviklingen av ny elektrisk lastebil

Posten Norge samarbeider med Volta Trucks for å utvikle en ny type helelektrisk lastebil som skal distribuere pakker i sentrum av nordiske byer.

img

Uten en tråd i Oslo

Oslo bygger det de hevder er verdens første trådløse hurtigladestasjoner for elektriske drosjer. Teknologien er aktuell for elektriske nyttekjøretøy også.

img

Nedgangen bremses i Europa

44,4 prosent nedgang for alle grupper nyttebiler samlet i mai. Det forteller ACEAs Europastatistikk. Etter april var dette tallet på 67 prosent.

img

Bestselgeren i fornyet versjon

Ford viste sin 2021-versjon av F-150 i en on-line forestilling i natt. Du må se en gang til for å se at den er ny – men spesifikasjonene etterlater ingen tvil. Dette er den 14. generasjonen, og man kan trygt si at med den nærmer Ford seg cyber-alderen..

img

Lover spenning med digital truck racing

FIA European Truck Racing Championship (ETRC) lar seg ikke stoppe av korona. Frem til de ekte racinglastebilene skal ut i aksjon i august kjøres åtte runder digital racing som du kan følge hjemme i stua.

img

Lover «grisefri» smøring av svingskiver

Relekta kommer nå med svingskivefett i poser.

img

Kreative kollektiv-
løsninger gjør minibussene viktigere

Fylkeskommunenes kollektivselskaper etterspør i sine anbudsforespørsler nye kreative løsninger. Aldersvennlig dør-til-dør-transport, nye former for pasienttransport og skoleskyss gjør minibuss til et viktig og økende forretningsområde.

img

Legger ny ladestrategi for hovedstaden

Bymiljøetaten i Oslo jobber nå med en ny ladestrategi for elbiler. Sture Portvik, elbilansvarlig i etaten, lover at behovene for elektriske yrkesbiler skal vies spesiell oppmerksomhet.

img

Slik er varebilstyrken i Europa

Takket være EU, som bremser litt på den planlagte FCA/PSA-fusjonen, har vi fått et nøyaktig bilde av de forskjellige merkenes styrkeforhold i Europa.

img

Volvo Norge-sjefen slutter etter tre uker - ny sjef er allerede ansatt

Karstein Ahlin (36) er ansatt som ny administrerende direktør i Volvo Norge. Det skjer etter at Torbjörn Wilson (59) trekker seg fra toppjobben, tre uker etter at han startet.

img

Volvo skal kutte 4.100 jobber

Koronapandemien tvinger nå også Volvo til å ta drastiske grep overfor egen arbeidsstyrke.

img

Elektriske Fiat E-Ducato nærmer seg – litt forsinket

Den norske Fiat-importøren regner med å kunne levere de første helelektriske E-Ducato til kunder mot slutten av året.

img

Transit tøffer seg

Ford jazzer opp Transit-familien med de ekstra hardføre variantene Trail og Active. Samtidig går de i strupen på konkurrenter med firehjulsdrift, med nye Quaife Grip Control.

img

Maxus lanserer 7-seter

Maxus har har så langt tilbudt en serie el-drevne varebiler. Nå utvider de tilbudet med en romslig familiebil.

img

Tar over der Defender sluttet

SPIONBILDER: Her er en nykommer som bygger på gamle tradisjoner.

img

Disse varebilene skal Ford og Volkswagen samarbeide om

Bilgigantene avslører mer rundt sine store samarbeidsplaner. Ranger og Amarok skal bygges over samme lest, og Caddy og Transit Connect skal dele plattform. I tillegg skal det samarbeides om en modell i Transporter-segmentet.

img

Flere vil ha «snarvei» ut av leiekontrakter

Pluss Truck Sales & Rental merker økt pågang av kunder som vil leie lastebiler på korte og fleksible kontrakter. Flere ønsker mulighet for å si opp kontrakten før tiden.

img

Mimrestund hos Mercedes

Samtidig som helelektriske eSprinter skal rulles ut i markedet, markerer Mercedes-Benz at deres største kassebil er halvveis til 50.

img

Transit 2T får samme automatkasse som Ranger og Mustang

Ford girer opp til 10-trinns automatgirkasse i sin største kassebil.

Neste 25 artikler