- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Maxus blir mer forbrukerorientert

Maxus er det kinesiske bilmerket som har vært lengst i Norge. De er mest kjent for sine varebiler, men programmet utvides stadig.

img

Kjøper Ruters hydrogenstasjon - vil serve hydrogenlastebiler

Hydrogenselskapet Hynion kjøper hydrogenstasjon av Ruter. Stasjonen som har vært en del av Ruters nylige avsluttede bussprosjekt skal flyttes og bygges om slik at den i fremtiden kan benyttes av både privatbiler, taxier og lastebiler som går på hydrogen.

img

Volvo setter el-datoer

Volvo er den siste av de store som gir oss datoer for elektrifisering. Personbilfabrikkene har lenge konkurrert om å være de flinkeste til å «tenke-på-en-dato». Nå kommer lastebilene etter.

img

Sjarmoffensiv fra Iveco

Med toppmodellen S-Way, som fremdeles må regnes som ny, og et utvalg fra Daily-paletten, turnerer Iveco Norge store deler av landet for å kapre nye kunder.

img

Krever mer kollisjonssikre busser

I et felles brev til samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) forlanger NHO Transport, Yrkestrafikkforbundet og Fellesforbundet skjerpede standardkrav til kollisjonsbeskyttelse i fronten av busser.

img

Nå stopper den selv også

Mercedes-Benz Trucks tar assistentsystemet Sideguard Assist ett steg lenger. Per i dag blir føreren kun varslet med lyd og lys om myke trafikanter i blindsonen. Nå skal lastebilen sørge for å stoppe selv også – ved behov.

img

Ranger for enhver smak

Rekken av spesialversjoner basert på Ford Ranger ser ikke ut til å ta noen ende med det første. Nå kommer Stormtrak og Wolftrak.

img

Stellantis på topp – som ventet

Da EUs konkurransemyndigheter skulle vurdere PSA/FCA sammenslutningen var bekymringen at gruppen ville bli for stor på varebiler. 2020-tallene viser at de er nesten dobbelt så store som nestemann.

img

Nok en Hummer ser dagens lys

Så langt har vi møtt den nye GMC Hummer EV som pickup. Nå er den også vist som SUV – med litt mer moderate dimensjoner.

img

Nyetablerte med lang bransjeerfaring

Etter at Spartveit-familien har solgt seg helt ut av Nor Slep AS satser de på nytt som leverandør av egenutviklede tilhengere og påbygg. Målet er å tilby markedets laveste egenvekter.

img

Oppgraderer fylkesveier for tømmertransport

Skal bruke 65 millioner kroner i år og neste år.

img

Snarvei til elbil

Magna har presentert en stiv bakaksel med eldrift bygget inn i enheten. Den kan gå rett inn og erstatte bakakselen på mange av dagens pickups.

img

Arrival starter testkjøring

Det er flere år siden en engelsk startup, Arrival, fortalte om sine el-varebil planer og om at UPS hadde sagt at de gjerne vil ha 10.000 av dem.

img

Volmax Hamar er først ut i ny storsatsning

Cognia-konsernet investerer rundt 400 millioner kroner i fire nye skreddersydde tungbilanlegg for Volvo-forhandlerkjeden Volmax. Det første av anleggene, ved Hamar-avdelingen, åpnet i påskeuken.

img

Kommer etter med smarte speil

Kamera og skjerm i stedet for speil begynner å bli dagligdags. Nå tilbyr Ford ettermontering både i Transit Custom og 2T Transit.

img

Scania fikk fornyet tillit hos Forsvaret

Forsvarsmateriell har signert kontrakt med Norsk Scania AS om levering av nye flyplasstankvogner.

img

Bulli-fabrikken når pensjonsalder

Det er en viss ironi i at samtidig som Transporter-fabrikken i Hannover fyller 65 år, skal Transporterproduksjonen flyttes til Tyrkia. Er det en pensjonsalder for varebil-fabrikker også?

img

Scania- og MAN-eieren øker investeringene i elektriske løsninger

Setter av 1,6 milliarder euro frem til 2025, og det er batterielektrisk som gjelder. I samme periode skal utviklingsbudsjettet for konvensjonelle drivlinjer reduseres til en femtedel.

img

Gratis kontroll av russebiler og russebusser

Statens vegvesen tilbyr gratis kontroll av russebiler og russebusser.

img

Robotlevering i Stockholm

Nå triller den første roboten rundt i Stockholm som en del av Foodora-nettverket. Ikke overraskende, de leverer mat.

img

Ny Kangoo – Express er tilbake

«Åpne nye dører» var mottoet for Renault varebil-show denne uken. Det kan de trygt si.

img

Elektrisk MPV på grønne skilter

Maxus har tatt ut baksetene og satt inn skillevegg i familie-elbilen Euniq 5.

img

100 hydrogenlastebiler i Norge innen 2025?

Prosjektet H2 Truck satser på å rulle ut minimum hundre hydrogenlastebiler på norske veier innen 2025.

img

Canoo lover pickup

Canoo er en LA-basert elbilutvikler som stille og rolig jobber med sitt, uten mye drama. De gikk på børs sent i fjor, med en verdi på 2,4 milliarder dollar. Beskjedent til å være en elbil-startup.

img

Slik skal Ford redusere ikke-planlagt nedetid

Den nye tjenesten FORDLiive skal kunne redusere ikke-planlagt nedetid på nyttekjøretøy med opptil 60 prosent. Samtidig kommer en rekke andre tilkoblede tjenester.

Neste 25 artikler