- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Ny, stor elvarebil fra Maxus

e-Deliver 9 er leveringsklar fra april 2021.

img

Volvo 2020: Bedre enn ventet

Volvo kunne i dag fortelle om et fjerde kvartal som ble langt bedre enn ventet. Aksjonærene får ekstra utbytte.

img

Scania tester selvkjørende lastebiler i motorveitrafikk

Har fått tillatelse fra svenske transportmyndigheter til å teste selvkjørende lastebiler på E4 mellom Södertälje og Jönköping.

img

Land Cruisere på strøm

Toyota Land Cruiser er vel noe av det mest robuste og fossile man kan tenke seg. Allikevel har en tysk spesialist bygget den om til strøm. Foreløpig bare til utvalgte oppgaver.

img

GM går tett på logistikken

Til årets Consumer Electronics Show stilte GM med både autonom enseters drone og fremtids-Cadillac, men den store innsatsen gjorde de med sine nye BrightDrop, en logistikkidé.

img

Gjesdal i finsk selvkjøringsprosjekt

Den finske bedriften som utvikler programvare for selvkjøring, Sensible 4, har startet klargjøring til pilotprosjekt i Gjesdal i Rogaland. Dette inkluderer testkjøring under barske norske vinterforhold og kartlegging av ruten med selvkjørende Toyota-kjøretøy.

img

MAN på bergingstoppen

MAN var bilmerket med flest redningsbiler de siste årene. Viken var fylket der de fleste ble registrert.

img

Nyttebilsalget i Europa: Minus 18,9 i 2020

Europatallene for nye nyttebiler i desember er nå klare fra ACEA, og dermed også for hele året. Nesten 20 prosent nedgang for hele 2020, men en relativt god desember med bare 4,2 i minus.

img

Klare for utrykning

De nye Volvo FM- og Volvo FMX-lastebilene er nå tilgjengelig for bruk som utrykningskjøretøy med mannskapshytte for opptil ni personer.

img

Åpner for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy

Statens vegvesen har besluttet å åpne for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy på Risløkka og Mysen trafikkstasjoner.

img

Korona-stengte trafikkstasjoner skaper trøbbel for registrering av kjøretøy

Bilimportørenes Landsforening (BIL) ber Statens vegvesen åpne for registrering uten fysisk oppmøte. Veivesenet svarer at de vurderer «å åpne for fremstilling og godkjenning av nyttekjøretøy», slik de gjorde i mars i fjor.

img

Prøvekjørt: Elektrisk fra Toyota

Flere modeller å velge blant i kombinasjon med skjerpede miljøkrav og trusselen om på bli stengt ute fra urbane kjerneområder, løfter interessen for elektrifisert varetransport. Nå er også Toyota på plass med elektrisk Proace.

img

Rallyinspirert Ranger

Antall versjoner av Ford Ranger begynner å bli anselig. Nå kommer en ny modifisert rallyinspirert variant, under navnet MS-RT.

img

Meca lanserer verkstedkjede for tungbil

Meca Tungbil skal være merkeuavhengig og har mål om å bygge en kjede bestående av 50 verksteder innen utgangen av 2023.

img

Rapport: Flere av regjeringens mål nås sannsynligvis ikke

Bilimportørenes Landsforening (BIL) konkluderer i mulighetsstudien «Grønn teknologi og nyttekjøretøy» med at flere av målene om innfasing av såkalte «nullutslipps-nyttekjøretøy» sannsynligvis ikke nås innen fristene. Samtidig påpeker Norges Bilbransjeforbunds «Veikart for tungtransporten» at økt behov for transport vil spise opp utslippskuttene.

img

- Bør først oppfylle nullutslippsmålene de allerede har

Bilimportørenes Landsforening (BIL) ser positivt på ambisjonene i Klimaplan 2030, men mener regjeringen først og fremst bør øke innsatsen for å oppfylle nullutslippsmålene de allerede har i Nasjonal Transportplan.

img

Ford Explorer ladbar hybrid som varebil

Ford introduserer nå Explorer ladbar hybrid som varebil. SUV-en med 457 hestekrefter kan kjøre opptil 42 kilometer på ren elektrisitet.

img

Slik blir PSAs minste elvarebiler

Rekkevidde på 275 kilometer WLTP (foreløpige tall), nyttelast på inntil 800 kilo og hengervekt på 750 kilo er de tørre fakta. Men prisen er fremdeles hemmelig.

img

Erfaren bransjemann ny bruktsjef hos MAN

MAN Truck & Bus Norge AS har ansatt Petter Lende (44) som ny sjef for bruktbilavdelingen TopUsed. Dette er nyeste av en lang rekke endringer i MAN-organisasjonen det seneste året.

img

Stor nok for USA?

Jeep lanserer en ny Grand Cherokee med tilnavnet L og en tre seterader. Men det spørs om den er stor nok etter amerikansk smak da.

img

NLF: - Regjeringens ambisjoner henger ikke sammen med teknologiutviklingen

Regjeringen signaliserer sterke ambisjoner om reduksjon i klimautslipp i deres fremlegging av Klimaplan 2021-2030. Ambisjonene henger imidlertid ikke sammen med teknologiutviklingen innen godstransport.

img

Defender-kloning fra Frankrike

Synd for Wales, men sikkert en lettelse for Daimler: Ineos, som skal bygge en moderne versjon av gamle Defender, skal overta den gamle Smart-fabrikken i Hambach. Dermed ryker det 500 jobber i Wales.

img

Varsler deg på mobilen ved innbrudd i varebilen

Ford lanserer en ny «tyverialarm» som gjør at du i realtid blir varslet på mobiltelefonen dersom noen forsøker å bryte seg inn i ditt nyttekjøretøy.

img

Skjerper klimakravene for transporten

Regjeringen åpner for «nullutslippssoner» i Oslo og Bergen. Samtidig krever de «utslippsfrie kjøretøy» i offentlige innkjøp.

img

- Kan bli en eksplosjon av elektriske varebiler

RSA-sjef Frank Dunvold tror andelen elektriske varebiler kan eksplodere, fra under 9 til opp mot 30 prosent i 2021. Samtidig blir de to største varebilmerkene tilskuere på sidelinjen i «elvarebilkampen» frem til 2022, i påvente av aktuelle produkter.

Neste 25 artikler