[]
[] [bilnorge.no] []

Volta velger Bridgestone


Brede Høgseth Wardrum
Foto: BridgestoneSvenske Volta Trucks nærmer seg lansering. Med seg på laget har de fått Bridgestone, som skal levere dekk til den helelektriske lastebilen Zero.

Som du kanskje husker er norske Posten og Bring allerede samarbeidspartner med Volt Trucks, og de skal etter planen teste kjøretøyet i Norge, Sverige, Danmark og Finland i første kvartal 2021. 

Volta Trucks er et relativt nystartet selskap. Det er den svenske gründerduoen Kjell Waløen och Carl-Magnus Norden som står bak. 

Nå kunngjør selskapet et dekkpartnerskap med en av verdens største dekk- og gummiprodusenter, Bridgestone. 

Avtalen omfatter det første kjøretøyet som skal avdukes på et online arrangement torsdag 3. september, og levering av dekk til pilotkjøretøyene som skal evalueres med flåteoperatører i begynnelsen av 2021.

Bridgestone har levert Volta Zero med 285/70R19.5 146/144M R-Steer 002 dekk for både for- og bakaksler. 

Dekkets styremønster skal ifølge produsenten "gi en optimal ytelse for helelektriske kjøretøy med høyt dreiemoment, og takket være ribbemønsteret på slitebanen gir R-Steer også betydelig reduksjon av dekkstøy".

Dette er et viktig for Volta Zero, påpekes det, fordi den hovedsakelig er designet for bruk i indre by. Med sin stille, elektriske drivlinje kan den operere i urbane områder 24 timer i døgnet, selv med de strengeste støyforurensningsbestemmelsene, ifølge produsenten.

- Transportnæringen er i rask utvikling og kjøretøyene blir mer og mer CASE-tilkoblede (Connected, Autonomous, Shared, Electric, red. anm.). Vi er stolte av å samarbeide med Volta Trucks, en spennende ny produsent av elektriske kjøretøy, uttaler Christian Mühlhäuser, administrerende direktør Bridgestone Sentral-Europa.


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: