[]
[] [bilnorge.no] []

Hevder ny app skal forbedre drivstofforbruket


Brede Høgseth Wardrum
Foto: DAF TrucksDAF Trucks vil gi sjåførene kjøretips gjennom mobiltelefonen for å redusere drivstofforbruket.

Den nye DAF Connect-appen kobles direkte til et Eco Score-kort som allerede finnes i flåtestyringssystemet, og gir føreren konkrete innspill "rett i lomma" om hva de kan gjøre for å kjøre mer effektivt.

Som for eksempel å akselerere jevnt og ikke la lastebilen stå på tomgang, eller forutse trafikkflyten bedre. Bruk av fartsholder og visning av hvor lenge maskinen har stått på tomgang er synlig på et dashbord, der føreren umiddelbart får tips om hvordan lastebilen kan kjøres mer effektivt.

- Vi har lagt merke til at et voksende antall DAF-kunder belønner førere med Eco Score-kort som viser at de kjører mer effektivt, sier Markedsføringssjef for DAF Connect, Jorg Wijnands.

DAF Connect-appen lar førere analysere sin egen ytelse, ikke bare i løpet av de siste 24 timene, men også for den siste uken, måneden, kvartalet eller hele det siste året.

Siden appen er koblet opp mot førerens kort, vil vedkommende alltid ha tilgang til egne ytelsesrapporter, uavhengig av hvilken DAF-lastebil de kjører og om de jobber for forskjellige arbeidsgivere.

En annen funksjon i DAF Connect-appen er muligheten planleggere og flåteeiere får til å kommunisere med føreren om tidsplaner, ruter og andre logistiske utfordringer.

Spørsmålene deres dukker opp på mobiltelefonene til førerne, og kan besvares med et tastetrykk. All kommunikasjon mellom føreren og hovedbasen blir deretter lagret sentralt. Dette gir nye planleggere tilgang på den samme informasjonen, for eksempel når et nytt skift tar over.

De fleste lastebilene som produseres av DAF, leveres ferdig utstyrt med flåtestyringsplattformen DAF Connect. 


Artikkel fra www.yrkesbil.no
URL: